Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-01-11

⁣🌟Digitala träningstävlingen i dressyr avslutad!🌟⠀ ⠀ Alla ryttare har nu skickat in sina ritter och fått sina bedömningar. Stort tack till alla deltagare, medhjälpare samt visat intresse för vår första digitala träningstävling i dressyr. Håll utkik för nästa omgång i våra kanaler!😍⠀ ⠀ Såhär tycker Elsa Svanberg, som red ihop 71,07% med Doolin Chips i LB:1, om att ”tävla” digitalt. ⠀ ⠀ 🌟Hur tycker du att det var att vara med i en digital träningstävling i dressyr?⠀ ⠀ "Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra! Även väldigt bra för oss som har långt (närmaste tävlingen är 10mil enkel väg) till vanliga tävlingar att kunna få bedömning hemma!☺”⠀ ⠀ 🌟 Du fick 8 på dina volter, både i galopp och trav. Vad är dina bästa tips på hur man får till fina volter? ⠀ ⠀ "Göra många volter i alla olika storlekar, en grej jag gör är att jag brukar tänka att jag ska trampa ned mer i ytterstigbygeln för att inte luta mig inåt. För att få den rund men även behålla kontakten på yttertygeln delar jag upp volten och tar den i flera små delar, tar var del för sig och att göra många ledande tygeltag så varken jag själv eller hästen fastnar i innertygeln.”⠀ ⠀ 🌟Skulle du vara med i en digital träningstävling igen, och skulle du rekommendera att tävla digitalt till andra?⠀ ⠀ "Absolut! Det är ett väldigt bra komplement för fysiska tävlingar. Även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka iväg😄” #ztable #ztableapp #digitaldressyr #ridinspiration #horsetech

Publicerat av Ztable Fredag 10 januari 2020

Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Appen Ztable har anordnat en träningstävling i dressyr där ekipagens filmade ritter bedömdes. Det blev Elsa Svanberg och Doolin Chips som tog hem segern i Lätt B:1 på 71,07 procent.
– Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra. Det är även väldigt bra för oss som har långt till närmaste tävling, säger Elsa till arrangören.

I klippet ovan kan du se de tre ritterna som belönades med högst procent. På andra plats kom Matilda Axby på Craig Mor Toby som red ihop 70 procent. Alva Lindgren och Nabucco R RP 173 slutade på tredje plats med 67,50 procent. Ritterna bedömdes av Medelsvår C-domaren Rebecca Jarmeus och protokollen skickas digitalt till de deltagande ryttarna.

Bra komplement
I ett inlägg på Ztables sida på Facebook får Elsa Svanberg svara på frågan om hon skulle kunna tänka sig att vara med i fler digitala "tävlingar".
– Absolut! Det är ett väldigt bra komplement till fysiska tävlingar. Och det är även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte har tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka i väg.


Tidigare på Hippson.se:
Ny digital dressyrtävling lanseras

Mer i Hippson-TV

Ponnyn Ess gnäggar sött i sömnen

Ess från Bästekille tog en tupplur i matte Madeleine Escandes knä ute i hagen. Nog somnade han gott i vårsolen – och man kan ju undra vad han drömmer om?


Sett 634 ggr

Shettisen Zimba behöver också motion – hänger med lös på skogsturen

Shetlandsponnyn Zimba är 24 år och förgyller allas tillvaro. När hennes ryttare, Rosa, inte kan rida får ponnyn följa med på promenad för att få motion. Zimba är van vid att gå lös och hon verkar ha det riktigt härligt i vårsolen i skogen.
– Hon är stallets lilla guldklimp, säger Daniéla Almqvist.


Sett 1617 ggr

När skrittmaskinen blir en karusell

Den här smarta hönan har kommit på det allra bästa sättet att använda en skrittmaskin på. Sittandes uppe på den får hon både en åktur och har full koll på omgivningarna.


Sett 2634 ggr

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 7091 ggr

Jaycen, 12 år, och Glücksbär inspirerar: ”Vill visa att barn med funktionshinder kan göra samma saker som andra"

Jaycen Schlesinger är tolv år gammal och har Downs syndrom. När han föddes fick han ponnyn Glücksbär och tillsammans har de blivit ett riktigt radarpar. Via sitt Instagramkonto inspirerar Jaycen andra att träna med sina hästar. Missa inte klippet ovan – där han och Glücksbär visar ett av sina trick.


Sett 1925 ggr

"Kom igen mamma, det är dags att leka"

När man är liten och det spritter i kroppen kan det hända att mamma tycker att man är lite jobbig. Eller vad tror ni att det här charmiga fölets mor tycker om sin avkommas försök att dra i gång dagens lekpass?


Sett 9036 ggr

Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor på betet

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.


Sett 9183 ggr

Löshoppning är shettisen Berras favorit: ”Han gillar att stå i centrum”

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen här.


Sett 7697 ggr

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.


Sett 11033 ggr

Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator: ”En dröm som blir sann”

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…


Sett 4598 ggr