En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2019-09-17
Vainqueur GP140 Erquy Plage 2019

Revivez le barrage gagnant d'Apollon de l'Extase et Mathieu Bourdon dans le Grand Prix 140 du Jumping d'Erquy Plage!! La magnifique plage de Caroual sourit au cavalier du Centre Equestre de Montaubert - Ecurie Alain Bourdon puisqu'il s'y était déja illustré en 2017 sur Ubiquita Majuscule!! 🎥▶️🎥🏆🎉🏅 Vanessa Margottin Mathieu Bourdon

Publicerat av D'clik Agency Tisdag 17 september 2019

En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna blev det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen. Visst ser det härligt ut? Se fler klipp nedan.

Ett ärevarv på sanden:

Résultats du Grand Prix pro La Table De Jeanne à 1m30 ! 🏆 Remporte l'épreuve Benjamin Devulder avec Soraya de St Martin 🥈 Marc Le Berre et Volcane des Lozes 🥉 Valentin Besnard et Chesca de Kergane 4. Margaux Rocuet et Qualifying de Hus 5. Tony Cadet et Bart la Garenne 6. Cedric Le Goff et Typhon de la Cense 7. Laurent Ghiragossian et Capsaicine de Castel 8. Cedric Le Goff et Luici d'Asbo Bravo à tous et à demain pour une nouvelle journée de compétition. ☀️

Publicerat av Jumping d'Erquy Plage Fredag 13 september 2019


En överblick över tävlingsområdet:

🇨🇵 Jumping d'Erquy Plage La piste est prête, le jumping peut commencer !

Publicerat av HDC (Haras des Coudrettes) Fredag 13 september 2019


Mer i Hippson-TV

Hoppa med sadeln i handen – den ultimata utmaningen

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen!
En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar. Se hennes inlägg nedan:


Sett 565 ggr

En svalkande dusch sitter inte fel

Sommarvärmen har gjort intåg i Sverige – vad passar då bättre än en svalkande dusch? Den här hästen har verkligen parkerat sig för att vattenspridarens strålar ska göra sitt.


Sett 1904 ggr

Dags för ryttarna att ta sig an en ny utmaning

Det började med toarulle- och ninjautmaning, nu är det dags för "rolling challenge". Det är paret Augustsson Zanotelli som utmanar ryttarkollegorna på en serie tandemkullerbyttor.


Sett 1801 ggr

Ella, 3 år, vet hur man gör mockningen rolig

Snart treåriga Ella Hansson Jensen mockar gärna till sin ponny Santana – och inställningen är det definitivt inget fel på. Med en glad trudelutt tar hon sig an arbetsuppgiften med stort engagemang.


Sett 5038 ggr

Så tränades polishästarna i Storbritannien under 1960-talet

Traditionen med beridna poliser är något som har funnits i århundraden tillbaka. En polishäst behöver bland annat vara modig och snabb, samtidigt som den kan behålla lugnet oavsett situation. Polishästarna genomgår därför en grundlig träning för att bli redo för uppgiften – i klippet ovan illustreras hur träningen såg i Storbritannien under det sena 1960-talet.


Sett 1389 ggr

När benen är alldeles för långa

Visst är det ändå märkligt att föl, som är så små, ändå har svårt att nå ner. Det normala är ju att den som är liten har svårt att nå upp! Att börja smaka på gräset är inte helt lätt för den med lite för långa ben – men skam den som ger sig.


Sett 3658 ggr

Fölet De Camille löshoppar mer än gärna med mamma: "Har de gamla stostammarna från Flyinge i sig"

Fölet De Camille är en pigg liten tjej som föddes den 23 april. I klippet ovan är hon två veckor och då passar hon på att hoppa sida vid sida med sin mamma.


Sett 8403 ggr

Ponnyexpressen tar biltvätten till hjälp

Kusken Anton Lundström kör fyrspann med sina shetlandsponnyer och utgör Team Ponnyexpressen. Det innebär att han har 16 hovar att tvätta av efter varje tur. Men hur gör man det på ett effektivt sätt? Se klippet ovan.


Sett 2073 ggr

Lina Dolk tar med pojkvännen på ridtur för första gången: "Varför inte börja veckan med ett skratt?"

I helgen följde Jonathan Selander med sin flickvän, dressyrryttaren Lina Dolk, på en ridtur i skogen. Det var första gången de red tillsammans och det blev en hel del härliga skratt. Slå på ljudet och se klippet ovan, där Jonathan rider hästen Humle.
"I går var det dags att introducera livet i sadeln för min kära pojkvän. Ändå imponerad", skriver Lina på
Instagram – och vi kan bara hålla med. Vi är riktigt imponerande, eller hur?Sett 17692 ggr

Hemma-spa i ponnyhagen under mattes corona-isolering

Brittiska hästtränaren Emma Massingale delar med sig av ett härligt klipp på sina miniponnyer. Eftersom det är ”lockdown” i Storbritannien har hon inte kunnat ta med dem till stranden vilket de annars älskar. I stället har hon köpt en plaskpool åt dem – och snacka om att vissa av ponnyerna njuter av sitt ”hemma-spa”!

PS. Observera att hon själv är med hela tiden, av säkerhetsskäl är det nog bäst att inte lämna ponnyerna ensamma med plaskpoolen…


Sett 6090 ggr