André Brandt hoppar baklänges: "Har tränat i alla gångarter"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-01-28

André Brandt hoppar baklänges: "Har tränat i alla gångarter"

Ryttaren André Brandt är 19 år gammal och jobbar med hästar på heltid. Nyligen la han upp ett klipp på Instagram, där han rider bak och fram och "hoppar baklänges". Se klippet ovan och läs mer.

Hej André! Hur kommer det sig att du hoppar sittandes bak och fram?
– Det började med att jag la ut ett annat klipp där jag hoppade av genom en bakkullerbytta. Efter det så skrev några att de ville se mig rida baklänges och så vidare. Och till slut så testade jag att hoppa baklänges! 

Vad är det för häst som du rider?
– Det är Gentry, vår familjs häst. Hon är världens snällaste och även till salu.

Hur tänker du kring säkerheten när du rider bak och fram?
– Jag skulle aldrig göra det på en häst som jag inte litar på till 100 procent. Jag vet att det är flyktdjur och att allt kan hända, men om man känner individen bra och den är trygg med mig som ryttare är chansen mindre att något händer. Jag har tränat på att rida baklänges några gånger i alla gångarter, och bytt galopp och så vidare, för att hon ska känna sig bekväm och att jag skulle känna så att allt kändes bra innan vi testade att hoppa.

Berätta mer om dig själv?
– Jag är en tävlingsinriktad kille på 19 år, som precis startat företag med hästarna för att jobba med dem på heltid. Jag tycker att det är väldigt roligt att utbilda och tävla hästar. I nuläget har jag några tävlingshästar som jag rider och tävlar åt andra. Jag jobbar också på Hästak AB genom mitt företag. Jag red Nordiska mästerskapen som young rider förra året, har två medaljer från SM och red finalen av Torstenssons ungdoms Grand Prix i Falsterbo och på Elmia. Sedan har jag lite andra placeringar och vinster upp till 1,45-hoppning.
Mer i Hippson-TV

När bron är farlig men gräset är grönare på andra sidan

Visst längtar vi alla lite extra efter sommar och sol? Sofia Bryntesson delar med sig av ett klipp från i somras när hennes haflinger Latina tog sig över den läskiga bron till maten och kompisarna på andra sidan.
Hon är en matglad, nyfiken och go tjej som kan se lite spöken på olika ställen. Broar har varit läskiga tidigare, men nu går det mycket bättre efter en sommar i denna hage, berättar Sofia. 


Sett 3791 ggr

Tjoho matte, nu ska vi bada!

Vatten kan vara lite läskigt om man är häst. Är det bäst att skritta försiktigt, eller skutta i? Den här ryttaren fick sig en blötare ridtur än väntat men som tur är gick allt bra.


Sett 7995 ggr

Hästen som leker med maten

Ibland kan de enklaste leksakerna vara de roligaste. Det tycker i alla fall den här hästen, som har hittat en krubba att kasta upp och ner. Visst verkar han ha roligt?


Sett 2102 ggr

"Grisigt" värre på ridbanan

Gårdens två grisar har inte alls förstått hur bommarna på ridbanan ska användas. Eller så vill de helt enkelt ändra på ridövningen som de tycker att den bör göras.


Sett 8253 ggr

Dressyrryttarens uppsittningsutmaning

Dressyrryttaren Jessica von Bredow-Werndl inleder det nya året med att skicka ut en utmaning till alla ryttare. Klarar ni av att sitta upp utan att använda händerna? Och från båda sidorna? Jessica klarar det galant.


Sett 7112 ggr

Efter tävling är det dags för lerbad

När man vunnit ska man så klart fira. Sen gör ju alla det på olika sätt. Galoppören Envoi Allen firar stort genom att få sig en ordentligt lerinpackning i hagen.


Sett 4876 ggr

Galoppombyten utan att spilla en droppe ur glaset

Vi startar veckan med en rolig utmaning. Dressyrryttaren Abi Lyle inledde året med att göra galoppombyten med ett dryckesglas i handen utan att spilla ut en droppe. Kanske något att testa vid nästa träningspass? 


Sett 1935 ggr

När unghästen stjäl mössan

Det treåriga stoet Totally In Love (e. Totilas) är nyfiken och lite busig av sig. Dressyrryttaren Paulinda Friberg delar med sig av ett roligt klipp. Stoet, som dessutom är barnbarn till Paulindas tidigare topphäst Di Lapponia T, bestämmer sig för att hon behöver mössan bättre än pappa Tyko.


Sett 2298 ggr

Sötchock när stor och liten träffas

Den lilla hunden och det fina fölet verkar ha blivit bästisar. Kan det bli mycket sötare än så här?


Sett 8128 ggr

Kollar så att ryttaren är tillbaka i god form

När Nicole Holmén en månad efter att dottern Claudia föddes hoppar med sjuåriga valacken Diamond bestämmer han sig för att testa så att matte är tillbaka i god form.
– Han är väldigt snäll i alla lägen men kan hitta på lite bus i bland, berättar Nicole när hon hör av sig till Hippson.
Diamond är efter Diarado (ue. Singulord Joter) och ägs av Eva Marie Bengtsson, Nicole kommer att börja tävla honom i år. 


Sett 17637 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.