Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2015-10-26

Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Vid en första anblick på den här filmen ser det ut som ett samspelt ekipage som njuter av att hoppa en bana i soliga Wellington, Florida. Men när man tittar närmare är det något som saknas. Hästen Lorenzo hoppar nämligen utan träns.
  
Vi ringde upp Christoffer Adriansson för att höra mer om honom, hästen och livet i Florida. Den svenska ryttaren gör nämligen sitt sjätte år i USA – han har tidigare arbetat hos Lisen och Peder Fredricson, Meredith och Marcus Beerbaum samt hos den USA-baserade irländska stjärnan Shane Sweetnam. Numera frilansar han som efterfrågad och ofta anlitad ryttare i Florida under vinterhalvåret.
– Det stämmer, jag åker mellan gårdarna och hjälper mina kunder att rida hästar. För min del blir det färre tävlingar, men mer inkomst.
  
Ville ha egen häst i USA
Inkomsterna rullar in och Christoffer har flera namnkunniga ryttare på sin kundlista, vilka det är vill han dock inte berätta.
– Det är med respekt för mina kunder och deras privatliv som jag inte vill uppge vilka de är, förklarar han.
För att kunna fortsätta tävlandet tog han med sig sin egen valack Lorenzo (f. 2007 e. Lucky Point HE (SWB), u. Arizona, e. Krius xx) till Florida-värmen.
– Jag red honom hemma i Sverige innan jag åkte hit, det var på uppdrag åt min vän Ulrika Bynander som ville sälja honom. Men jag tyckte om honom så mycket att jag köpte honom själv.
Målet för vintern är att tävla Lorenzo i Florida, om han lyckas hålla kvar hästen så länge. Valacken har redan väckt uppmärksamhet, men egentligen vill inte Christoffer sälja...
– Jag älskar och uppskattar verkligen den hästen, han har den perfekta inställningen och rytmen i hoppningen.
  
Utmaningen blev en inspiration
Filmen när han hoppar Lorenzo har fått spridning i sociala medier och han erkänner att det är kompisen Nicole Holmén som har inspirerat honom till att ta av tränset.
– Jag såg hennes Facebook-utmaning när hon hoppar Aernst på en liten volt. Det tänkte jag att vi inte kunde göra så jag hittade på detta i stället, skrattar Christoffer.
Med endast tyglarna runt halsen styr han runt Lorenzo på banan, något man kan tro att de sysslar med dagligen. Dock är det inte riktigt så.
– Han hade inte hoppat på drygt en månad innan detta, med tanke på flygresan och att han fick återhämta sig lite. I klippet är det även första gången jag rider utan träns, men jag har tilliten till min häst så jag provade.
Christoffer rekommenderar dock inte alla att hoppa en bana utan träns, utan uppmanar till att man ska tänka på säkerheten och utgå från varje häst som individ.

Vill ni se mer från Christoffers liv i Florida? Följ honom på instagram @christofferadriansson
Mer i Hippson-TV

GHS: VDL Glasgow van 't Merelsnest har godisstund i boxen

Jur Vrielings hästskötare ser till att hans hästar har något att pyssla med under de långa dagarna på tävling. I Scandinavium går hopphästarna de högre klasserna på kvällarna, så dagtid blir det lite väntan. Vad tycker ni om den fiffiga underhållningen?


Sett 2155 ggr
Kommentarer

Tydlig signal för "fickparkering"

Joanna Lowes skriver på Facebook att hon skojade till det lite med en av sina hästar när hon skulle sitta upp. Och visst är det roligt, men vi blir också imponerade över att hästen hör ljudet och backar in till en perfekt uppsittning för matte.

Se klippet och sätt på ljudet!


Sett 8114 ggr
Kommentarer

Se och njut av Cathrine Dufours ritt

Fredag eftermiddag fick Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy taket att lyfta i Scandinavium. Så här såg det ut.


Sett 5553 ggr
Kommentarer

"Hjälp, de kanske bits!?!"

Elin Anderssons uppfödning, Hästkullens TopNotch e. Kannatol u.Quite Nice ue.Quite Easy, är ett riktigt charmtroll. Inte nog med att han är en härlig individ att hålla på med – han får även folk att fnittra i sociala medier. 

Men visst ser det ut som han anar att bommarna bits.


Sett 29753 ggr
Kommentarer

Glädjen med en egen galoppbana

Jennifer Heperi bor i Christchurch, Nya Zeeland. Där driver hon ett hem för hovdjur som drabbats av fång. 
Hon arbetar för att djuren ska ha en god livskvalitet, trots att de inte kan vara ute och beta i de gröna hagarna. I och med detta försöker hon skapa hagar som underhåller hästarna och åsnorna. 

Vad säger ni när ni ser ovan klipp, visst ser de ut att ha ganska kul på sin alldeles egna galoppbana?


Sett 18829 ggr
Kommentarer

”Swedish riding is all about the halvhalt”

Pontus Hugosson förklarar en gång för alla hur vi rider i Sverige. Halvhalten är central. ”It’s like start and stopp at the same time” och du kan göra det fyrtio gånger på tjugo meter. Håller ni med?


Sett 15467 ggr
Kommentarer

Se Henrik och Chacannos otroliga omhoppning

Lördagens seger i Förenade Arabemiraten gjorde att Henrik von Eckermann och Chacanno kan åka hem med flaggan i topp. Se omhoppningen här!


Sett 3706 ggr
Kommentarer

Löshoppning bland väderkvarnar och vattenmattor

Stal Wilten i Nederländerna bjuder på löshoppning på en helt ny nivå. Vad säger ni om inställningen hos hästen, som verkar ha just vattenmattan som ett favorithinder?


Sett 15176 ggr
Kommentarer

Tinne spann för Musikhjälpen: "En självklarhet att hjälpa till"

I december engagerade sig OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén i Musikhjälpens insamling. Nu var det dags att byta ut dressyrsadeln mot westernsadel – här är filmbeviset.


Sett 4677 ggr
Kommentarer

Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

När fotograf Haide Westring delade ett filmklipp på stallkatten Gustaf kunde vi inte låta bli att ta reda på mer om den charmiga missen. Det visade sig att Gustaf har en otroligt stark vilja – och är beredd att gå långt för att få bo med sina fyrbenta vänner i stallet. Läs mer här nedan.


Sett 5962 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Munnen berättar...

Kajsa Boström

Tisdag!

Therese

Glatt besked!

Saras vardag

Till Husbloggarna