Rio-kollen - Peder: ”Jag höll min plan och det gick hela vägen”

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
14
2016

Peder: ”Jag höll min plan och det gick hela vägen”


Arkivfoto: Hippson
  
Det var en fröjd att studera Peder Fredricson och All In inne på den spektakulära banan i Rio. Där vi under klassen sett andra ryttare få problem såg det lätt ut för ekipaget. Men Peder själv vill tona ner förväntningarna.
  
Text: Annelie Lundkvist
  
När Hippson pratar med Peder är han självklart glad över sin inledning i OS, men han vet att det är lång väg kvar innan tävlingarna är över.
– Det är väldigt skönt att få komma i gång på det här sättet och hästen gjorde det ganska lätt, även om det inte var en lätt bana i sig.
Han såg väldigt självsäker ut när du red runt?
– Ja, han blir inte så imponerad utan är rätt cool med utsmyckningarna och de spektakulära hindren inne på banan.
  
Höll sin plan hela vägen
När Peder red hade många ryttare redan tagit sig an banan. Han tittade på några av dem, men höll sig ändå till den egna planen.
– När man går banan gör man en plan om hur man själv tror att den ska ridas. Därefter pratar jag med ryttare som jag litar på, bland annat mina lagkamrater och amerikanen Kent Farrington om hur de kommer att rida.
Ändrade du något eller höll du din plan?
– När jag gick in på banan hade jag bestämt mig för min plan som jag hade satt från början.
  
Försöker koppla bort tävlingen
I morgon är det tävlingsfritt för hopphästarna i Rio, därmed blir det en lugnare dag även för ryttarna. För All In handlar det om att ta det lugnt, men ändå få hålla i gång musklerna och få komma ut för betesstunder. Peder själv försöker ta det hela med ro.
Känner du mer press nu när du har inlett så bra?
Nej, jag tar det med ro, vi är i början av tävlingen och mycket kommer att hända. Det är ingen idé att slå frivolter, utan man får försöka behålla energin.
Vad gör du resten av dagen?
– Först och främst ska jag stanna kvar för att hjälpa och stötta lagkamraterna, sen ska jag och Lisen gå ner till stranden och bada. Därefter blir det nog middag med laget, så att vi alla får ladda batterierna.

Resultat, pågående klass


Läst 13890 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 20130 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 20154 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tilda ÅströmLäst 6235 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.