Rio-kollen - Mads: "Jag har nog inte förstått hur stort det här är"

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
10

Mads: "Jag har nog inte förstått hur stort det här är"


Mads gav svenska laget en perfekt inledning på OS.
  
Dressyrryttaren på allas läppar denna timme är Mads Hendeliowitz, fansen i sociala medier är många och alla skulle nog vilja kunna gå fram och ge Jimmie Choo Seq en klapp. Ryttaren själv sprudlar av lycka när Hippson pratar med honom – för detta var ju hans OS-debut.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Att både häst och ryttare är i storform går inte att ta miste på. De åkte till OS som reserver för det svenska laget, men fick i går kliva in som ordinarie när Therese Nilshagens Dante Weltino inte gick igenom besiktningen. Trots den tråkiga starten för laget är det fulltaligt på plats under Mads ritt.
– Vi har en väldigt bra stämning i laget och supportar varandra trots det som har hänt. Therese har ändå lyckats sätta det lite åt sidan och är med för att stötta oss, det uppskattar vi alla, berättar Mads.
  
En helt vanlig tävling
Innan start fokuserade Mads på att detta var som vilken tävling som helst, banans mått är 20 x 60 meter och domarna sitter på sina vanliga platser.
– Jag är jättenöjd med ritten och framför allt med Jimmie. Vi hade väldigt kul tillsammans i dag, hoppas att man kunde se det.
Sina 71,771 procent och den nuvarande tredjeplatsen är han relativt nöjd med, men konstaterar att man alltid vill ha lite till. I detta fall var dock domarna eniga. 
– Det är världens bästa hästar här, det får man inte glömma. Det är tidigt i klassen, så vi vet att domarna kommer att bli lite mer generösa senare.
  
Försöker njuta av stunden
Det var ändå OS-debut, det går inte att komma ifrån, och för Mads som inledde för det svenska laget handlade det även om att rida lite taktiskt.
– Det finns fler poäng att plocka på några ställen och jag red nog lite mer försiktigt än vad jag behöver. Men man vill hellre säkra för en bra start än få ett kostsamt misstag, förklarar han.
Mads känsla vad gäller Jimmie inne på banan var att han först blev spänd när de red in, men direkt när programmet startade så var han med sin ryttare.
– Han var jäkligt med mig i dag, det kändes nästan som att jag bara kunde njuta och guida runt honom.
Under skritten såg vi Mads ta ett djupt andetag, medan Jimmie visade att han verkligen kunde sträcka ut.
– Det är viktigt för mig själv att komma ihåg att andas. Lite handlade det också om att ta min tid inne på banan, det är inte varje dag man rider OS. 
Har du förstått att du faktiskt har gjort OS-debut nu?
– Nej, min telefon är helt galen, det går knappt att röra den för alla meddelanden som rullar in. Själv har jag nog inte förstått hur stort det faktiskt är ännu.
Vad gör Jimmie nu?
– Just nu är han med Frida i stallet, jag ska gå dit för att göra dem sällskap och tacka honom för ritten. Han ska få slappa resten av dagen, sen har vi en fantastisk massör på plats. I morgon blir det lite finlir inför fredagens program, men annars en lugn dag.

Resultat


Den ökade traven var fantastiskt fin.


Det var inte fullsatt på läktarna, men stämningen är på topp.


Fullt fokus hos både häst och ryttare.


Läst 31462 ggr


Fler inlägg

SEP
02

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 93341 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 96854 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 101910 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste