Dressyrstoet Quam Quam gör byten med sonen i släptåg

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2015-11-06

Dressyrstoet Quam Quam gör byten med sonen i släptåg

Therese Nilssons filmklipp, på när hon rider sitt dressyrsto samtidigt som det busiga lilla fölet leker i ridhuset, har gjort succé i sociala medier. Vi kontaktade Therese för att få reda på lite mer om den charmiga filmen. 
  
Text: Cajsa Ekström
  
Hej Therese, vilket härligt klipp! Kan du berätta lite mer om stoet och fölet?
– Quam Quam är ett sto född 2000 e. Quando Quando. Det lilla fölet är hennes första avkomma och heter Great Balls of Fire (kallas "Bollen"). Han föddes i juni 2015 och är efter Fürstenball. Fram till betäckningen har Quam Quam tävlat en del i dressyr med mig, Therese Nilsson, som också är ägare. Efter lag-SM 2013 ådrog hon sig tyvärr en ringbandsskada som opererades. Vi beslöt oss för att ge henne extra lång tid till rehabilitering, så valet att betäcka var inte så svårt. Nu är hon friskförklarad och har fått klartecken att sättas igång!
  
Quam Quam verkar vara en otroligt ambitiös dam, som inte bryr sig märkbart om att hennes son busar omkring.
– Hon är faktiskt extremt ambitiös och väldigt "otittig". Ju mer det händer runtomkring desto bättre, så jag tänkte mest att jag provar om det funkar. 
  
Var detta första gången Quam Quam motionerades med sin lilla följeslagare?
– På klippen är det andra gången "Bollen" är med. Nu har han dock fått lite mer luft under vingarna och gör fina stegringar och rusningar rakt emot oss, men det bekommer henne inte heller. Hon är rätt fokuserad på sin uppgift. Snart ska han vidare till en lösdrift och leka med jämnåriga, och hon ska matchas vidare mot nya tävlingsmål 2016. 
  


FOTO: Privat
  
Ytterligare ett klipp på Quam Quam och "Bollen":

FOTNOT: Quam Quam och "Bollen" bor på Gunnesby Stall, ett inackorderingsstall i Göteborg som Therese Nilsson själv äger och driver. 


Mer i Hippson-TV

Praktiskt sätt att vika skrymmande täcken

Ett Tik Tok-klipp där en tjej visar ett smart sätt att vika täcken på dök upp i vårt flöde. Det ser ju busenkelt, och framförallt väldigt praktiskt, ut men funkar det? Hippsons nyhetschef bestämde sig för att testa, hur det gick ser ni i klippet nedan:


Sett 1626 ggr

Ung ryttare nära att bli påkörd: "Måste dela vägarna och ha respekt för varandra"

Den elvaåriga ryttaren Izzy och hästen Sully i Storbritannien var med om en mycket otäck händelse tidigare i veckan. Ekipaget leddes av Izzys syster, vars partner körde efter dem i en bil och filmade händelsen. De var nästan hemma, när en bil sakta passerar ekipaget. Sedan kommer ytterligare en bil, som bromsar kraftigt. De skrikande bromsarna skrämmer hästen och bilen kör nästan på Izzy och hennes häst. Som tur är klarade de sig oskadda. 

– Vi vill ta den här möjligheten att påminna människor om att det rör sig mycket långsam trafik, djur inkluderade, på landsvägar. Vi måste dela vägarna och ha respekt för varandra. Det betyder att man ska tänka på dem som kanske är mer sårbara än dig, och att anpassa hastigheten efter det, säger polisen till tidningen Horse and Hound.

Läs mer om händelsen på
Horse and Hound.


Sett 8408 ggr

Se världsettans ritt med Ferdinand BB i Aachen

OS- och EM-guldmedaljören Jessica von Bredow-Werndl har inte bara sitt fantastiska sto Dalera i stallet. I Aachen red hon den tolvårige valacken Ferdinand BB där de vann Grand Prix Special. Se delar av ritten ovan.


Sett 1456 ggr

Äntligen "lillördag" – full fart mot helgen!

I dag är det onsdag och för många har halva arbetsveckan gått. Nu inspireras vi av denna lilla sötisen med mycket spring i benen och kör full fart mot helgen! 


Sett 6843 ggr

När man får oväntat besök – på fotbollsmatchen …

Under en fotbollsmatch i Ukraina fick spelarna ovälkommet besök på planen. I första halvlek var det två hundar som sprang runt på planen. I andra halvlek blev det ett några storlekar större djur när en skimmel sprang runt på planen. Var den kom ifrån framgår inte och efter en kort tur på planen travade den ut igen.
Ukraina vann matchen, som är kval till Deaflympics i Brasilien 2022, mot Italien. 

Källa: Sportbladet


Sett 9667 ggr

Beridna högvakten besökte Linköping

Varje år genomför Föreningen för den Beridna högvakten tillsammans med Livgardets Dragonmusikkår en turné. I år besöktes Nyköping och Linköping – och på söndagen intog den Beridna vaktparaden Linköpings gator. I klippet rider paraden in på Borggården, där musikkåren red ett figurativt program till musik.


Sett 1432 ggr

Snabb, snabbare, von Eckermann

Henrik von Eckermann på Glamour Girl bjöd under fredagen på en riktig speedrunda i Roms 1,50-hoppning. Segern tog de före Peder Fredricson med två sekunder till godo – se den snabba omhoppningen och Henriks glädje i klippet ovan!


Sett 5484 ggr

Bästa vänner delar på allt

De här två stora charmtrollen är bästisar. Så varför stå var för sig och äta när man kan mumsa tillsammans?


Sett 3549 ggr

När förbundskaptenen hoppar lika högt som hästen

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona är oftast lugn och sansad, men när det vankas OS-guld hoppar han lika högt som hästarna i laget. Vi blickar tillbaka på omhoppningen vid OS i somras med detta härliga klipp där förbundskaptenen skuttar av glädje.


Sett 4013 ggr

Mary Lou njuter i hagen i Italien

Henrik von Eckermanns tidigare tävlingskamrat Mary Lou har pensionerats och ska betäckas, vilket Henrik berättade mer om i en intervju med Hippson nyligen. Här delar hans hästskötare, Tiia Karhu, med sig av ett klipp från Mary Lous vardag i dagsläget. Stoet har flyttat till Italien och njuter av pensionen i en hage med sina nya kompisar. 


Sett 3709 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.