Rio-kollen - Malin: "Hon blev lite imponerad inne på banan"

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
14

Malin: "Hon blev lite imponerad inne på banan"


Malin och Cue Channa har inlett tävlingen i Rio.
  
Direkt efter ritten är Malin Baryard Johnsson medveten om att 8 fel på OS inte är vad hon ville ha. Men hon kan inte heller säga att Cue Channa inte gjorde bra ifrån sig. För Hippson berättar ryttaren mer.
  
Text och foto: Annelie Lundkvist
  
Trampet i det stora vattnet tar Malin helt på sig, hon kan med facit i hand säga att hon borde ha ridit på mer framåt.
– Jag skulle ha låtit henne galoppera på mer, men jag är så van vid att hon går så mycket framåt inne på banan, berättar Malin.
I dag fanns det dock väldigt mycket att titta på för Cue Channa, därför var hon lite mer avvaktande.
– Mot sista linjen hade hon redan börjat överhoppa sig och tittade rejält på planket. Då blev hon lite tittig mot den sista linjen där nedslaget kom.
Dock är Malin glad över formen på hästen, hon hoppar väldigt bra och ryttaren vet att hon inte kommer att vara lika tittig inne på banan i morgon.
Kan du summera med en mening?
– Åtta fel är åtta fel, det är inte bra. Men jag vet att det är från i morgon det gäller på riktigt och då är vi fokuserade igen.

Finns på plats för lagkompisarna
Nu har "Gullan", som hon kallas, fått gå från tävlingsarenan tillsammans med Hippson bloggande hästskötare Natalie Jansson. Malin berättar att stoet troligtvis står i en svalkande dusch i skrivande stund, för att sedan få komma in i boxen och slappna av lite. Därefter är det promenader på schemat – och gott gräs.
– Hon kommer att få röra på sig med promenader så att musklerna hålls mjuka inför morgondagen, säger Baryard.
För ryttaren själv är det stöttning av lagkamraterna som gäller, dock kommer hon inte att springa dit och berätta för dem om sin runda. Hon håller sig synlig, men i bakgrunden.
– 
Jag håller mig i närheten, men håller mig borta för att inte störa deras koncentration. Vill någon veta något kan de fråga, men de är helt på de klara med vad de ska göra och inte inne på banan.

Resultat, pågående klass


Läst 15691 ggr


Fler inlägg

SEP
30

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 29819 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 30393 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26

Favourit i pressen!Läst 31869 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste