André Brandt hoppar baklänges: "Har tränat i alla gångarter"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-01-28

André Brandt hoppar baklänges: "Har tränat i alla gångarter"

Ryttaren André Brandt är 19 år gammal och jobbar med hästar på heltid. Nyligen la han upp ett klipp på Instagram, där han rider bak och fram och "hoppar baklänges". Se klippet ovan och läs mer.

Hej André! Hur kommer det sig att du hoppar sittandes bak och fram?
– Det började med att jag la ut ett annat klipp där jag hoppade av genom en bakkullerbytta. Efter det så skrev några att de ville se mig rida baklänges och så vidare. Och till slut så testade jag att hoppa baklänges! 

Vad är det för häst som du rider?
– Det är Gentry, vår familjs häst. Hon är världens snällaste och även till salu.

Hur tänker du kring säkerheten när du rider bak och fram?
– Jag skulle aldrig göra det på en häst som jag inte litar på till 100 procent. Jag vet att det är flyktdjur och att allt kan hända, men om man känner individen bra och den är trygg med mig som ryttare är chansen mindre att något händer. Jag har tränat på att rida baklänges några gånger i alla gångarter, och bytt galopp och så vidare, för att hon ska känna sig bekväm och att jag skulle känna så att allt kändes bra innan vi testade att hoppa.

Berätta mer om dig själv?
– Jag är en tävlingsinriktad kille på 19 år, som precis startat företag med hästarna för att jobba med dem på heltid. Jag tycker att det är väldigt roligt att utbilda och tävla hästar. I nuläget har jag några tävlingshästar som jag rider och tävlar åt andra. Jag jobbar också på Hästak AB genom mitt företag. Jag red Nordiska mästerskapen som young rider förra året, har två medaljer från SM och red finalen av Torstenssons ungdoms Grand Prix i Falsterbo och på Elmia. Sedan har jag lite andra placeringar och vinster upp till 1,45-hoppning.Mer i Hippson-TV

Dags för världscuppremiär – minns ni förra årets superstart?

I helgen är det äntligen dags. Världscupsäsongen drar igång och precis som förra året går första omgången i Oslo. Och ni minns väl hur bra det gick förra året? Då vann Douglas Lindelöw och Zacramento. I år är Douglas tillbaka i Norge. På plats finns även Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. Angelica Augustsson rider kringklasserna. SVT sänder direkt från alla världscuptävlingar i hoppning.


Sett 240 ggr

Massor av fjordingar i ett spann

Här är ett ekipage med fjordingar i mängd – hinner ni räkna? Annars kan vi avslöja facit, hela tolv stycken är det, visst ser det läckert ut!


Sett 2947 ggr

Morgontrött? Ja, vissa mer än andra...

Äntligen är det måndag och en helt ny vecka! Men det är inte alla som studsar upp ur sängen fulla av energi på morgonen. Den här söta pållen vilar mulen i stallströet och har inga planer på att aktivera sig. Och visst ser det mysigt ut? Se klippet från den norska ryttaren Sandra Landås.


Sett 3914 ggr

Europamästarens hopp-elev får (nästan) en flygtur

Att man tränar för en av världens bästa ryttare är ingen garanti för att det aldrig går snett. Det här "fail-klippet" är upplagt av självaste Martin Fuchs från Schweiz, som vann individuellt guld på EM i Rotterdam i somras tillsammans med Clooney.
  
Instagram kommenterar Martin stilstudien på sin elev med ”Training by Fuchs!” och diverse emojis. Vi kan alltså konstatera att han har både humor och självdistans, den där Europamästaren!


Sett 6779 ggr

Därför är zebrafölet Tira svart med vita prickar

För några veckor sedan tog ett prickigt zebraföl vid namn Tira internet med storm. Att fölet är svart med vita prickar, i stället för klassiskt zebrarandigt, beror på en pigmentrubbning – i klippet ovan beskrivs genetiken bakom fenomenet. Dessutom bjuds vi på flera härliga bilder och på filmklipp med sötheten i egen hög "person".


Sett 4112 ggr

Dags för Nations Cup-final – kolla in terrängbanan

Årets Nations Cup-final i fälttävlan avgörs i Boekelo, Nederländerna, i helgen. Sverige har ett lag på plats. Kolla in terrängbanan i klippet från arrangören. 


Sett 1345 ggr

Lockar ponny med dekorationsväxterna

Att leda en hungrig ponny runt en hinderbana, kantad av smaskiga dekorationsväxter, visade sig vara lättare sagt än gjort. Den här flickan kom dock på ett trick för att få ponnyn med på noterna. Varför inte ta blommorna med sig och locka ponnyn med en liten muta på vägen? Se det roliga och söta klippet i Hippson-TV. 


Sett 3172 ggr

Nyfikna Milo räds inte paraplyet: "Superspännande med allt som är nytt"

Milagro de Amor är bara fem månader, men han visar redan att han är en tålig liten herre. Matte Angelique Mårtensson berättar att namnet betyder kärlekens mirakel och Milo, som han kallas, är hennes första uppfödning.


Sett 1884 ggr

Tar sig an terrängbanan med bara en halsrem

Den här ryttaren tar sig an en terrängbana med bara en halsring på hästen. Det är imponerande att se samspelet dem emellan när de i jämnt tempo tar sig genom banan och över alla hinder. 


Sett 7800 ggr

Spökar det – vem är det som sopar egentligen?

I det här stallet har sopkvasten fått eget liv. Eller är det någon i änden på skaftet? Ett spöke eller en lekfull häst – se själva.


Sett 4565 ggr