Anna Hassö efter läskiga vurpan: ”Tack för alla hejarop – behåll styrkekramarna!”

Hippson-TV

Fälttävlan

Publicerad: 2019-06-10

Hej alla vänner. Efter ett dygn på sjukhus får jag åka hem i morgon. Fått den här snutten av vårt fall. Vågorna mellan a och b gjorde det svårt att veta vad hästen skulle göra där emellan.. Nån som har hela sekvensen på film? Klöver är oskadd och bästa Kicki kommer och hämtar hem mig. Några revben fick sig en törn, men det brukar läka snabbt. Tack för alla hejarrop. Behåll alla Styrkekramar till nån som vill ha dem 🤣

Publicerat av Anna Hassö Söndag 9 juni 2019

Anna Hassö efter läskiga vurpan: ”Tack för alla hejarop – behåll styrkekramarna!”

Under lördagen rapporterade Hippson att Anna Hassö gått omkull i den trestjärniga fälttävlansterrängen under Strömsholmsdagarna. Ryttaren tappade medvetandet i fallet och fördes till sjukhus.

Nu meddelar Anna själv på Facebook att hon, efter ett dygn på sjukhus, kommer att få åka hem under måndagen. Hästen är oskadd och ryttaren själv har uppenbarligen humorn i behåll. Anna skriver:
Några revben fick sig en törn, men det brukar läka snabbt. Tack för alla hejarop. Behåll alla Styrkekramar till nån som vill ha dem 🤣
  
Blev ett missförstånd
Hon delar också klippet ovan som visar själva fallet och berättar:
”Vågorna mellan A och B gjorde det svårt att veta vad hästen skulle göra där emellan…”
Vi hoppas helt enkelt att Anna kryar på sig riktigt snabbt och snart är tillbaka på tävlingsbanorna!
  

Anna in action på Strömsholm. Foto: Haide Westring

Mer i Hippson-TV

"Shit happens" – och ett gott skratt förlänger livet

Att mockning är skitgöra har man ju hört. Och ibland blir det just skitgöra i extra bemärkelse, som när du halkar med skottkärran på väg upp på gödselstacken och får innehållet i den välfyllda kärran över dig. Men ett gott skratt förlänger livet, eller hur?


Sett 3161 ggr

Madelene fastnade med bilen i snön – stoet Älvan hjälpte till: ”Ett eldprov”

Häromdagen körde Madelene Olsson fast med bilen i snön på stallplanen. Efter mycket skottande stod det klart att hon inte skulle få loss den själv. Stoet Älvan fick rycka in och löste situationen med bravur.


Sett 3737 ggr

När en råkar ångra sig lite för sent

Ibland blir det inte riktigt som en tänkt sig – som när den här ponnyn bokstavligt talat landar och blir ståendes mitt i oxern. Som tur är tar den situationen med lugn, om än lite förvånad.


Sett 9555 ggr

FEI:s solidaritetspris till svensk hovslagare

Det blev den svenske hovslagaren Uno Yxklinten som fick ta emot FEI:s solidaritetspris under galan FEI Awards på tisdagskvällen. Han belönades för sitt arbete i projektet med hovslagare i Zambia. I klippet ovan, från FEI, berättar han mer. 


Sett 1379 ggr

Drömhästen auktioneras ut – lovande framtid i avelsboxen och på dressyrbanan

En av hästarna som säljs under PSI-auktionen i början av december är den godkända hingsten For Romance II (född 2013, e. Furst Romancier – Sir Donnerhall). Förutom en lovande karriär i avelsboxen förutspås hingsten även få en strålande framtid på de internationella dressyrbanorna. Helbror är ingen mindre än Therese Nilshagens lovande Grand Prix-häst For Romance I (född 2011).


Sett 3306 ggr

Ännu en Whitaker tar sig an hindren

Den brittiska hoppryttaren Ellen Whitakers äldsta son Harry, fem år, visar både talang och intresse för att följa mamma och stora delar av övriga släkten i fotspåren. Redan nu har han debuterat på tävlingsbanan och har erövrat sina första segerrosetter.


Sett 2350 ggr

Hur söt? Vi vill också ha en ”kontorsponny”!

För ett par dagar sedan lade The Peeps Foundation ut det här helt bedårande klippet på miniatyrhästen som ”assisterar” hovslagaren, med kommentaren: ”Just helping run the family business!”
  
Stiftelsens mål är att rädda och hjälpa miniatyrhästar som hamnat i fel händer, och man tar hand om individer med eller utan dvärgväxt (och de problem detta kan medföra). Dels omplacerar man friska miniatyrer till nya hem, dels erbjuder man en fristad för ponnyer som har drabbats av missbildningar och andra problem – ibland på grund av att de bär på defekter i arvsmassan.


Sett 7131 ggr

Bollkontroll när hästen kastar boll i stallet

Med fullt fokus och fullträff varje gång lirar den här hästen boll med matte. Och visst ser den nästan lite upprörd ut när människan är för seg med att kasta bollen mellan varven?


Sett 6937 ggr

Så introducerar Patrik Kittel piaff och passage: "Små, små steg så att hästen lär sig att det inte är så farligt"

Grand Prix, del 6: Vi har nått fram till det sjätte och näst sista avsnittet i den avslutande säsongen av Patrik Kittels filmade dressyrskola. Här ovan presenterar han arbetet med piaff och passage.
– Det behöver inte vara så avancerat från början, säger landslagsstjärnan.


Sett 1417 ggr

Hingsten Luxus njuter av träningen i naturen

Den godkända hingsten Luxus CML 1246 är ett välkänt ansikte i Hööks-katalogen. Till vardags tränas han oftast utomhus längs med grusvägarna vid stallet – och med fördel kan rörelser som till exempel arbetspiruetter läggas in.


Sett 9226 ggr