Rio-kollen - Mads: "Jag har nog inte förstått hur stort det här är"

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
10

Mads: "Jag har nog inte förstått hur stort det här är"


Mads gav svenska laget en perfekt inledning på OS.
  
Dressyrryttaren på allas läppar denna timme är Mads Hendeliowitz, fansen i sociala medier är många och alla skulle nog vilja kunna gå fram och ge Jimmie Choo Seq en klapp. Ryttaren själv sprudlar av lycka när Hippson pratar med honom – för detta var ju hans OS-debut.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Att både häst och ryttare är i storform går inte att ta miste på. De åkte till OS som reserver för det svenska laget, men fick i går kliva in som ordinarie när Therese Nilshagens Dante Weltino inte gick igenom besiktningen. Trots den tråkiga starten för laget är det fulltaligt på plats under Mads ritt.
– Vi har en väldigt bra stämning i laget och supportar varandra trots det som har hänt. Therese har ändå lyckats sätta det lite åt sidan och är med för att stötta oss, det uppskattar vi alla, berättar Mads.
  
En helt vanlig tävling
Innan start fokuserade Mads på att detta var som vilken tävling som helst, banans mått är 20 x 60 meter och domarna sitter på sina vanliga platser.
– Jag är jättenöjd med ritten och framför allt med Jimmie. Vi hade väldigt kul tillsammans i dag, hoppas att man kunde se det.
Sina 71,771 procent och den nuvarande tredjeplatsen är han relativt nöjd med, men konstaterar att man alltid vill ha lite till. I detta fall var dock domarna eniga. 
– Det är världens bästa hästar här, det får man inte glömma. Det är tidigt i klassen, så vi vet att domarna kommer att bli lite mer generösa senare.
  
Försöker njuta av stunden
Det var ändå OS-debut, det går inte att komma ifrån, och för Mads som inledde för det svenska laget handlade det även om att rida lite taktiskt.
– Det finns fler poäng att plocka på några ställen och jag red nog lite mer försiktigt än vad jag behöver. Men man vill hellre säkra för en bra start än få ett kostsamt misstag, förklarar han.
Mads känsla vad gäller Jimmie inne på banan var att han först blev spänd när de red in, men direkt när programmet startade så var han med sin ryttare.
– Han var jäkligt med mig i dag, det kändes nästan som att jag bara kunde njuta och guida runt honom.
Under skritten såg vi Mads ta ett djupt andetag, medan Jimmie visade att han verkligen kunde sträcka ut.
– Det är viktigt för mig själv att komma ihåg att andas. Lite handlade det också om att ta min tid inne på banan, det är inte varje dag man rider OS. 
Har du förstått att du faktiskt har gjort OS-debut nu?
– Nej, min telefon är helt galen, det går knappt att röra den för alla meddelanden som rullar in. Själv har jag nog inte förstått hur stort det faktiskt är ännu.
Vad gör Jimmie nu?
– Just nu är han med Frida i stallet, jag ska gå dit för att göra dem sällskap och tacka honom för ritten. Han ska få slappa resten av dagen, sen har vi en fantastisk massör på plats. I morgon blir det lite finlir inför fredagens program, men annars en lugn dag.

Resultat


Den ökade traven var fantastiskt fin.


Det var inte fullsatt på läktarna, men stämningen är på topp.


Fullt fokus hos både häst och ryttare.


Läst 31564 ggr


Fler inlägg

SEP
30

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 30107 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 30665 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26

Favourit i pressen!Läst 32153 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste