Rio-kollen - Mardrömsstart för svenska laget på tuff bana

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
08
2016

Mardrömsstart för svenska laget på tuff bana

OBS! Uppdatering lördag 22.57: Linda inte längre utesluten – läs mer här


Linda var besviken efter ritten.
  
För Linda Algotsson och det svenska laget blev inledningen på dagens terräng inte alls vad man hoppats på. Tre utbrytningar gör att OS är över för Linda och Fairnet.

  
Text:
Annelie Lundkvist

Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Efter ritten får vi en pratstund med Linda, som berättar att det var en riktigt jobbig runda för henne och tioåriga hingsten Fairnet.
– Jag tyckte att min häst var lite spänd i början, han blev lite tagen av all publik och kameror som var nära. Då fanns inte fokuset där det skulle vara.
  
Utan styrning blev det svårt
En följd av att Fairnet blev spänd var att hjälperna inte fungerade som de skulle. Just styrningen var det som försvann under första fjärdedelen av banan för Linda.
– Det blev lite långa vägar och till slut kändes det som att jag bara ville komma hem till mål.
Är det den tuffaste bana du ridit?
– Den är jäkligt tuff, den tuffaste jag har gjort med den här hästen. I dag kändes det att han inte är rutinerad i stora sammanhang. Hästarna lär sig efter hand, och i början av banan kändes det som sagt inte riktigt som att vi var ett team. 
En del ekipage har halkat till, är det halt?
– 
På hinder nummer sex är det en kombination med några häckar, där visste jag att det skulle vara halt. Utöver det tycker jag att underlaget kändes bra.
  
Dags för rapportering till laget
Nu gäller det för Linda att lägga sin ritt bakom sig och föra vidare all viktig information till sina lagkamrater. Fairnet tas omhand av sin hästskötare och får pusta ut och få en sval dusch. 
– Nu ska jag springa ner till Frida och resten av ryttarna för att berätta om banan.
  
Nästa svenska ekipage på banan är Frida Andersén och Herta, de startar klockan 16.57.


Läst 48504 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 35830 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 36184 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 37795 ggr Kommentarer Kommentera
taggar

OS2016  Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.