Dressyrhästen Casanova får feeling i barbackagalopp: ”Har alltid ridit lite busiga hästar”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-07-03

Dressyrhästen Casanova får feeling i barbackagalopp: ”Har alltid ridit lite busiga hästar”

Dressyrhästen Casanova tränas allsidigt och när 13-åriga Matilda Runnholm sitter upp är det ofta utan sadel. I klippet ovan får valacken feeling i galoppen – men Matildas fina balans gör att hon sitter kvar.

Casanova är en frieserkorsning född 2008. Han är ungefär 170 centimeter i mankhöjd och han kom till sina ägare, Mira Lindgren, som femåring under hösten 2013.
– Jag hade som livsmål att starta medelsvår dressyr och det gjorde vi redan 2017, under förra året plockade vi våra första placeringar i Medelsvår C, berättar Mira.

Snäll men busig
Casanova tränas allsidigt, han har startat i hoppning upp till och med 115 centimeter och han är en riktig stjärna i working equitation. Valacken är snäll men kan hitta på bus, som i klippet ovan där det är Miras stallkompis, 13-åriga Matilda Runnholm som rider honom.
– Han brukar vara tossig när man rider honom i just den hagen, säger Mira.

Mycket barbacka
Matilda har en fin balans, även när hon rider utan sadel.
– Jag har alltid ridit barbacka mycket. Min första medryttarponny hade ingen sadel så då fanns det inget alternativ. Sedan har jag alltid ridit lite busiga hästar, säger Matilda.
Missa inte det härliga klippet ovan.

Mer i Hippson-TV

Härlig måndagsinspiration med dressyrardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. Läs mer om den fina ardennern här


Sett 1850 ggr

Se beteendeforskaren hoppa bana – med enbart halsring på hästen

Den 9–10 november anordnas en kurshelg med den internationellt efterfrågade föreläsaren, ryttaren, forskaren och ridinstruktören Angelo Telatin på Kulla Vreta gård i Bålsta. I lördags lade han upp det här Youtube-klippet på sig själv, som vi inte kan låta bli att dela. Det visar nämligen hur Angelo rider en enmetersklass i hoppning på hästen Collman Z – med halsring i stället för träns.


Sett 1244 ggr

Rykta hästen som Team Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, och hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras!


Sett 5410 ggr

Ska man bli riktigt bra måste man börja tidigt

Visst ser den här lilla tjejen ut att ha potential att bli en riktigt duktig fälttävlansryttare om några år? Hennes ponny är den snällaste läromästaren dessutom. 


Sett 12534 ggr

Sjukhushästen Hannibal kan bli Årets eldsjäl: ”Gör något som är bra för andra”

Hippson har tidigare berättat om Louise E Chatteli och hennes häst Hannibal, som besöker sjuka barn. Nu har de nominerats till utmärkelsen Årets eldsjäl.


Sett 2708 ggr

Hur du river hindret – utan att få några hinderfel

Det här ekipaget visar hur ett hinder kan rivas utan att det ger några fel i protokollet, eftersom hindrets översta bommar ligger kvar på sina bomskållor. Och visst gör hästen en snygg räddning, som hinner upp med alla ben och tar sig över bakbommen felfritt?


Sett 19918 ggr

Med ändan mot regnet – Turbo kommer alltid när matte ropar

När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund), som kallas "Turbo", en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.


Sett 18578 ggr

Johanna Due-Boje: ”Arbetet i stallet och på hästryggen är monotont – jätteviktigt att göra annat också”

Hållbara ryttare 3, del 4: Det är dags för fjärde delen av serien Hållbara ryttare, där sitsforskaren Maria Terese Engell hjälper ryttarna i Saab Team Sweden Dressage med deras position i sadeln. Denna gång förklarar hon varför det är viktigt att fysträna sig själv – samt analyserar landslagsryttaren Johanna Due-Boje.


Sett 1823 ggr

När din stora kärlek är för lång

Den här söta hunden vill så gärna kela med sin kompis, men det är lite bekymmersamt då den fina hästen är så stor! De löser det ändå, och får en mysig stund tillsammans. Se ännu ett gulligt klipp med radarparet nedan.


Sett 5545 ggr

En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna blev det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen. Visst ser det härligt ut? Se fler klipp nedan.


Sett 1646 ggr