Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-01-11

⁣🌟Digitala träningstävlingen i dressyr avslutad!🌟⠀ ⠀ Alla ryttare har nu skickat in sina ritter och fått sina bedömningar. Stort tack till alla deltagare, medhjälpare samt visat intresse för vår första digitala träningstävling i dressyr. Håll utkik för nästa omgång i våra kanaler!😍⠀ ⠀ Såhär tycker Elsa Svanberg, som red ihop 71,07% med Doolin Chips i LB:1, om att ”tävla” digitalt. ⠀ ⠀ 🌟Hur tycker du att det var att vara med i en digital träningstävling i dressyr?⠀ ⠀ "Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra! Även väldigt bra för oss som har långt (närmaste tävlingen är 10mil enkel väg) till vanliga tävlingar att kunna få bedömning hemma!☺”⠀ ⠀ 🌟 Du fick 8 på dina volter, både i galopp och trav. Vad är dina bästa tips på hur man får till fina volter? ⠀ ⠀ "Göra många volter i alla olika storlekar, en grej jag gör är att jag brukar tänka att jag ska trampa ned mer i ytterstigbygeln för att inte luta mig inåt. För att få den rund men även behålla kontakten på yttertygeln delar jag upp volten och tar den i flera små delar, tar var del för sig och att göra många ledande tygeltag så varken jag själv eller hästen fastnar i innertygeln.”⠀ ⠀ 🌟Skulle du vara med i en digital träningstävling igen, och skulle du rekommendera att tävla digitalt till andra?⠀ ⠀ "Absolut! Det är ett väldigt bra komplement för fysiska tävlingar. Även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka iväg😄” #ztable #ztableapp #digitaldressyr #ridinspiration #horsetech

Publicerat av Ztable Fredag 10 januari 2020

Elsa Svanberg vann ny digital träningstävling i dressyr: "Väldigt bra komplement"

Appen Ztable har anordnat en träningstävling i dressyr där ekipagens filmade ritter bedömdes. Det blev Elsa Svanberg och Doolin Chips som tog hem segern i Lätt B:1 på 71,07 procent.
– Jag tycker det var en superrolig idé och det funkade väldigt bra. Det är även väldigt bra för oss som har långt till närmaste tävling, säger Elsa till arrangören.

I klippet ovan kan du se de tre ritterna som belönades med högst procent. På andra plats kom Matilda Axby på Craig Mor Toby som red ihop 70 procent. Alva Lindgren och Nabucco R RP 173 slutade på tredje plats med 67,50 procent. Ritterna bedömdes av Medelsvår C-domaren Rebecca Jarmeus och protokollen skickas digitalt till de deltagande ryttarna.

Bra komplement
I ett inlägg på Ztables sida på Facebook får Elsa Svanberg svara på frågan om hon skulle kunna tänka sig att vara med i fler digitala "tävlingar".
– Absolut! Det är ett väldigt bra komplement till fysiska tävlingar. Och det är även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte har tävlat förr men vill prova på eller om man inte har möjlighet att åka i väg.


Tidigare på Hippson.se:
Ny digital dressyrtävling lanseras


Mer i Hippson-TV

"Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.


Sett 1681 ggr

All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 


Sett 17080 ggr

När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.


Sett 4957 ggr

När man snubblar och hoppas att ingen ser

Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?


Sett 13749 ggr

Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad.. Vilken hästägare känner (inte) igen sig?


Sett 4243 ggr

Måndag morgon och man vill bara snooza

Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.


Sett 2013 ggr

Sofie Jahn berättar om ”Hästgården” – historien ska även bli tv-serie

Den prisade radiodokumentären ”Hästgården” handlar om sexuella övergrepp, lögner och familjesvek vid ett ridcenter. Mannen som var ansvarig för händelserna dömdes för sexuella övergrepp. Hans dotter, Sofie Jahn, väljer nu att berätta sin historia i SVT:s nya talkshow med Carina Bergfeldt som har premiär i dag, fredag. Dessutom ska den omtalade historien bli tv-serie på TV4. 


Sett 12234 ggr

Smart tips när snösula saknas

Det är snö i stora delar av landet och många har satt snösulor på sina hästar. Men många väljer också att avstå av olika anledningar. Bland dem Annika Strömberg som har kommit på en smart lösning när snöklamparna växer sig stora och det blir riskabelt att såväl rida som att leda häst.


Sett 22160 ggr

Pontus Hugossons smala sockerbitsutmaning

Pontus Hugosson fortsätter att utmana sina ryttarkollegor. Den här gången har han vidareutvecklat sockerbitsutmaningen på bredden, fast tvärtom, kan man säga. Det är med nioåriga stoet All of Me, efter Camaro M, som startat trestjärnig fälttävlan som han tar sig an sockerbitarna från den smala sidan.
– Som fälttävlansryttare tränar vi redan mycket smalhinder. I detta fallet är det extremt smalt så jag visste inte om det skulle gå. Men blev positivt överraskad och riktigt imponerad av hästen, säger Pontus till Hippson.


Sett 4189 ggr

När man trampar på stället och inte tar sig framåt...

Har du också ibland fått känslan av att tiden står still, att du står och stampar på samma ställe och inte tar dig framåt? Ungefär som när man försöker köra en skottkärra över en isig stallplan? Missa inte det roliga klippet ovan!


Sett 4851 ggr