SHS-kollen 2013 - Amerikanskt i topp

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


NOV
30
2012

Amerikanskt i topp

 

Det är inte särskilt ofta som den amerikanska nationalsången ljuder efter en internationell hoppklass i Sverige. På fredagskvällen var det dock dags när Brianne Goutal stod som vinnare i den första internationella hoppklassen, som gick över 1,40-hinder.

Nio svenskar fanns med i det 18 ekipage starka startfältet i Leksand Effekt Trophy och flera av dem fick till riktigt fina rundor. Klassen gick i två faser, båda mot klockan. Länge låg Peder Fredricson bra till men ganska snart stod det klart att hans tid inte räckte ända fram - han hamnade till slut på en femteplats.

Flera toppryttare fanns med i startfältet och gjorde bra ifrån sig. OS-guldmedaljören Scott Brasch på Intertoy Z kom på fjärde plats, medan Robert Whitaker på höjdhopparen Waterstone knep tredjeplatsen. Tvåa kom holländska Jur Vrieling på Sissi Van Der Shuttershof.

Men snabbast var alltså Brianne Goutal och hennes Ralvesther. Kanske firar Brianne tillsammans med Daniel Zetterman, de är ju nämligen ett par sedan en tid tillbaka.

Brianne fick 15 400 kronor för sin förstaplats.

Henrik von Eckermann, Angelica Augustsson och Malin Baryard Johnsson var övriga svenska dubbelnollor.

Resultat här.

 

Malin Baryard Johnsson dubbelnollade, men tiden räckte inte ända fram.

 

Brianne Goutal tog hem segern.

 

Peder Fredricson på Holliday KLG kom femma.
   

Även Henrik von Eckermann dubbelnollade på Lady Capitol.


Läst 9848 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 18370 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 19046 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 14631 ggr Kommentarer Kommentera
taggar

SHS2012  Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.