Rio-kollen - Sara nöjd med dressyren – men besviken på domarsiffrorna

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
07
2016

Sara nöjd med dressyren – men besviken på domarsiffrorna


 
Sara Algotsson Ostholt och Reality gjorde ett bra dressyrprogram utan några missar, men fick inte så bra poäng av domarna.
– När jag gjorde sista halten och tittade upp blev jag väldigt överraskad, säger Sara till Hippson efteråt.
  
Text: Annika Grundberg
Foto: Tomas Holcbecher



Det var varmt, väldigt varmt, i Rio. I dag blåste det samtidigt en del men både Sara och Bigsy, som Reality kallas till vardags, såg oberörda ut under ritten – som genomfördes till synes utan misstag.
– Det är otroligt varmt här så det är skönt med lite vind, det är bara uppskattat och Bigsy tittar inte på något, säger Sara.
  

När ekipaget gjorde entré på OS-arenan var stoet lite spänt.
– Jag försökte klappa henne och ge henne längre tyglar för att få henne att slappna av, jag tycker att det fungerade. Vi gjorde ett bra program med flyt och i god balans, så det är klart att det är tråkigt med domarsiffrorna. Men det är inget jag kan påverka. Det är inte jag som dömer, säger Sara.
Så här långt ligger hon på tolfte plats och har lyft laget från gårdagens åttonde plats till en sjunde.
  
Väldigt stor och kuperad terräng
I morgon väntar terrängen, den både passar och inte passar Bigsy.
– Det är väldigt stort med stora och svåra kombinationer, vilket passar henne. Samtidigt som det är kuperat med många svängar, vilket passar henne mindre bra. Jag hoppas att hon är i tillräckligt bra kondition för att klara av terrängen, speciellt i den här värmen. Det är så klart alltid ett orosmoment så här i förväg.
  
Ligger på tolfte plats
Sara slutade på 45,4 straff och ligger på tolfte plats när cirka 15 ekipage återstår. Det är en bit upp till ledande britten William Fox-Pitt och Chilli Morning som har 37 straff. Sista svensk ut är Ludwig Svennerstål och Aspe som startar 20.30.

Liveresultat


Läst 43940 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Bildextra: Guldfesten!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Se ett bildspel med härliga foton från den individuella finaldagen i Madrid, då vår svenske hjälte Rolf-Göran Bengtsson tog EM-guld. Det första individuella mästerskapsguldet för Sverige någonsin!
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 22428 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
17
2011

Bildspel: EM bakom kulisserna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

   
Missa inte vårt matiga bildspel från EM-veckan så här långt. Det började med veterinärbesiktning och under fredagskvällen tog Tyskland lag-guld. Sverige blev femma och OS-kvalade, men svenskarna var ändå besvikna. De hade ju hoppats på medalj...
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 19188 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
29
2011

Bildspel från EM i fälttävlan 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Snacka om att fälttävlans-EM i Luhmühlen var ett spännande mästerskap för svensk del. Det rörde på sig rejält i resultatlistorna mellan grenarna och länge såg det ut som att vi skulle få en individuell medalj till Sverige - genom Sara Algotsson Ostholt på Wega. Nåväl, laget kom fyra och kvalade till OS nästa år - det var det viktigaste!
 
Här bjuder vi på ett gäng härliga bilder tagna av Tomas Holcbecher/Holcbecher.com.


Läst 24927 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.