Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-01-11

⁣🌟Digitala träningstävlingen i dressyr avslutad!🌟⠀ ⠀ Alla ryttare har nu skickat in sina ritter och fått sina bedömningar. Stort tack till alla deltagare, medhjälpare samt visat intresse för vår första digitala träningstävling i dressyr. Håll utkik för nästa omgång i våra kanaler!😍⠀ ⠀ Såhär tycker Elsa Svanberg, som red ihop 71,07% med Doolin Chips i LB:1, om att ”tävla” digitalt. ⠀ ⠀ 🌟Hur tycker du att det var att vara med i en digital träningstävling i dressyr?⠀ ⠀ "Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra! Även väldigt bra för oss som har långt (närmaste tävlingen är 10mil enkel väg) till vanliga tävlingar att kunna få bedömning hemma!☺”⠀ ⠀ 🌟 Du fick 8 på dina volter, både i galopp och trav. Vad är dina bästa tips på hur man får till fina volter? ⠀ ⠀ "Göra många volter i alla olika storlekar, en grej jag gör är att jag brukar tänka att jag ska trampa ned mer i ytterstigbygeln för att inte luta mig inåt. För att få den rund men även behålla kontakten på yttertygeln delar jag upp volten och tar den i flera små delar, tar var del för sig och att göra många ledande tygeltag så varken jag själv eller hästen fastnar i innertygeln.”⠀ ⠀ 🌟Skulle du vara med i en digital träningstävling igen, och skulle du rekommendera att tävla digitalt till andra?⠀ ⠀ "Absolut! Det är ett väldigt bra komplement för fysiska tävlingar. Även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka iväg😄” #ztable #ztableapp #digitaldressyr #ridinspiration #horsetech

Publicerat av Ztable Fredag 10 januari 2020

Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Appen Ztable har anordnat en träningstävling i dressyr där ekipagens filmade ritter bedömdes. Det blev Elsa Svanberg och Doolin Chips som tog hem segern i Lätt B:1 på 71,07 procent.
– Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra. Det är även väldigt bra för oss som har långt till närmaste tävling, säger Elsa till arrangören.

I klippet ovan kan du se de tre ritterna som belönades med högst procent. På andra plats kom Matilda Axby på Craig Mor Toby som red ihop 70 procent. Alva Lindgren och Nabucco R RP 173 slutade på tredje plats med 67,50 procent. Ritterna bedömdes av Medelsvår C-domaren Rebecca Jarmeus och protokollen skickas digitalt till de deltagande ryttarna.

Bra komplement
I ett inlägg på Ztables sida på Facebook får Elsa Svanberg svara på frågan om hon skulle kunna tänka sig att vara med i fler digitala "tävlingar".
– Absolut! Det är ett väldigt bra komplement till fysiska tävlingar. Och det är även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte har tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka i väg.


Tidigare på Hippson.se:
Ny digital dressyrtävling lanseras


Mer i Hippson-TV

25-åriga Patrick levde ut på terrängträning: "Var en otroligt lycklig stund för honom"

När Ulrika Rönns häst Patrick fyllde 25 år valde hon att ge honom en speciell födelsedagspresent. Något hennes fräscha herre uppskattade stort.
– Han bara älskade det, säger hon.


Sett 7701 ggr

Hunden Chili följer gärna med på ridtur – hissas smidigt upp i sadeln

När Liselotte Klasson ska ut på ridtur med hästen Rocky hänger även den lilla hunden Chili på. Med hjälp av en liten hiss lyfts hon enkelt upp i sadeln och får rida med matte när hon blir trött. 


Sett 2493 ggr

Hunden Max tar gärna en smakbit när det vankas hö: ”Har respekt för hästarna men vill göra allt de gör”

Hunden Max står alltid redo för att provsmaka några tuggor hö – och hans bästa hästkompisar delar gärna med sig. Han är en i gänget och gör allt i vardagen tillsammans med hästarna. Se det söta klippet och läs mer om Max vardag i intervjun. 


Sett 252 ggr

Se Malin och Indianas supersnabba omhoppning

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana var ostoppbara i St Tropez och vann den stora Global Champions Tour Grand Prix. Se den imponerande omhoppningen som tog dem upp i ledningen. 


Sett 8068 ggr

Den svåra konsten att fånga en häst på bild

Visst har det hänt oss alla? Hästen står så vackert, men så fort man plockar fram kameran för att ta en bild så tittar de bort! Douglas Lindelöw var väldigt nöjd efter sin ritt häromdagen, men inte lika nöjd med sin fotograf-prestation efteråt...Här delar han med sig av klippet med hög igenkänningsfaktor. 


Sett 1414 ggr

Indiana kallar på uppmärksamhet

H&M Indiana verkar tycka att förberedelserna inför tvätten under tävlingarna i St Tropez tar alldeles för lång tid. Hon gör helt enkelt allt för att få uppmärksamhet, och lite gos, från sin hästskötare Lina Andersson.

Länk till klippet


Sett 7845 ggr

Sötchock när trion är ute på äventyr

När Curelett (född 2006, e. Cornetto – Quite Easy) är på tur får han ofta sällskap av sina småkompisar Katie och Stella. Det spelar ingen roll om aktiviteten är ridning i halsring eller körning.
– De är i stort sätt alltid med. Curre kördes in för cirka 1,5 år sedan och tanken är att ponnyerna ska köras in till sommaren, säger Catarina Åberg som ägt Curre i tio år och lånar ponnyerna som sällskap.


Sett 3427 ggr

Njut av maten och tvätta dig sen

Först gäller det att njuta av maten och då gör ju det inget om man kladdar lite. Sen, när hela ansiktet är täckt av rester, kan det vara en idé att tvätta sig – och matte!
Se klippet ovan eller via länken till
Instagram


Sett 724 ggr

När man är missnöjd med middagsgästerna

Den här hästen har fått oväntade och snyltande gäster och är inte helt nöjd med det. Hönsen springer omkring överallt och sitter dessutom mitt i maten! Vilken pärs ... Se klippet ovan eller via länken till Instagram


Sett 7438 ggr

Får dubbelt älgbesök på skogsturen: "Blev ett fint kvitto på vår träning"

I veckan var Madelene Olsson och Karolina Fredriksson ute på en kvällstur med sina hästar. Då fick de oväntat besök av två älgar som sprang över vägen framför dem. Nordsvensken Älvan tog det hela med ro, hon är miljötränad och bombsäker i alla situationer, berättar Madelene, som arbetar just med miljöträning av hästar.


Sett 5360 ggr


Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Från idé till drömstall
– Porträtt: Lina Dolk 
– Hitta dragspelskänslan

– Nå målet med vinnande vanor
– Muskelsjukdomar hos häst
– Konditionsträna i naturen 
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.