Rio-kollen - Malin: "Hon blev lite imponerad inne på banan"

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
14

Malin: "Hon blev lite imponerad inne på banan"


Malin och Cue Channa har inlett tävlingen i Rio.
  
Direkt efter ritten är Malin Baryard Johnsson medveten om att 8 fel på OS inte är vad hon ville ha. Men hon kan inte heller säga att Cue Channa inte gjorde bra ifrån sig. För Hippson berättar ryttaren mer.
  
Text och foto: Annelie Lundkvist
  
Trampet i det stora vattnet tar Malin helt på sig, hon kan med facit i hand säga att hon borde ha ridit på mer framåt.
– Jag skulle ha låtit henne galoppera på mer, men jag är så van vid att hon går så mycket framåt inne på banan, berättar Malin.
I dag fanns det dock väldigt mycket att titta på för Cue Channa, därför var hon lite mer avvaktande.
– Mot sista linjen hade hon redan börjat överhoppa sig och tittade rejält på planket. Då blev hon lite tittig mot den sista linjen där nedslaget kom.
Dock är Malin glad över formen på hästen, hon hoppar väldigt bra och ryttaren vet att hon inte kommer att vara lika tittig inne på banan i morgon.
Kan du summera med en mening?
– Åtta fel är åtta fel, det är inte bra. Men jag vet att det är från i morgon det gäller på riktigt och då är vi fokuserade igen.

Finns på plats för lagkompisarna
Nu har "Gullan", som hon kallas, fått gå från tävlingsarenan tillsammans med Hippson bloggande hästskötare Natalie Jansson. Malin berättar att stoet troligtvis står i en svalkande dusch i skrivande stund, för att sedan få komma in i boxen och slappna av lite. Därefter är det promenader på schemat – och gott gräs.
– Hon kommer att få röra på sig med promenader så att musklerna hålls mjuka inför morgondagen, säger Baryard.
För ryttaren själv är det stöttning av lagkamraterna som gäller, dock kommer hon inte att springa dit och berätta för dem om sin runda. Hon håller sig synlig, men i bakgrunden.
– 
Jag håller mig i närheten, men håller mig borta för att inte störa deras koncentration. Vill någon veta något kan de fråga, men de är helt på de klara med vad de ska göra och inte inne på banan.

Resultat, pågående klass


Läst 15649 ggr


Fler inlägg

DEC
01

Stjärnornas hoppning: Rickard Olsson vann igen!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Årets upplaga av Stjärnornas hoppning kändes faktiskt riktigt kontrollerad och välavvägd, bortsett från några pulshöjare. Till exempel när Ola Selmén bestämde sig för att den där buggtävlingen han vann på gymnasiet inte skulle vara den enda tävling han vunnit i sitt liv.
- Jag gav full macka för att jag skulle vinna, men i nästa sekund kändes det som att jag bankade på hos Sankte Per, förklarade Ola på presskonferensen efter klassen.

  
Även om Ola kände att han såg döden i vitögat för en sekund så är det ändå imponerande vilka stjärnor vi har, vilket mod och framför allt - vilken balans de besitter!
Visst, Sara Varga var också så rädd att hon nästan började gråta innan klassen startade och Magdalena Graaf utbrast "Jag tror jag kissade på mig nu" direkt efter sin ritt, men alla genomförde sina ritter och uppnådde målet.
De hade pubilkens fulla stöd och hela arenan hejade på när musiken dånade ut ur högtalarna under ritterna.
  
Han kom, han sågs och han segrade, så skulle man kunna beskriva Rickard Olssons runda tillsammans med den otroligt rutinerade valacken Clinton.
- Det är ju läskigt att gå ut först, vi har umgåtts här hela dagen och har gjort varandra nervösa. Och så ska man starta först, berättar en lättad Rickard på presskonferensen.
Men han kommer i alla fall ihåg något från sin ritt inne på banan - det gör nämligen inte Zara Larsson som kom på andra plats med D-ponnyn Rasmus.
- Jag kommer inte ihåg någonting, man bara åkte med och sen var det slut, konstaterade hon.
  
Den mest förvånade av dem alla är vinnaren av stilhoppningen, Nicke Borg.
- Jag har trott att folk driver med mig när de har sagt att jag har talang, erkänner han.
Sissela Benn var frustrerad på presskonferensen, hon ville att hela tävlingen skulle gå en vända till.
- Jag tyckte att det gick bra, men det är störigt att jag inte vann. Kan inte alla sitta kvar på sina platser så att jag får rida igen?, undrade hon.
Nästan alla stjärnor räcker upp handen när Hippson frågar om de kommer fortsätta rida efter detta. De konstaterar att man lätt blir hästbiten, då finns det ingen väg tillbaka.
  
Vinnarhästen Clinton kommer nu att få njuta av sin pension hemma på Fornboda Gård utanför Stockholm. Han har ställt upp för Rickard under två år, även om han inte går i högre gångart än trav hemma på träningen.
- Han gillar inte att träna med mig, det är onödigt för på tävling är det mycket roligare. Då galopperar han, säger en nöjd Rickard, som lovar att åka och hälsa på Clinton vid jul med morötter - precis som han gjorde förra året. 

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget!

Text & foto: Annelie Lundkvist 


Läst 79525 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Söndag: Tomas vann VC-körningen


Skärmdump från SVT.

  

Åh, vad roligt, det blev två svenska världscupsegrar när Globen tackades av! Tomas Eriksson vann fyrspannskörningen med slutresultatet 237,56 - vilket ger honom tio världscuppoäng.

  

Här ser du ett långt inslag från SVT om vinsten:

Här intervjuar SVT Tomas om tävlingen:Läst 79608 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Bildspel: Peders vinster är ingen slump


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Helgens mest framgångsrika svenska ryttare är utan tvekan Peder Fredricson, som ni säkert har hört i rapporteringarna härifrån Ericsson Globe. Men vad ingen hör och väldigt få ser är hur Peder fokuserar innan sin tävlingsstart.
  
Det är en av fördelarna med att jag får vara bakom kulisserna på de stora tävlingarna, jag kan se och lära. Visste ni att Peder är en av de ryttare som tillbringar längst tid inne på banan vid bangången? Han stegar upp avstånd, skriver ner antal galoppsprång på sin lapp och går banan en vända till.

  
För ett år sedan frågade jag Lisen Bratt Fredricson om vad det är för lapp Peder har i fickan. Hon förklarade att han skriver anteckningar om avstånd och eventuella vägar för omhoppningen. Jag trodde då att lappen var en engångsföreteelse, men i helgen ser jag samma mönster.

  
Lisen gav mig en gång i tiden rådet att komma väl förberedd, då blir nervositeten mindre och fokuseringen lättare. Peder har i helgen motiverat mig till att bli ännu mer förberedd inför tävlingsstarten, jag hoppas att jag via detta inlägg kan motivera er till samma sak.

 

Ta er tid att stanna till, memorera banan med stängda ögon, se er själva rida bra och felfritt.

  
Missa inte bildspelet med Peder innan tävlingsstarten!

Här kan du läsa om Peders framgångar inne på banan.
 
Text & foto: Annelie Lundkvist


Läst 81601 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste