Felicia Grimmenhag lastar hästarna själv: ”Det jag kan göra vill jag göra”

Hippson-TV

Hästhantering

Publicerad: 2018-03-06

First time loading the horses myself. 😎 Tarot was a little confused why I stayed outside but almost went straight in anyway. Fabbe just thought "I know how it is done!". It probably looks easy but we have put a lot of work in the communication with the horses which has really started to pay off. 😍 @johnricketts_horsedevelopment #paraequestrian #dressagehorses

Publicerat av Felicia Grimmenhag - dressage den 4 mars 2018

Felicia Grimmenhag lastar hästarna själv: ”Det jag kan göra vill jag göra”

Pararyttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. I filmen ovan får vi se hur hon lastar hästarna själv, trots att hon sitter i rullstol. Mycket träning ligger bakom framgången – inte minst handlar det om kommunikation och tillit.

Text: Ida Röök
  
Felicia Grimmenhag har haft mängder med framgångar på paradressyrtävlingar, under Gothenburg Horse Show fick publiken se en miniclinic med henne och Patrik Kittel och följer man ryttaren på sociala medier är det tydligt att hon är målmedveten.
Bakom framgångarna ligger dock massor med träning, till sin hjälp har hon bland andra problemlösaren John Ricketts.
– Man kan säga att vårt arbete handlar om mental träning för hästen. Jag tror att det är ännu viktigare för mig att verkligen kunna kommunicera med mina hästar på ett bra sätt, jag kan inte ha hästar som brötar runt, det funkar inte. Det här med lastningen var något jag ville skulle fungera. Och när det gör det blir det ett kvitto på att mitt jobb lönar sig, säger Felicia, som förlorade båda sina ben i en olycka 2011.
  
Vill rida para-NM
Att kunna lasta själv är inte bara en skön känsla utan också något som underlättar i vardagen.
– Det är kanske inte alltid jag kan ha en hästvan person med mig, då är det bra att kunna göra de här vardagsgrejerna själv. Sedan måste ju någon gå in och sätta fast hästarna i trailern, men för det krävs inte så mycket hästvana som vid själva lastningen. Jag funkar lite så att det jag kan göra själv, vill jag göra, säger Felicia.
Nu ser hon fram emot en härlig tävlingssäsong som inleds i Danmark kommande vecka.
– Vi får se lite hur planen blir, men förhoppningsvis kommer jag med till NM senare i vår. Det är målet.

Läs mer om Felicia

Mer i Hippson-TV

En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna blev det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen. Visst ser det härligt ut? Se fler klipp nedan.


Sett 730 ggr

Ledsagarhästen Flirty tog flyget med matte – så gick resan

Ledsagarponnyn Flirty tros vara den första miniatyrhästen i amerikansk flyghistoria att äntra en kommersiell flygning. Inside Edition var där för att för att bevittna det stora ögonblicket – spana in klippet för att se hur det gick till från start till landning.


Sett 2249 ggr

400 veterinärer saknas: "Åkte 14 mil för att skriva ett recept"

Närmare 400 veterinärer saknas i Sverige. Det visar Svensk djursjukvårds senaste branschrapport. Svårast är det att rekrytera distriktsveterinärer till mindre orter. På måndagen tog TV4 Nyheterna upp frågan.


Sett 1430 ggr

Överraskningsmulan Mulle Meck – en framtida hoppstjärna?

För tre år sedan överraskade den nyinköpta ponnyn Rut Lunds civila ryttarförening när hon födde en liten mula. Sedan dess har mulan Mulle Meck fått äran att bli Skånes ridsportförbunds maskot. I år har hans utbildning tagit fart, vilket inte minst syns i den snabba löshoppningen ovan. 


Sett 4150 ggr

Fyrbenta poliskollegor som verkar gilla varandra skarpt

Polishunden Loki får en välgörande massage av sin fyrbenta kollega, polishästen Inverness. En skön avslutning på en lång arbetsdag på "kontoret". Det är den skotska polisen som bjuder på det roliga klippet på sin Facebooksida.


Sett 2202 ggr

Ensamma ponnyn med abnormt förvuxna hovar har fått ett hem – för resten av livet

Den internationella sajten The Dodo, som publicerar klipp om djur och djurväldfärd, har i skrivande stund fått hela 460 000 reaktioner och 30 000 kommentarer på det här klippet från i måndags förra veckan.


Sett 17754 ggr

Auktionerade ut häst till förmån för skadad ryttarkollega

I augusti skadade sig den irländska hoppryttaren Kevin Babington allvarligt i samband med tävling. Han vårdas på sjukhus för skador på ryggmärgen.
  
Såldes för en rejäl summa
För att stötta Kevin har vänner och ryttarkollegor, bland dem Shane Sweetnam, gått samman och köpt hästen Fairy Tale för att kunna sälja den och skänka pengarna till en fond som startats efter olyckan. Hästen auktionerades ut i fredags och pengarna går till Kevin Babington och hans familj. Fairy Tale auktionerades ut vid "The Ten Auction", han såldes för 257 000 dollar varav 137 000 går till
Kevin Babingtons fond.


Sett 2921 ggr

Terrängträning utan huvudlag

Amerikanska Melanie Ferrio-Wise och hennes häst Wings, även kallad "Vlad", väcker åter uppmärksamhet. Den här gången har de varit på terrängträning – och hoppar utan huvudlag.


Sett 5277 ggr

Så blir du följsam i sadeln: ”Tänk att allt du vill att hästen ska göra – det speglar du med din kropp”

Hållbara ryttare 3, del 3: Vi har kommit fram till tredje delen av serien ”Hållbara ryttare”, därmed är det dags för Saab Team Sweden Dressages Jeanna Högberg att få sin sits analyserad av Maria Terese Engell. Dessutom berättar professor Lars Roepstorff mer om ämnet biomekanik.


Sett 3028 ggr

Höbalen får ett nytt användningsområde

Är man liten kan en höbal fungera alldeles utmärkt när det kliar på magen. Visst ser det ut att riva sådär lagom mycket, den lilla ponnyn har verkligen fått in den rätta tekniken.


Sett 3875 ggr