Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2015-10-26

Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Vid en första anblick på den här filmen ser det ut som ett samspelt ekipage som njuter av att hoppa en bana i soliga Wellington, Florida. Men när man tittar närmare är det något som saknas. Hästen Lorenzo hoppar nämligen utan träns.
  
Vi ringde upp Christoffer Adriansson för att höra mer om honom, hästen och livet i Florida. Den svenska ryttaren gör nämligen sitt sjätte år i USA – han har tidigare arbetat hos Lisen och Peder Fredricson, Meredith och Marcus Beerbaum samt hos den USA-baserade irländska stjärnan Shane Sweetnam. Numera frilansar han som efterfrågad och ofta anlitad ryttare i Florida under vinterhalvåret.
– Det stämmer, jag åker mellan gårdarna och hjälper mina kunder att rida hästar. För min del blir det färre tävlingar, men mer inkomst.
  
Ville ha egen häst i USA
Inkomsterna rullar in och Christoffer har flera namnkunniga ryttare på sin kundlista, vilka det är vill han dock inte berätta.
– Det är med respekt för mina kunder och deras privatliv som jag inte vill uppge vilka de är, förklarar han.
För att kunna fortsätta tävlandet tog han med sig sin egen valack Lorenzo (f. 2007 e. Lucky Point HE (SWB), u. Arizona, e. Krius xx) till Florida-värmen.
– Jag red honom hemma i Sverige innan jag åkte hit, det var på uppdrag åt min vän Ulrika Bynander som ville sälja honom. Men jag tyckte om honom så mycket att jag köpte honom själv.
Målet för vintern är att tävla Lorenzo i Florida, om han lyckas hålla kvar hästen så länge. Valacken har redan väckt uppmärksamhet, men egentligen vill inte Christoffer sälja...
– Jag älskar och uppskattar verkligen den hästen, han har den perfekta inställningen och rytmen i hoppningen.
  
Utmaningen blev en inspiration
Filmen när han hoppar Lorenzo har fått spridning i sociala medier och han erkänner att det är kompisen Nicole Holmén som har inspirerat honom till att ta av tränset.
– Jag såg hennes Facebook-utmaning när hon hoppar Aernst på en liten volt. Det tänkte jag att vi inte kunde göra så jag hittade på detta i stället, skrattar Christoffer.
Med endast tyglarna runt halsen styr han runt Lorenzo på banan, något man kan tro att de sysslar med dagligen. Dock är det inte riktigt så.
– Han hade inte hoppat på drygt en månad innan detta, med tanke på flygresan och att han fick återhämta sig lite. I klippet är det även första gången jag rider utan träns, men jag har tilliten till min häst så jag provade.
Christoffer rekommenderar dock inte alla att hoppa en bana utan träns, utan uppmanar till att man ska tänka på säkerheten och utgå från varje häst som individ.

Vill ni se mer från Christoffers liv i Florida? Följ honom på instagram @christofferadriansson
Mer i Hippson-TV

Hertas hingstföl visar redan framfötterna inför terrängen

För drygt en vecka sedan fölade Frida Anderséns pensionerade OS-häst Herta. Ut kom en liten hingst med Singular LS La Silla som far. Under fredagen delar Frida med sig av två härliga filmer på Instagram – som ger en inblick i hur framtiden som fälttävlanshäst kan se ut för Hertas son. Titta och njut!


Sett 5885 ggr
Kommentarer

RF:s representant: "Var är alla vuxna?"

I ett halvtimmeslångt inslag på Expressen-TV, om SR:s dokumentär Hästgården, intervjuas Daniel Velasco – som gjort dokumentären – och Malin Andersson som är chef för idrottsutveckling hos Riksidrottsförbundet.
  
Bland annat ifrågasätts vuxenvärldens och ridsportens organisationers ansvar och frånvaro i den situation som rått under många år på den aktuella ridskolan.
– Man hade kunnat reagera men det har man inte gjort, säger Velasco bland annat i intervjun.

Källa: Expressen-TV


Sett 2747 ggr
Kommentarer

Tv-reportern stoppar lös häst på galoppbanan

Hayley Moore är en före detta jockey som jobbar för tv-kanalen At the races. Vid en tävling nyligen kom en häst lös och sprang varv på varv på banan, tills Hayley bestämde sig för att stoppa den.


Sett 14365 ggr
Kommentarer

Thomas Lévêque – ryttaren i succéklippet

I drygt en vecka har klippet med det modiga och skickliga ekipaget dykt upp titt som tätt i sociala medier. Frågan har varit – vem är ryttaren? Vi vet!


Sett 37584 ggr
Kommentarer

En svalkande fläkt är aldrig fel

Det är inte bara vi tvåbenta som längtar efter luft i värmen. Den här ponnyn har fått en fläkt strategiskt placerad utanför boxen – visst ser det härligt ut!


Sett 3078 ggr
Kommentarer

Tjuvkika på Nellies realityserie

I dag är det premiär för Nellie Berntssons realityserie "Nellie" på Viafree. Där får vi i tio avsnitt följa ryttaren och influencern i vardagen med hästarna, familjen, pojkvännen och vänner.
  
I premiäravsnittet får tittarna följa med Nellie på fotojobb i Danmark och till Las Vegas för konsert med Justin Timberlake, se avsnittet
HÄR.


Sett 4056 ggr
Kommentarer

Ryttare gör viral succé efter flossning till häst: ”Blev deras segerdans”

De tre ponnyryttarna Nellie Aronsson, Emma Kåberg och Alicia Edh Hayward gjorde i helgen succé på tävlingsbanorna, och tog sig vidare till eliten i ponnydressyr. På sociala medier har deras variant av trenddansen ”flossa” spridit sig som en löpeld.


Sett 11946 ggr
Kommentarer

Unga ryttarens uppmaning till bilförare – passera hästar med försiktighet

Sjuåriga Chloe Phillips har insett hur viktigt det är att motorfordon passerar hästar med försiktighet. Efter att hon själv blivit omkörd av en buss i hög hastighet ville hon på eget initiativ spela in en video. Detta för att nå ut med budskapet till förare.


Sett 5628 ggr
Kommentarer

Hungrig terrängponny charmar internet: “Luta dig bakåt”

Ponnyn Basil och hans lilla ryttare Ella charmar just nu internet i ett klipp. Ute på terrängbanan verkar gräset vara alldeles för gott – och Ella ramlar av gång på gång. Den lilla ryttaren klarade sig dock utan blessyrer från äventyret och var snabbt uppe i sadeln igen.


Sett 9362 ggr
Kommentarer

Paris, Kendall Jenner och häftiga hästkrafter

Vem är egentligen snabbast genom Paris gator, i reklamklippet från Longchamp? Kendall Jenner eller hästen? Se själva – och höj volymen för att höra det härliga ljudet av hovar i galopp.


Sett 5042 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

VM, skratt och tårar

Portugal-bloggen

Dagen före tävling!

Therese

Antagningsprov

Hippologbloggen

Till Husbloggarna