Rio-kollen - Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”


Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 50826 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 36765 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 37103 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!



Läst 38781 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.