Rio-kollen - Nedstämd Rolf-Göran: "Inte vad jag väntat mig"

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
14

Nedstämd Rolf-Göran: "Inte vad jag väntat mig"


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Redan innan avfärd mot OS i Rio ifrågasattes valet att låta Rolf-Göran Bengtsson rida Unita i laget. Skulle stoets kapacitet räcka, även om hon hoppade med hela sitt hjärta? Dagens runda blev en besvikelse för många – så även för hennes ryttare.
  
Text: Annelie Lundkvist
  
Det är en nedstämd Rolf-Göran Bengtsson som berättar för Hippson om dagens runda. I detalj beskriver han hur han fick en dålig sväng mot trippelbarren, och hur han blev stressad av det.
– Jag fick inte till den ridning jag ville ha mot trekombinationen och kom ut väldigt hårt från den. Ett tramp i vattnet kan man inte göra heller, det är bara så, menar han.
När harmonin saknades i rundan blev det inte alls plats att ge Unita det utrymme hon behöver inne på banan. 
– I mitten fick jag ordning på grejerna ett tag, men mot den sista linjen var det inte alls bra.
  
Höger galopp är svårare
Just den sista linjen är något Rolf-Göran återkommer till under vårt samtal, han tycker inte att det borde ha blivit som det blev på den avslutande tvåkombinationen och över den sista oxern.
– Vänstersvängar är våra svängar, det är högergaloppen hon har lite svårare med. Och visst, sista hindret är inte lika spektakulärt och tittigt som kombinationen, det gör att hästarna blir lite nonchalanta, analyserar han.
När vi pratar om att Rolf-Göran redan dag ett är utslagen individuellt kommer en djup suck, det är något han helst vill glömma.
– Det här var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Att jag skulle susa runt med lätthet hade jag inte räknat med, men inte 16 fel.
  
Fullt fokus på laget
I banbyggnationen finns det inget att klaga på enligt Rolf. Han anser att det var en bra byggd bana med en förnuftig maxtid för ekipagen. Inte heller kan han skylla på att värmen skulle ha ställt till det för Unita, hon har tävlingsplatser som Mexiko och Miami i ryggen inför detta OS.
Hur kändes hon på gårdagens träningshoppning?
– Då kändes hon helt okej, precis som vanligt.
I och med detta kommer han helt enkelt att försöka ladda om och inte försöka tänka för mycket på dagens runda.
– I morgon rider jag på morgonen, men jag kommer akta mig för att inte sitta och arbeta med högersidan för mycket. Det kan göra att man fastnar ännu mer, säger han med sin stora erfarenhet.
I stället väljer Rolf-Göran att se framåt för lagets skull, han är väldigt stolt över sina lagkamrater som presterade riktigt bra inne på banan i dag.


Läst 18664 ggr


Fler inlägg

SEP
18

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 62255 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58564 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58988 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste