Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-01-11

⁣🌟Digitala träningstävlingen i dressyr avslutad!🌟⠀ ⠀ Alla ryttare har nu skickat in sina ritter och fått sina bedömningar. Stort tack till alla deltagare, medhjälpare samt visat intresse för vår första digitala träningstävling i dressyr. Håll utkik för nästa omgång i våra kanaler!😍⠀ ⠀ Såhär tycker Elsa Svanberg, som red ihop 71,07% med Doolin Chips i LB:1, om att ”tävla” digitalt. ⠀ ⠀ 🌟Hur tycker du att det var att vara med i en digital träningstävling i dressyr?⠀ ⠀ "Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra! Även väldigt bra för oss som har långt (närmaste tävlingen är 10mil enkel väg) till vanliga tävlingar att kunna få bedömning hemma!☺”⠀ ⠀ 🌟 Du fick 8 på dina volter, både i galopp och trav. Vad är dina bästa tips på hur man får till fina volter? ⠀ ⠀ "Göra många volter i alla olika storlekar, en grej jag gör är att jag brukar tänka att jag ska trampa ned mer i ytterstigbygeln för att inte luta mig inåt. För att få den rund men även behålla kontakten på yttertygeln delar jag upp volten och tar den i flera små delar, tar var del för sig och att göra många ledande tygeltag så varken jag själv eller hästen fastnar i innertygeln.”⠀ ⠀ 🌟Skulle du vara med i en digital träningstävling igen, och skulle du rekommendera att tävla digitalt till andra?⠀ ⠀ "Absolut! Det är ett väldigt bra komplement för fysiska tävlingar. Även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka iväg😄” #ztable #ztableapp #digitaldressyr #ridinspiration #horsetech

Publicerat av Ztable Fredag 10 januari 2020

Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Appen Ztable har anordnat en träningstävling i dressyr där ekipagens filmade ritter bedömdes. Det blev Elsa Svanberg och Doolin Chips som tog hem segern i Lätt B:1 på 71,07 procent.
– Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra. Det är även väldigt bra för oss som har långt till närmaste tävling, säger Elsa till arrangören.

I klippet ovan kan du se de tre ritterna som belönades med högst procent. På andra plats kom Matilda Axby på Craig Mor Toby som red ihop 70 procent. Alva Lindgren och Nabucco R RP 173 slutade på tredje plats med 67,50 procent. Ritterna bedömdes av Medelsvår C-domaren Rebecca Jarmeus och protokollen skickas digitalt till de deltagande ryttarna.

Bra komplement
I ett inlägg på Ztables sida på Facebook får Elsa Svanberg svara på frågan om hon skulle kunna tänka sig att vara med i fler digitala "tävlingar".
– Absolut! Det är ett väldigt bra komplement till fysiska tävlingar. Och det är även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte har tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka i väg.


Tidigare på Hippson.se:
Ny digital dressyrtävling lanseras

Mer i Hippson-TV

Maten smakar alltid bäst i grannens krubba

Precis som att gräset alltid smakar bäst på andra sidan staketet har den här hästen upptäckt att det smaskigaste finns i grannens krubba. Och är man bara lite klurig så går det lätt att förse sig – se själva mattjuven "in action".


Sett 1023 ggr

När man bara vill ligga ner och äta godis – men hoppsan!

Den här hästen är för trött för att resa på sig när det är dags för mat. Och det funkar ju väldigt bra att ligga ner och äta också för den delen. Fast helst vill man inte dela sina godsaker med en hungrig hund. Om man bara flyttar skålen lite närmare... OJ! Det var meningen! Inget att se här. Allt enligt plan!


Sett 4446 ggr

Kombinerat markarbete och miljöträning för polishästarna

I förra veckan fick 14 hästar hos Polisrytteriet väst jobba över bommar. Det var dock inte bara rent markarbete som stod på schemat, i övningen fanns även inslag av miljöträning – något som såväl hästar som ryttare uppskattade.


Sett 3144 ggr

Lyckan att få lära sig rida på en Grand Prix-häst

Alizee Froment är känd för sina fantastiska uppvisningar där hon rider GP-dressyr helt utan huvudlag. Och med en sådan mamma är det inte vilken ponny som helst man får lära sig rida på. Kolla klippet – där Alizees lilla dotter får testa "ponnyridning extra allt” på maffiga kändishästen Sultan.


Sett 4842 ggr

När hästen bjuder på styrketräning

Vem behöver gymmet och alla tyngder, när hästen bjuder till och gör jobbet. Den här killen tränar biceps med hjälp av hästen, något att testa?


Sett 3627 ggr

Hugosson bjuder på "moves" för den danssugna

Bytt ut stallkläderna mot "disco-stassen" i kväll? Orolig för att inte ha den rätta discokänslan i kroppen om det bjuds upp till dans? Då kanske Pontus Hugossons senaste Instagram-klipp kan bidra med inspiration.


Sett 3924 ggr

Ponny på rymmen tog bussen hem

En liten ponny som hittades på en större väg i Cardiff, Storbritannien, kunde fångas in och återförenas med sin ägare. Men transporten hem var av det mer ovanliga slaget. När det visade sig att det skulle ta en stund att få fram en hästtransport erbjöd sig helt enkelt en busschaufför att ta med ponnyn. Det var två kvinnor på väg hem som såg hästen och fångade den. De åkte med den på bussen.

Källa: BBC


Sett 6535 ggr

Hur ryttare och cyklister samsas i naturen

Ömsesidig uppsyn och respekt för varandra är viktigt när ryttare och cyklister ska samsas i skogen. I det här klippet visas goda exempel på hur båda parter ska agera, för att alla ska kunna utföra sin träning utan att någon tar skada.


Sett 4161 ggr

Hästar räddas undan vulkanutbrottet i Filippinerna

I veckan har det rapporterats om att ett utbrott på vulkanön Taal i Filippinerna är mycket nära förestående, i söndags började vulkanen spruta ut lava och aska. Mängder med människor har evakuerats och nu rapporterar TV4 att även hästar räddas från ön. Taal är i vanliga fall ett populärt turistmål och det ska finnas runt 1 000 hästar där. Se det dramatiska klippet ovan.


Sett 1916 ggr

Topp 15: De bästa ridsportögonblicken 2019

Det internationella förbundet FEI har listat de 15 bästa ridsportögonblicken från 2019. Ta del av hela listan i klippet. I topp hittar vi Ingrid Klimke (som dessutom är Sverigeaktuell med sin clinic hos Runsten Equestrian i helgen) och hennes EM-guld.

På tionde plats återfinns Sveriges seger i hoppningens Nations Cup i Falsterbo. Ytterligare Sverigeanknytning på listan finns i form av världscupfinalerna i Göteborg som ägde rum i april. På plats nummer sju finns Isabell Werths seger i dressyren och på plats nummer fem hittar vi Steve Guerdat som vinnare av världscupen i hoppning. 


Sett 1056 ggr