Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2015-10-26

Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Vid en första anblick på den här filmen ser det ut som ett samspelt ekipage som njuter av att hoppa en bana i soliga Wellington, Florida. Men när man tittar närmare är det något som saknas. Hästen Lorenzo hoppar nämligen utan träns.
  
Vi ringde upp Christoffer Adriansson för att höra mer om honom, hästen och livet i Florida. Den svenska ryttaren gör nämligen sitt sjätte år i USA – han har tidigare arbetat hos Lisen och Peder Fredricson, Meredith och Marcus Beerbaum samt hos den USA-baserade irländska stjärnan Shane Sweetnam. Numera frilansar han som efterfrågad och ofta anlitad ryttare i Florida under vinterhalvåret.
– Det stämmer, jag åker mellan gårdarna och hjälper mina kunder att rida hästar. För min del blir det färre tävlingar, men mer inkomst.
  
Ville ha egen häst i USA
Inkomsterna rullar in och Christoffer har flera namnkunniga ryttare på sin kundlista, vilka det är vill han dock inte berätta.
– Det är med respekt för mina kunder och deras privatliv som jag inte vill uppge vilka de är, förklarar han.
För att kunna fortsätta tävlandet tog han med sig sin egen valack Lorenzo (f. 2007 e. Lucky Point HE (SWB), u. Arizona, e. Krius xx) till Florida-värmen.
– Jag red honom hemma i Sverige innan jag åkte hit, det var på uppdrag åt min vän Ulrika Bynander som ville sälja honom. Men jag tyckte om honom så mycket att jag köpte honom själv.
Målet för vintern är att tävla Lorenzo i Florida, om han lyckas hålla kvar hästen så länge. Valacken har redan väckt uppmärksamhet, men egentligen vill inte Christoffer sälja...
– Jag älskar och uppskattar verkligen den hästen, han har den perfekta inställningen och rytmen i hoppningen.
  
Utmaningen blev en inspiration
Filmen när han hoppar Lorenzo har fått spridning i sociala medier och han erkänner att det är kompisen Nicole Holmén som har inspirerat honom till att ta av tränset.
– Jag såg hennes Facebook-utmaning när hon hoppar Aernst på en liten volt. Det tänkte jag att vi inte kunde göra så jag hittade på detta i stället, skrattar Christoffer.
Med endast tyglarna runt halsen styr han runt Lorenzo på banan, något man kan tro att de sysslar med dagligen. Dock är det inte riktigt så.
– Han hade inte hoppat på drygt en månad innan detta, med tanke på flygresan och att han fick återhämta sig lite. I klippet är det även första gången jag rider utan träns, men jag har tilliten till min häst så jag provade.
Christoffer rekommenderar dock inte alla att hoppa en bana utan träns, utan uppmanar till att man ska tänka på säkerheten och utgå från varje häst som individ.

Vill ni se mer från Christoffers liv i Florida? Följ honom på instagram @christofferadriansson
Mer i Hippson-TV

Terries häst fick nog – och satte sig

Terrie Baxter från Birmingham gör succé på internet. Eller det är nog snarare hennes häst som får folk att skratta när han "säger upp sig" på hoppträningen. Över en miljon gånger har klippet visats på knappt två dygn, se det ni också – och hör kompisen Samanthas reaktion.


Sett 46470 ggr
Kommentarer

När du behöver inspiration till miljö- och kommunikationsträningen

Sidvärts över stockar, över "skrangliga" broar och full galopp genom vattnet. Det här fina ekipaget vet verkligen var de sätter varje hov. Kanske något att inspireras av under veckan?


Sett 4375 ggr
Kommentarer

Dags att komma i form? Ta workout-hjälp av hästen!

Den amerikanska hästtränaren Jake Nodar välte internet för ett par några år sedan, då han dansade loss i ett klipp tillsammans med sin ponny Tyrion. Och Jakes karriär som influencer har fortsatt, hans Instagramkonto har hela 88 000 följare.
  
I ett av sina senaste, galna klipp förklarar han sin och ponnyns träningsrutin. Inspirerande, provocerande eller bara tramsroligt? Oavsett vad – Jake lämnar ingen oberörd!


Sett 9532 ggr
Kommentarer

När det verkligen inte blir som man har tänkt sig

Visst är det roligt att flyga över terränghinder. Och att dessutom få det på film! Men både ryttare och häst ska ju gärna hänga med. Det känns som att någon saknas här, eller hur?


Sett 10479 ggr
Kommentarer

Hör Rosies härliga pepp under terrängen

Tioåriga Rosie njuter verkligen av terrängritten tillsammans med sin ponny. Hon peppar honom – och sig själv – och passar på att sjunga en liten sång.
Se klippet ovan, visst är det en härlig inställning tjejen har till uppgiften och till sin älskade häst?


Sett 20225 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson i Skavlan om All Ins olycka: "Hästskötaren fick gå till psykolog efteråt"

I dag, fredag, medverkar hoppryttaren Peder Fredricson i SVT:s talkshow Skavlan. I två exklusiva förhandsklipp får vi ta del av samtalet, se dem ovan och nedan.
Programmet sänds i SVT1 klockan 21.00 och kan ses i SVT Play från och med klockan 17, fredagen den 19 oktober.


Sett 36411 ggr
Kommentarer

Så utvecklar Patrik Kittel hästens galopp: ”Får ett större register och mer mjukhet i kroppen”

Svår nivå, del 2: Det har blivit dags för det andra kunskapsklippet, av totalt fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola. Här visar och förklarar landslagsstjärnan hur han gradvis ”leker” fram styrka och kvalitet i galoppen.


Sett 10285 ggr
Kommentarer

Naeef flydde kriget i Syrien – fann kärleken på hästgård i Hälsingland

För tre år sedan flydde Naeef Almezel från kriget i Syrien, på vägen förlorade han stora delar av sin familj. Väl i Sverige fann han efter en tid kärleken på en hästgård i Hälsingland. Det nygifta paret Elin och Naeef berättar sin historia i TV4:s morgonsoffa.


Sett 15412 ggr
Kommentarer

"Krabban" tar ett extra språng av bara farten

Kravits, eller "Krabban" som han kallas, bor hos Stall Hästkullen. Han är en treårig grabb efter Grand Slam VDL – Argus. Supersnäll och, bevisligen, hoppglad. Här väljer han helt enkelt att ta ett bonussprång.


Sett 15432 ggr
Kommentarer

Floden svämmade över – simmade med hästen till säker mark

När floden Usk i Wales, Storbritannien, svämmade över blev två hästar fast i sin hage – omringade av vatten. Hästarnas ägare Gareth Silcox och en kompis tog sig fram till hästarna och simmade med dem till fast mark.
– Matthew och jag klättrade ner till fältet och simmade över till hästarna. De stod ungefär sex meter ifrån varandra och den ena var fast bakom staketet. Vattnet var ungefär en och en halv meter på de djupaste ställena, säger Gareth till
Horse & Hound.
  
Behandlas som kungligheter
Se Gareth simma med den andra hästen efter att de har klippt upp staketet.
– Det viktigaste är att alla är i säkerhet och att vi fick ut dem utan incidenter. Vi har tagit dem hem till stallet och de har blivit behandlade som kungligheter, berättar Gareth.


Sett 5293 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Fantastisk helg!

Saras vardag

Måndag!

Therese

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna