FEI:s expert tippar Henrik som segrare: ”En av de bästa rundor jag någonsin sett”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2019-04-02
Rider in Focus | Henrik Von Eckermann

The home-crowd hero of Gothenburg is here to make his mark! 🏆 As we countdown for the battle of the LONGINES FEI Jumping World Cup Finals, we get to know all about Swedish superstar, Henrik Von Eckermann and his mega-mare, Toveks Mary Lou! 😍🇸🇪

Publicerat av FEI Jumping Måndag 1 april 2019

FEI:s expert tippar Henrik som segrare: ”En av de bästa rundor jag någonsin sett”

Veckans ryttare i fokus hos FEI-TV är Henrik von Eckermann, som de passade på att intervjua i Bordeaux. Se klippet ovan!
– Skillnaden mellan en bra häst och de riktigt speciella hästarna är att de sistnämnda verkligen kämpar till sista andetaget. Och det gör Toveks Mary Lou, berättar "Henke" bland annat.
  
Tre ryttare är favoriter
FEI-TV:s kommentator Phil Ghazala har förresten tippat vilka ryttare han tror kan ta hem veckans världscupfinal i hoppning i Göteborg. Och enligt Phil blir det antingen Henrik von Eckermann, Beezie Madden eller Martin Fuchs. Vem tror ni läsare mest på?  
Apropå Henrik säger Phil:
– Jag måste säga att hans ritt i Amsterdam nyligen var en av de bästa rundor jag någonsin sett. Den var extraordinär.
Han fortsätter:
– Det har hittills aldrig blivit en svensk vinnare i världscupfinalen och det är synd, för publiken i Göteborg är så fantastisk. De kommer att stötta alla ryttare – men givetvis kommer de att heja lite extra på Henrik, Peder Fredricson och Irma Karlsson.

Även Mary Lou får en alldeles egen idolfilm, som månadens häst:

Horse of the Month | Tovek's Mary Lou

'The difference between a good horse and one of these special horses, is they really try to the last breathe. And that's what she does, and makes the win.' ❤️ Get ready to fall in love, this Horse of the Month is none other than Tovek's Mary Lou, Henrik Von Eckermann's perfect partner. As the two get ready to shine on home-turf at the LONGINES FEI World Cup Finals, we get to know all about this magical pair! 😍 👉https://www.fei.org/stories/horse-month-toveks-mary-lou

Publicerat av FEI Jumping Tisdag 2 april 2019

Mer i Hippson-TV

Livet leker – med lerinpackning och bus i hagen

Sydney Neilly har en häst som verkligen vet av att njuta av livet. Hästen "Tomas" är både badsugen, har spring i benen och verkar hur nöjd som helst. Ägaren? Inte så nöjd. Ha en härlig helg!


Sett 1012 ggr

Följer galoppträningen från framsätet

Den här hunden har full koll och fullt fokus på galoppträningen på banan utanför bilen. När några ekipage försvinner ur synhåll kommer det nya.


Sett 1892 ggr

Bästa hjälpredan när stallgången ska sopas

Allt blir så mycket roligare om man gör det tillsammans – som att sopa stallgången. Frågan är hur mycket hjälp den här hästen egentligen kommer med, men ett skratt bjuder den på i alla fall.


Sett 804 ggr

Börja veckan med morgongymnastik

Så drar vi igång veckan med lite morgongymnastik. Den här hästen tar på sig att vara ledare för passet. Ett och två och kör!


Sett 1161 ggr

Lite uppvärmning inför hoppningen i Falsterbo

SVT hästar bjuder på ett klipp på Instagram så här i Falsterbo-tider. 1983 reds det fälttävlan i Falsterbo med bansträckning ut i havet. Här är det Anders Gernandt som kommenterar. Se Jan Jönsson, Sven Ingvarsson med flera i det härliga nostalgiklippet.


Sett 2367 ggr

När kossan hellre vill vara en häst

Så härligt när hästarna släpps ut i sommarhagen fulla med spring i benen – men vänta – vem är det som kommer lite på efterkälken? Är det … en ko!


Sett 4120 ggr

Stilstudie när Pontus Hugosson och Katitzi intar terrängbanan

Vi har tidigare sett Pontus Hugosson och Katitzi busa runt på terrängbanan – men nu gör de det i en ny tappning. På med tolkningsselen och rullskridskorna, sedan är det bara att köra! Och nog verkar publiken imponerad över deras prestation?


Sett 11136 ggr

Igenom, över eller kanske under?

Det heter att alla sätt är bra utom de dåliga – och det visar de här hästarna minsann prov på. Mycket riktigt går det lika bra att springa igenom häcken som att hoppa över den.


Sett 10638 ggr

När tvångstankarna kickar in

Perfektionisten, hypokondrikern eller övertänkaren. Vi har nog alla träffat dem i stallmiljön, kanske är du helt enkelt en av dem själv? I vilket fall som helst så kan säkert flera relatera till klippet med hög igenkänningsfaktor och glimten i ögat, som Axelina Pettersson Häggström och André Brandt delar med sig av.


Sett 9928 ggr

Så hanterar FEI värmen för ryttare och hästar i Tokyo

Ett varmt klimat med hög luftfuktighet väntar för de hästar och ryttare som ska tävla vid OS i Tokyo. För att hantera värmen har FEI vidtagit flera åtgärder på plats såsom bland annat luftkonditionering i stallarna och "kyl-tält" med fläktar och isvatten. I det här klippet från FEI får vi veta mer om detta samt hur restriktionerna kring covid-19 kommer att fungera på plats. 
FEI har tidigare släppt flera avsnitt på sin Youtube-kanal där de beskriver ytterligare åtgärder för hur hästar och ryttare kan förbereda sig för klimatet under OS i Japan. 


Sett 2648 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.