SIHS-kollen - Friends Arena gör sig redo för hästfest

SIHS 2014

Här samlar vi all rapportering från årets hästfest i Friends Arena. Du hittar nyheter, reportage, bildspel och mycket mer.


NOV
26

Friends Arena gör sig redo för hästfest

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Under onsdagseftermiddagen råder febril aktivitet inne i Friends Arena i Solna. Det är första gången som Sweden International Horse Show arrangeras här – och i morgon drar det igång!

Till stallarna anländer både showhästar och de internationella tävlingshästarna på löpande band. Mässan byggs upp och ser just nu mest ut som ett organiserat kaos, men personalen är skicklig och kommer att få upp allt lagom till att portarna öppnas i morgon torsdag klockan 16.00.

Inne på tävlingsbanan dånar musik ur högtalarna, när showdirector Owe Sandström koordinerar och ser till att varje del av hans välfyllda hästnummer klaffar i minsta detalj. För stjärnhoppningens hästar och ryttare läggs ljud från en simulerad publik som jublar, för att förbereda ekipagen.

Sportchef och tävlingsryttare
Även om hoppklasserna krockar med världscuptävlingarna i Madrid så är sportchef Malin Baryard Johnsson nöjd med startfältet. Hon har fokuserat på att få hit formstarka ryttare och ser fram emot att se gammal och ung tävla mot varandra. John Whitaker är den äldsta ryttaren i startfältet, medan 20-åriga tvillingarna Nicola och Olivier Philippaerts är yngst i den internationella hoppningen.
– Mest ser jag fram emot min egen klass, Malin Baryard Invitational, som rids på söndagen. Men även agilityn är en höjdpunkt för mig, säger Malin Baryard Johnsson på presskonferensen inför premiären.

Malin har även en stor roll i fredagens invigning, där kronprinsessan Viktoria kommer att delta. Kronprinsessan har planerat sin egen entré, men innehållet är arrangören hemlighetsfull om. Dock tror vi inte att kronprinsessan kommer att komma åkande i en vagn in på arenan.

Dressyrryttaren Paulinda Friberg har hunnit rida sin häst Di Lapponia T inne i arenan. Hon har en bra känsla inför helgen och har finslipat detaljerna för att kunna ge sitt yttersta.
Det har tidigare diskuterats väldigt mycket om den stora LED-skärmen som går längs med hela arenans långsida, men den oroar inte Paulinda.
– När jag red där inne i dag insåg jag att skärmen satt så högt upp att den varken berör mig eller min häst, förklarar hon.

Fälttävlansryttarna är laddade 
Både Niklas Lindbäck och Frida Andersén tänker rida för seger i sin tävlingsklass under torsdagen. Den internationella inomhusfälttävlan lockar ryttare från hela världen, men det finns en klass med ännu mer prestige. Sir Mark Todd vill nämligen verkligen ha traktorn i John Deere Ride and Drive. Fälttävlansryttarna rider då mot hoppryttarna, i torsdagens showklass.
– Jag var hos Mark och tränade för ett tag sedan, han var verkligen fokuserad på tävlingen redan då och kommer inte att ge oss segern, berättade Niklas Lindbäck.

Till Friends Arena har Niklas med sig sin topphäst Mr Pooh, som mer än gärna vill visa upp sig. Och visst tar ryttarna tävlingen på allvar, även om det handlar om en showklass. Både Niklas och Frida är glada över att de får möjlighet att rida inomhus i Stockholm, precis som i Stuttgart.
– Det här är bra för oss, vi försvinner ju nästan från jordens yta i sex månader. Men nu får vi en chans att förlänga säsongen, förklarar Niklas.
Är du laddad för seger?
– Det är klart att vi inte ger bort något till de andra ryttarna, men om du frågar mig nu så är jag ganska avslappnad. Frågar du mig när jag sitter på hästen i morgon är svaret att seger är det enda som finns, svarar han.


Läst 19776 ggr


Fler inlägg

SEP
30

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 30186 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 30740 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26

Favourit i pressen!Läst 32231 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste