Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2015-10-26

Christoffer hoppar bana med Lorenzo – utan träns

Vid en första anblick på den här filmen ser det ut som ett samspelt ekipage som njuter av att hoppa en bana i soliga Wellington, Florida. Men när man tittar närmare är det något som saknas. Hästen Lorenzo hoppar nämligen utan träns.
  
Vi ringde upp Christoffer Adriansson för att höra mer om honom, hästen och livet i Florida. Den svenska ryttaren gör nämligen sitt sjätte år i USA – han har tidigare arbetat hos Lisen och Peder Fredricson, Meredith och Marcus Beerbaum samt hos den USA-baserade irländska stjärnan Shane Sweetnam. Numera frilansar han som efterfrågad och ofta anlitad ryttare i Florida under vinterhalvåret.
– Det stämmer, jag åker mellan gårdarna och hjälper mina kunder att rida hästar. För min del blir det färre tävlingar, men mer inkomst.
  
Ville ha egen häst i USA
Inkomsterna rullar in och Christoffer har flera namnkunniga ryttare på sin kundlista, vilka det är vill han dock inte berätta.
– Det är med respekt för mina kunder och deras privatliv som jag inte vill uppge vilka de är, förklarar han.
För att kunna fortsätta tävlandet tog han med sig sin egen valack Lorenzo (f. 2007 e. Lucky Point HE (SWB), u. Arizona, e. Krius xx) till Florida-värmen.
– Jag red honom hemma i Sverige innan jag åkte hit, det var på uppdrag åt min vän Ulrika Bynander som ville sälja honom. Men jag tyckte om honom så mycket att jag köpte honom själv.
Målet för vintern är att tävla Lorenzo i Florida, om han lyckas hålla kvar hästen så länge. Valacken har redan väckt uppmärksamhet, men egentligen vill inte Christoffer sälja...
– Jag älskar och uppskattar verkligen den hästen, han har den perfekta inställningen och rytmen i hoppningen.
  
Utmaningen blev en inspiration
Filmen när han hoppar Lorenzo har fått spridning i sociala medier och han erkänner att det är kompisen Nicole Holmén som har inspirerat honom till att ta av tränset.
– Jag såg hennes Facebook-utmaning när hon hoppar Aernst på en liten volt. Det tänkte jag att vi inte kunde göra så jag hittade på detta i stället, skrattar Christoffer.
Med endast tyglarna runt halsen styr han runt Lorenzo på banan, något man kan tro att de sysslar med dagligen. Dock är det inte riktigt så.
– Han hade inte hoppat på drygt en månad innan detta, med tanke på flygresan och att han fick återhämta sig lite. I klippet är det även första gången jag rider utan träns, men jag har tilliten till min häst så jag provade.
Christoffer rekommenderar dock inte alla att hoppa en bana utan träns, utan uppmanar till att man ska tänka på säkerheten och utgå från varje häst som individ.

Vill ni se mer från Christoffers liv i Florida? Följ honom på instagram @christofferadriansson
Mer i Hippson-TV

Charlotte Dujardin VM-klar på nioåriga drömstoet Freestyle

I dag offentliggjorde Storbritannien sin dressyrtrupp till ryttar-VM i Tryon om en knapp månad. Och trots att Valegro numera är pensionär finns den regerande mästaren Charlotte Dujardin med i laget – på det blott nioåriga stoet Mount St. John Freestyle. I klippet ovan kan vi njuta av ekipagets fina Grand Prix i Hartpury i början på juli i år.


Sett 3100 ggr
Kommentarer

Ska vi berätta att staketet är elektriskt? ”No, hell no!”

”Titta, de har hästar!” utbrister den här kvinnan lyckligt. Några sekunder senare ger hon ifrån sig ett avgrundsvrål, och kommer dessutom att behöva byta byxor… Vi kan inte låta bli att skratta gott åt klippet, för visst är hon rätt skön ändå? Missa inte att slå på ljudet!


Sett 8912 ggr
Kommentarer

Topphästen Unee BB i pension: “Tack, du kommer alltid att vara min stjärna”

Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl har haft mängder med framgångar på de största dressyrarenorna världen över. Nu sätts dock punkt för hingstens tävlingskarriär – och ryttaren hyllar honom med en fin film.


Sett 2050 ggr
Kommentarer

Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlanponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att sätta på ljudet. 


Sett 8819 ggr
Kommentarer

Snacka om tistelproblem i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.


Sett 14985 ggr
Kommentarer

Minihästen Sammy räddades och blev bästis med hunden Molly

Miniatyrhästen Sammy var undernärd och rädd när han kom till djurhemmet i North Carolina, USA. I dag är han på bättringsvägen, mycket tack vare hans nya bästa kompis – golden retrievern Molly.


Sett 3518 ggr
Kommentarer

Alla har vi den där störiga kompisen...

Ni vet när en kompis hittar något läskigt och bara måste trycka upp det i ansiktet på en? När han eller hon märker att man inte gillar det blir det förstås ännu roligare – kompisen jagar dig medan du själv nästan får panik.
  
Tydligen roas även hästar av detta. Eller är det någon form av miljöträning på gång? Se det roliga klippet ovan!
  
Fungerar inte klippet? Klicka
här.


Sett 11243 ggr
Kommentarer

Frankie hittar en stubbe – perfekt att klia magen på

Visst är det jobbigt när det kliar på ett ställe där man inte kommer åt? Hästen Frankie hittade en lösning. En stubbe! Visst ser det ut som en riktigt härligt stund?
  
Om du har problem att se klippet ovan kan du klicka
här!


Sett 5269 ggr
Kommentarer

Felicia rider helst utan sadel och träns: ”Nu har jag slutat tjata om dressyren”

Maria Zacho har förgäves försökt få dottern Felicia att bli intresserad av att rida dressyr. Men 14-åriga Felicia njuter av att bara vara med hästarna på ett otvunget sätt och rider helst med enbart halsring. Det är dessa stunder som hon, och hästarna, är som lyckligast berättar mamma. Läs mer nedan.


Sett 7541 ggr
Kommentarer

Oväntat besök i hästhagen – av vildsvin: ”Betade och bökade sida vid sida”

Tisdag morgon fick Amalia Di Mario en chock, i hagarna på gården höll nämligen en stor flock vildsvin till. De stannade länge och hälsade på alla hästarna, som till största delen tog det hela med ro.


Sett 6846 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Återvändare vägrade ge upp: "Satsar 100 procent"

Gästbloggen

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Den var kvar!

Saras vardag

Till Husbloggarna