Dressyrstoet Quam Quam gör byten med sonen i släptåg

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2015-11-06

Dressyrstoet Quam Quam gör byten med sonen i släptåg

Therese Nilssons filmklipp, på när hon rider sitt dressyrsto samtidigt som det busiga lilla fölet leker i ridhuset, har gjort succé i sociala medier. Vi kontaktade Therese för att få reda på lite mer om den charmiga filmen. 
  
Text: Cajsa Ekström
  
Hej Therese, vilket härligt klipp! Kan du berätta lite mer om stoet och fölet?
– Quam Quam är ett sto född 2000 e. Quando Quando. Det lilla fölet är hennes första avkomma och heter Great Balls of Fire (kallas "Bollen"). Han föddes i juni 2015 och är efter Fürstenball. Fram till betäckningen har Quam Quam tävlat en del i dressyr med mig, Therese Nilsson, som också är ägare. Efter lag-SM 2013 ådrog hon sig tyvärr en ringbandsskada som opererades. Vi beslöt oss för att ge henne extra lång tid till rehabilitering, så valet att betäcka var inte så svårt. Nu är hon friskförklarad och har fått klartecken att sättas igång!
  
Quam Quam verkar vara en otroligt ambitiös dam, som inte bryr sig märkbart om att hennes son busar omkring.
– Hon är faktiskt extremt ambitiös och väldigt "otittig". Ju mer det händer runtomkring desto bättre, så jag tänkte mest att jag provar om det funkar. 
  
Var detta första gången Quam Quam motionerades med sin lilla följeslagare?
– På klippen är det andra gången "Bollen" är med. Nu har han dock fått lite mer luft under vingarna och gör fina stegringar och rusningar rakt emot oss, men det bekommer henne inte heller. Hon är rätt fokuserad på sin uppgift. Snart ska han vidare till en lösdrift och leka med jämnåriga, och hon ska matchas vidare mot nya tävlingsmål 2016. 
  


FOTO: Privat
  
Ytterligare ett klipp på Quam Quam och "Bollen":

FOTNOT: Quam Quam och "Bollen" bor på Gunnesby Stall, ett inackorderingsstall i Göteborg som Therese Nilsson själv äger och driver. 


Mer i Hippson-TV

När bästa kompisarna synkar bocksprången perfekt

Att hästar leker i hagen har vi sett förut, men dessa två har ändå något unikt. I detta härliga klipp tajmar de båda hästarna verkligen bocksprången perfekt nästan som om de har övat in det hela?


Sett 8699 ggr

Tog hästen till "Drive Thru" – "en påse morötter, tack"

Karolin Lidéns ridtur i helgen med 13-åriga hästen Principe gick till en hamburgerkedja i Gävle. Något som först uppmärksammades av lokaltidningen. Det snappades upp av TV4-programmet Efter fem och visades i deras Sverigesvep. Vad Karolin beställde? En påse morötter såklart.


Sett 1934 ggr

All In och Peder tränar hemma på Grevlunda

Peder Fredricson har vid flera tillfällen berättat att H&M All In snart kommer att tävla igen. Och visst ser ekipaget ut att vara redo? Det är #HMwelovehorses som på Instagram delar med sig av ett klipp från ett träningspass hemma på Grevlunda.


Sett 5099 ggr

När fölet får med mamma på kurragömma

Det här fölet verkar ha en räv bakom varje öra. Busa med mamma och gömma sig bakom vindskyddet är för dagen favoritleken. Det busiga fölet ägs av Chelsea Borell som la upp klippet på Tik-Tok där det snabbt blev viralt.


Sett 17451 ggr

Udda bästisar men så söta ihop

Ibland uppstår vänskap mellan djur som i vanliga fall inte alls hänger tillsammans. Som här där en häst blivit bästa kompis med en av gårdens hönor. 


Sett 3588 ggr

Liten ponny med stor dos attityd

Den här lilla parveln fullkomligt äger hagen, vilket den gärna visar för sin fyrbenta kompis. Skruva upp volymen och se det härliga klippet!


Sett 28383 ggr

När matklockan ringt tar man vad som erbjuds - som dekorationerna

Denna ponnyn tycker nog att uppvisningen tar för lång tid samtidigt som hans matklocka har ringt. Nöden har ingen lag och man får helt enkelt ta vad som erbjuds. I detta fallet banans blomsterdekoration.. 


Sett 7089 ggr

Möt Zippy - korsning mellan en zebra och åsna

Hybriddjur är ett kontroversiellt ämne och de avlas oftast fram för ekonomisk vinning. Men när en oönskad zebra föds på en djurpark i Tyskland slutar det med att hon tillslut flyttar in på en gård i England där hon får ett gäng med nya åsnekompisar. Efter två år föds överraskande zonkeyn Zippy. 


Sett 3706 ggr

Svårflörtad stallkamrat

Ibland får man kämpa för kärleken, vilket denna valack verkligen behöver göra. Stallkamraten är lite nonchalant intresserad men frågan är om han vinner hennes hjärta till slut? Charmigt klipp är det i alla fall! 


Sett 2306 ggr

När fölet har mer spring i benen än sin mor

De flesta föräldrar kan säkert relatera till småbarnsåren då barnen springer runt och utforskar, medans mamman försöker hålla uppsikt. Här har vi ett litet föl som gärna springer runt och leker, samtidigt som mamman har fullt upp med att hålla koll på den busiga lilla hästen. Se det söta klippet!


Sett 15470 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar
Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.