Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-01-11

⁣🌟Digitala träningstävlingen i dressyr avslutad!🌟⠀ ⠀ Alla ryttare har nu skickat in sina ritter och fått sina bedömningar. Stort tack till alla deltagare, medhjälpare samt visat intresse för vår första digitala träningstävling i dressyr. Håll utkik för nästa omgång i våra kanaler!😍⠀ ⠀ Såhär tycker Elsa Svanberg, som red ihop 71,07% med Doolin Chips i LB:1, om att ”tävla” digitalt. ⠀ ⠀ 🌟Hur tycker du att det var att vara med i en digital träningstävling i dressyr?⠀ ⠀ "Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra! Även väldigt bra för oss som har långt (närmaste tävlingen är 10mil enkel väg) till vanliga tävlingar att kunna få bedömning hemma!☺”⠀ ⠀ 🌟 Du fick 8 på dina volter, både i galopp och trav. Vad är dina bästa tips på hur man får till fina volter? ⠀ ⠀ "Göra många volter i alla olika storlekar, en grej jag gör är att jag brukar tänka att jag ska trampa ned mer i ytterstigbygeln för att inte luta mig inåt. För att få den rund men även behålla kontakten på yttertygeln delar jag upp volten och tar den i flera små delar, tar var del för sig och att göra många ledande tygeltag så varken jag själv eller hästen fastnar i innertygeln.”⠀ ⠀ 🌟Skulle du vara med i en digital träningstävling igen, och skulle du rekommendera att tävla digitalt till andra?⠀ ⠀ "Absolut! Det är ett väldigt bra komplement för fysiska tävlingar. Även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka iväg😄” #ztable #ztableapp #digitaldressyr #ridinspiration #horsetech

Publicerat av Ztable Fredag 10 januari 2020

Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Appen Ztable har anordnat en träningstävling i dressyr där ekipagens filmade ritter bedömdes. Det blev Elsa Svanberg och Doolin Chips som tog hem segern i Lätt B:1 på 71,07 procent.
– Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra. Det är även väldigt bra för oss som har långt till närmaste tävling, säger Elsa till arrangören.

I klippet ovan kan du se de tre ritterna som belönades med högst procent. På andra plats kom Matilda Axby på Craig Mor Toby som red ihop 70 procent. Alva Lindgren och Nabucco R RP 173 slutade på tredje plats med 67,50 procent. Ritterna bedömdes av Medelsvår C-domaren Rebecca Jarmeus och protokollen skickas digitalt till de deltagande ryttarna.

Bra komplement
I ett inlägg på Ztables sida på Facebook får Elsa Svanberg svara på frågan om hon skulle kunna tänka sig att vara med i fler digitala "tävlingar".
– Absolut! Det är ett väldigt bra komplement till fysiska tävlingar. Och det är även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte har tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka i väg.


Tidigare på Hippson.se:
Ny digital dressyrtävling lanseras


Mer i Hippson-TV

Håll ut, snart är det helg!

Tröttare häst får man leta efter... Han återspeglar nog mångas känsla inför helgen och kommande semestrar. Men håll ut, snart är både helgen och semestern här. 


Sett 708 ggr

När den engagerade föräldern också hoppar med

När Cornelia Bergstrand skulle tävla förra helgen var hennes familjemedlemmar lika engagerade som ekipagen på banan. Mamma Viktoria gjorde en härlig "läktar-dans" och även pappa Jonas och tränaren Pontus Westergren var stolta supporters när ekipaget var dubbelt felfria. John Hickey var på plats och fångade hela händelseförloppet på film.


Sett 3845 ggr

När man fixar hovarna och hästen bara vill pussas

När husse smörjer hovarna så att de blänker kan man passa på att kelas en liten stund. För den här hästen vill gärna pussas. Akta bara så att inte tänderna kommer fram!


Sett 13449 ggr

Steve Guerdat om SWB-stoet Bianca: "Tror att man ganska lätt blev förälskad i henne vid första ögonkastet"

Den svenskfödda topphästen Bianca har gått ur tiden. SWB träffade hennes ryttare Steve Guerdat i samband med Falsterbo Horse Show 2019 – hör hans varma ord om "Queen B" i intervjun ovan.


Sett 2387 ggr

OS-stjärnan Wegas föl lever livet i sommarhagen

Mästerskapshästen Wega, som tog OS-silver i fälttävlan i London med Sara Algotsson Ostholt, har lämnat tävlingsbanan och fortsätter nu karriären som mamma. Förra året fick hon ett stoföl – och även i år verkar det vara en energisk liten dam hon har vid sin sida.


Sett 5324 ggr

När hästens hår är viktigare än ditt

Vi kan spendera timmar med att tvätta med schampo och använda olika typer av glansspray och borstar när det kommer till hästens svans. Men ens eget hår? Nja, det är väl inte riktigt lika viktigt, eller? Se klippet med hög igenkänningsfaktor!


Sett 2002 ggr

Sömntutan Surprise sover så det hörs

Olivias häst Surprise sover så att det hörs vida omkring. Hon snarkar så högljutt så Olivia ända sedan stoet var litet fått frågan om hon är sjuk. Men det är bara så det är helt enkelt.
Man ser och speciellt hör henne nästan varje dag när hon ligger och snarkar i hagen, lösdriften eller inne i boxen, berättar matte Olivia.
Snarkar hon kanske rentav högre än
Nalle, som vi stiftade bekantskap med i måndags morse?


Sett 5383 ggr

När en "mördarkanin" blockerar vägen

När Samantha May ropade in sina hästar för att ge dem mat verkade allt till en början frid och fröjd. Men vänta! Det sitter en livsfarlig kanin mitt på stigen! Se det roliga klippet där hästarna försöker komma fram till hur de ska hantera situationen.


Sett 121721 ggr

Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

När Lova Hallbäck var åtta år brukade hon spela in små videoklipp av sig själv. Nu har ett av klippen fått nytt ljus, och den avslutande uppmaningen är fortfarande lika träffsäker.
– Det var ingen osäker Lova på den tiden, säger hon.


Sett 3525 ggr

Vi ses halvvägs för en puss

Ömsesidig kärlek när den är som allra bäst. Tänk att få ha sin käresta hästkompis på bara en halslängds avstånd – alltid redo för för en puss.


Sett 2643 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar
Hyresgäst som inte flyttar sin häst trots att avtalet löpt ut
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.