Anna Hassö efter läskiga vurpan: ”Tack för alla hejarop – behåll styrkekramarna!”

Hippson-TV

Fälttävlan

Publicerad: 2019-06-10

Hej alla vänner. Efter ett dygn på sjukhus får jag åka hem i morgon. Fått den här snutten av vårt fall. Vågorna mellan a och b gjorde det svårt att veta vad hästen skulle göra där emellan.. Nån som har hela sekvensen på film? Klöver är oskadd och bästa Kicki kommer och hämtar hem mig. Några revben fick sig en törn, men det brukar läka snabbt. Tack för alla hejarrop. Behåll alla Styrkekramar till nån som vill ha dem 🤣

Publicerat av Anna Hassö Söndag 9 juni 2019

Anna Hassö efter läskiga vurpan: ”Tack för alla hejarop – behåll styrkekramarna!”

Under lördagen rapporterade Hippson att Anna Hassö gått omkull i den trestjärniga fälttävlansterrängen under Strömsholmsdagarna. Ryttaren tappade medvetandet i fallet och fördes till sjukhus.

Nu meddelar Anna själv på Facebook att hon, efter ett dygn på sjukhus, kommer att få åka hem under måndagen. Hästen är oskadd och ryttaren själv har uppenbarligen humorn i behåll. Anna skriver:
Några revben fick sig en törn, men det brukar läka snabbt. Tack för alla hejarop. Behåll alla Styrkekramar till nån som vill ha dem 🤣
  
Blev ett missförstånd
Hon delar också klippet ovan som visar själva fallet och berättar:
”Vågorna mellan A och B gjorde det svårt att veta vad hästen skulle göra där emellan…”
Vi hoppas helt enkelt att Anna kryar på sig riktigt snabbt och snart är tillbaka på tävlingsbanorna!
  

Anna in action på Strömsholm. Foto: Haide WestringMer i Hippson-TV

Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 


Sett 6736 ggr

Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.


Sett 16525 ggr

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.


Sett 1327 ggr

Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.


Sett 10021 ggr

Glädjefylld terrängritt för både ryttare och häst

Emilia Karlsson och hennes sjuåriga c-ponny älskar att flyga fram på terrängbanan. Kolla in det fartfyllda klippet, där ekipaget visar sin glädje genom hela ritten. 


Sett 13757 ggr

Idel gulsvarta manar när Taffsnäs rider ut

Ända sedan 1963 har det arrangerats ridläger på Taffsnäs. Det var Sonja och Börje Klangestam som startade verksamheten. Det som gör Taffsnäs unikt är att deras hästbestånd består av fjordingar. I dag är det Börje och Sonjas barn och barnbarn som driver verksamheten vidare. 


Sett 12953 ggr

Härlig galopp över gröna sommarängar

Johanna DueBoje satt upp på sin fina Mazy Klövenhöj och tog med sig eleverna Klara Svanberg på Bon Geste och Nellie Liljegren på ponnyn Wizard ut på en galopp över gröna sommarängar. Hon delar med sig av den härliga upplevelsen på Instagram.


Sett 3904 ggr

När vattenhindret blir ockuperat

Tyvärr, det blir ingen träning på vattenhindret i dag. Det har blivit ockuperat av en svanfamilj. Det blir till att träna på annat helt enkelt. Det är den brittiska hoppryttaren Joe Stockdale som delar med sig av sitt söta vardagsbekymmer.


Sett 6817 ggr

Får + ponny = bästa vänner för alltid

Det spelar väl ingen roll hur man ser ut och vad man är så länge man är snäll och rolig att vara med. Som den här söta ponnyn som är bästa kompis med ett får.


Sett 8715 ggr

Ridskoleponnyn Laban stjärna i Petra Marklunds video

När artisten Petra Marklund nyligen släppte ny musik tog hon hjälp av Tyresö ryttarförening. Deras lektionsponny Laban medverkar i videon och även verksamhetschefen Nina Ström fick agera stuntman i galoppsekvensen då Petra Marklund inte ridit tidigare. 
– Laban var en filmstjärna långt över förväntningarna. Om jag hade vetat vad han skulle prova på så hade jag nog sagt att det skulle bli svårt men han ställde upp på varenda tagning i knölig terräng och med miljarder knott, Han stod lika stolt uppställd varje gång. Dessutom var vi i ett tätbebyggt område sent på kvällen och när jag red dit passerade tung högljudd trafik och han vände inte ett öra när vi gick där på vägen. Jag var otroligt stolt över honom, säger Nina.
Att vara med vid filminspelningar hör inte till vanligheterna men de hade varit med i en även veckan före.
– Vi tycker att det är kul när vi kan haka på lite annorlunda saker och visa våra fina ridskolehästar, säger Nina stolt.


Sett 8451 ggr