Maria Gretzers Fecybelle leker i den översvämmade bäcken

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2014-10-20

Maria Gretzers Fecybelle leker i den översvämmade bäcken

|Publicerad 2014-10-20| Maria Gretzer har lagt upp flera härliga klipp på sin Facebook-sida. I en av filmerna kommer fina Fecybelle gående genom djupt vatten. Hippson ringde upp Maria för att höra vad som händer på gården i skånska Tygelsjö:

Vi ser filmerna på Facebook – det måsta ha regnat mycket?
– Nej, det har faktiskt inte regnat så mycket, men just där bäcken ligger samlas allt vatten och nu har det helt enkelt blivit för mycket. Det påverkar inte stall eller bostadshus som tur är, utan bara några av hagarna.
  
Brukar det bli översvämning i bäcken?
– Nej, inte så här mycket. På våren ökar vattnet i bäcken när snön smälter, eftersom det blir en naturlig samlingspunkt. Men vi har bott här i 40 år och jag har bara sett det så här vid några få tillfällen. 
  
Fecybelle verkar tycka att det är ganska roligt, eller hur?
– Ja, första gången ville hon inte gå igenom, då fick jag locka på henne för att få in henne. Det verkar som att hon uppskattade uppmärksamheten hon fick då, för i morse bjöd hon på en riktig show. Jag stod uppe vid huset och såg henne springa upp och ner i vattnet och sedan mot huset – nästan som att hon sa "såg du?".
   
Maria berättar att filmens stjärna, fyraåriga Fecybelle (e. Carambole, u. Becybelle, e. Sjapoo) är en av hennes finaste hästar. Om man bortser från godkända hingsten Singular LS La Silla, så klart. Hon är en otrolig individ som har presterat riktigt bra både på Avelschampionatet och i Champion of the Youngsters.

Stoet har efter Avelschampionatet fått två månaders semester, innan det är dags för ridning igen. Hon går i skrittmaskinen och njuter av lediga dagar i hagen.
– Även om hon är en av mina finaste hästar vill jag inte stänga in henne, hon är ung och måste få vara häst. Lindar man in dem i bomull kommer de att skada sig ändå, säger Maria.

Lagom till jul är det dags att sätta i gång med ridningen igen, men fram till dess är det härliga dagar i den stora hagen som gäller. Och som det ser ut nu kommer Fecybelle att fortsätta med sin vattenträning.
– Jag fick en kommentar om att hon kommer att trampa i vattengravarna på tävling i framtiden, men det tror jag inte, skrattar Maria.

Mer i Hippson-TV

När din stora kärlek är för lång

Den här söta hunden vill så gärna kela med sin kompis, men det är lite bekymmersamt då den fina hästen är så stor! De löser det ändå, och får en mysig stund tillsammans. Se ännu ett gulligt klipp med radarparet nedan.


Sett 1022 ggr

En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna blev det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen. Visst ser det härligt ut? Se fler klipp nedan.


Sett 969 ggr

Ledsagarhästen Flirty tog flyget med matte – så gick resan

Ledsagarponnyn Flirty tros vara den första miniatyrhästen i amerikansk flyghistoria att äntra en kommersiell flygning. Inside Edition var där för att för att bevittna det stora ögonblicket – spana in klippet för att se hur det gick till från start till landning.


Sett 2507 ggr

400 veterinärer saknas: "Åkte 14 mil för att skriva ett recept"

Närmare 400 veterinärer saknas i Sverige. Det visar Svensk djursjukvårds senaste branschrapport. Svårast är det att rekrytera distriktsveterinärer till mindre orter. På måndagen tog TV4 Nyheterna upp frågan.


Sett 1536 ggr

Överraskningsmulan Mulle Meck – en framtida hoppstjärna?

För tre år sedan överraskade den nyinköpta ponnyn Rut Lunds civila ryttarförening när hon födde en liten mula. Sedan dess har mulan Mulle Meck fått äran att bli Skånes ridsportförbunds maskot. I år har hans utbildning tagit fart, vilket inte minst syns i den snabba löshoppningen ovan. 


Sett 4410 ggr

Fyrbenta poliskollegor som verkar gilla varandra skarpt

Polishunden Loki får en välgörande massage av sin fyrbenta kollega, polishästen Inverness. En skön avslutning på en lång arbetsdag på "kontoret". Det är den skotska polisen som bjuder på det roliga klippet på sin Facebooksida.


Sett 2279 ggr

Ensamma ponnyn med abnormt förvuxna hovar har fått ett hem – för resten av livet

Den internationella sajten The Dodo, som publicerar klipp om djur och djurväldfärd, har i skrivande stund fått hela 460 000 reaktioner och 30 000 kommentarer på det här klippet från i måndags förra veckan.


Sett 18617 ggr

Auktionerade ut häst till förmån för skadad ryttarkollega

I augusti skadade sig den irländska hoppryttaren Kevin Babington allvarligt i samband med tävling. Han vårdas på sjukhus för skador på ryggmärgen.
  
Såldes för en rejäl summa
För att stötta Kevin har vänner och ryttarkollegor, bland dem Shane Sweetnam, gått samman och köpt hästen Fairy Tale för att kunna sälja den och skänka pengarna till en fond som startats efter olyckan. Hästen auktionerades ut i fredags och pengarna går till Kevin Babington och hans familj. Fairy Tale auktionerades ut vid "The Ten Auction", han såldes för 257 000 dollar varav 137 000 går till
Kevin Babingtons fond.


Sett 2986 ggr

Terrängträning utan huvudlag

Amerikanska Melanie Ferrio-Wise och hennes häst Wings, även kallad "Vlad", väcker åter uppmärksamhet. Den här gången har de varit på terrängträning – och hoppar utan huvudlag.


Sett 5374 ggr

Så blir du följsam i sadeln: ”Tänk att allt du vill att hästen ska göra – det speglar du med din kropp”

Hållbara ryttare 3, del 3: Vi har kommit fram till tredje delen av serien ”Hållbara ryttare”, därmed är det dags för Saab Team Sweden Dressages Jeanna Högberg att få sin sits analyserad av Maria Terese Engell. Dessutom berättar professor Lars Roepstorff mer om ämnet biomekanik.


Sett 3150 ggr