Den perfekta fyrbenta hjälpredan vid intaget

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2021-11-25

Charlie tog över Nasse idag. Djuren klarar sig utan min hjälp, så jag får väl bara titta på 🤷🏼‍♀️ #checkmate #crusaderice

Publicerat av Yohanna Andersson Måndag 22 november 2021

Den perfekta fyrbenta hjälpredan vid intaget

När hästarna ska tas in från hagen är det bra om man hjälps åt. Yohanna Anderssons hund, Charles-Ingvar "Charlie", vill gärna hjälpa till. Matte kan lugnt luta sig tillbaka när Charlie leder in hästen "Nasse" från hagen. 

Yohanna Andersson är 25 år gammal och bor i Surahammar, Västmanlands län. Hon har varit hästintresserad sedan hon lärde sig att prata.
– Jag är i grunden en fälttävlansryttare som brinner lite extra för unghästar och egentligen alla fyrbenta djur.
Hon har haft ett par hästar genom åren och hennes hund Charles-Ingvar "Charlie" har funnits vid hennes sida i åtta och ett halvt år. Hunden är med och delar hästintresset med sin matte.
Dock har han mest hjälpt till i mockningen samt att rensa ut hästarnas krubbor när de inte ser. Han är även en stöttning på tävlingar. Charlie är en husky/rottweiler blandning och är som en liten människa i sin personlighet. Han säger inte mycket, man är ett yrväder och många frågar fortfarande om han är en unghund. Han vill alltid vara med och älskar uppmärksamhet. När han tröttnar och vill hem börjar han prata en hel del, säger Yohanna.
Hästen Checkmate ”Nasse” köpte hon från Gotland i augusti 2021.
Vi har inte känt varandra så länge, men det är en häst med en väldigt go personlighet och han är otroligt orädd. Han älskar att bli kliad, speciellt i öronen och vill gärna bli borstad i timmar. En otroligt snäll individ som har ganska roliga saker för sig. Jag brukar ibland få hämta honom längst bort i lösdriften när han står och solar sig, medans alla hans kompisar står inne.
Nasse och Charlie verkar ha fattat tycke för varandra. 
Han är inte lika förtjust i att dela med sig av sin mat till Charlie, men utöver det går de väldigt bra ihop. Mitt mål är att Nasse ska bli min framtida tävlingspartner i fälttävlan och jag hoppas att Charlie hänger på ett tag till och fortsätter att stötta oss.


Mer i Hippson-TV

Lina Dolk testade islandshäst i Friends

Vid årets Sweden International Horse Show hölls även ett gediget program i mässans paddock. Bland annat fick dressyrryttaren Lina Dolk testa på att rida islandshäst.


Sett 1851 ggr

När man vaknar och ser snö för första gången

Allt var som vanligt när den här fölungen somnade, men på morgonen såg plötsligt hela världen helt annorlunda ut. Vad är det vita? Kan jag gå på det? Äter snö hästar? Se det härliga klippet från Racehorse Rescue Centre i Storbritannien.


Sett 6931 ggr

Team Dufour dansar med i küren: "Detta säger allt!"

Danska Cathrine Dufour och Bohemian red in på en andraplats under finalen av Saab Top 10 under Sweden International Horse Show. Vid hennes sida har hon ett stort och minst sagt engagerat team, som följer varje steg Bohemian tar med stor inlevelse.
– En av mina följare skickade den här videon till mig, och jag tycker att detta säger allt! Älskar er!, skriver Cathrine på Facebook.


Sett 1583 ggr

"Bajskastning mot skottkärra"

Vår bloggare Annelie som funderar på hur det kommer sig att just när det kommer till att pricka skottkärran på långt avstånd är man pricksäker som få. Men i alla andra sammanhang kan man inte slå in en straff i öppet mål från en meters håll.


Sett 2287 ggr

Pontus Hugosson och Katitzi tar rullskridskoåkandet till en ny nivå

De har gjort många tricks ihop, alltifrån skidåkning till att delta i talangjakter på TV. Nu tar Pontus Hugosson och ponnyn Katitzi sig an ett nytt, fartfyllt trick med rullskridskor, en ramp och ett hinder.


Sett 3275 ggr

Se von Eckermanns segerrunda med King Edward

Det var helt enkelt sanslöst bra! Så kan man väl sammanfatta Henrik von Eckermanns två ritter i Global Champions Tour Super Grand Prix på lördagskvällen. I klippet ser ni den andra rundan där han säkrade segern med en dryg sekunds marginal. Och, precis som alltid, så är King Edward högt över alla hinder.


Sett 3463 ggr

Sexåriga Jack visar hur det ska gå till

Den här lilla killen är bara sex år men tar sig redan an terränghindren bättre än många som är avsevärt äldre. Se det imponerande klippet.


Sett 9602 ggr

Scooby Doo är envis som... ja, en åsna!

Uttrycket "envis som en åsna" gör sig väl påmint när åsnemaskoten Scooby Doo ska lastas. Men mat kan han inte motstå, så han går med på att kliva in i B-kortslastbilen. Belöningen efter transportfären blir dessutom semester i gräshagen med ponnytjejen Pandora.


Sett 5739 ggr

Peder Fredricson utsedd till årets atlet av FEI

Världsettan, Peder Fredricson utsågs till årets atlet vid FEI Awards och Patrik Kittels hästskötare Marie Johansson vann utmärkelsen bästa hästskötare.


Sett 2767 ggr

Kan din häst kissa på beställning?

Förstå vad det hade underlättat stallarbetet om man skulle lära sin häst att göra sina behov på beställning. Eller vad säger ni? Denna hästen har lärt sig kissa både i en skottkärra och i en hink. 


Sett 9262 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar
"Att kunna rätta in framdelen framför bakdelen är otroligt viktigt"
Jessica Nordin svarar
Övningar för att stärka hästens ena bakben
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.