André Brandt hoppar baklänges: "Har tränat i alla gångarter"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-01-28

André Brandt hoppar baklänges: "Har tränat i alla gångarter"

Ryttaren André Brandt är 19 år gammal och jobbar med hästar på heltid. Nyligen la han upp ett klipp på Instagram, där han rider bak och fram och "hoppar baklänges". Se klippet ovan och läs mer.

Hej André! Hur kommer det sig att du hoppar sittandes bak och fram?
– Det började med att jag la ut ett annat klipp där jag hoppade av genom en bakkullerbytta. Efter det så skrev några att de ville se mig rida baklänges och så vidare. Och till slut så testade jag att hoppa baklänges! 

Vad är det för häst som du rider?
– Det är Gentry, vår familjs häst. Hon är världens snällaste och även till salu.

Hur tänker du kring säkerheten när du rider bak och fram?
– Jag skulle aldrig göra det på en häst som jag inte litar på till 100 procent. Jag vet att det är flyktdjur och att allt kan hända, men om man känner individen bra och den är trygg med mig som ryttare är chansen mindre att något händer. Jag har tränat på att rida baklänges några gånger i alla gångarter, och bytt galopp och så vidare, för att hon ska känna sig bekväm och att jag skulle känna så att allt kändes bra innan vi testade att hoppa.

Berätta mer om dig själv?
– Jag är en tävlingsinriktad kille på 19 år, som precis startat företag med hästarna för att jobba med dem på heltid. Jag tycker att det är väldigt roligt att utbilda och tävla hästar. I nuläget har jag några tävlingshästar som jag rider och tävlar åt andra. Jag jobbar också på Hästak AB genom mitt företag. Jag red Nordiska mästerskapen som young rider förra året, har två medaljer från SM och red finalen av Torstenssons ungdoms Grand Prix i Falsterbo och på Elmia. Sedan har jag lite andra placeringar och vinster upp till 1,45-hoppning.

Mer i Hippson-TV

Varvar dressyrträningen med dans

Dressyrryttaren Elenore Simberg har sin bas i Skåne utanför Lund, där hon arbetar med utbildning och försäljning av dressyrhästar. 
Tillsammans med trettonåriga Dajhann (e. Quaterback) bestämde hon sig för att varva dressyrträningen med lite dans från marken. 
– Vi har ett speciellt band, han och jag, berättar hon. 


Sett 622 ggr

Barbackagalopp i god balans

Den här lilla tjejen har verkligen bra balans! I en härlig galopp, barbacka på favorithästen, sträcker hon obekymrat ut armarna. Hur brukar ni träna för att hålla balansen?


Sett 1818 ggr

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet ovan visar minstingen Tank sin uppskattning. Se klippet nedan för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.


Sett 8607 ggr

Se Peders och "Charlies" omhoppning – pallplats i St Tropez

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet ovan kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.


Sett 1525 ggr

Kom nu kompis, så går vi!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.


Sett 8352 ggr

Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och hör det hjärtliga skrattet.


Sett 10505 ggr

Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 


Sett 7198 ggr

Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.


Sett 17908 ggr

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.


Sett 1512 ggr

Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.


Sett 10421 ggr