Här fångas de tre unghingstarna in: ”Väldigt glada miner i dag”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-06-20

Här fångas de tre unghingstarna in: ”Väldigt glada miner i dag”

Ella Brolins tre ettåriga islandshingstar var på rymmen i Rörsby. De försvann under måndagseftermiddagen och många slöt upp för att hitta dem. På tisdagen lyckades de fångas in och nu är de tillbaka i hagen igen.
– Det är helt fantastiskt att så många snälla människor har hjälpt till, säger Ella.

Text: Frida Bank
Foto: Privat
 
Ella tog de tre unghingstarna och en äldre hingst till ett bete på en gård i Rörsby under söndagen. Alla hästarna hade gått tillsammans på hemmaplan tidigare. På måndagseftermiddagen tog de sig ut ur hagen och försvann i väg. Och på tisdagen hörde några grannar av sig och berättade att de hade sett hingstarna.
– Det var helt otroligt. Vi trodde att det skulle ta några dagar innan man kunde få pejl på var de var. I panik fick vi kalla in några som kunde rida. Det är helt fantastiskt att så många snälla människor har hjälpt till. De släppte allt och åkte i väg. Det är väldigt glada miner i dag, säger Ella.
  
Planerade noggrant
Hingstarna var några kilometer från hagen. Fyra ryttare red fram till dem och unghingstarna valde då att göra dem sällskap tillbaka till hagen. En avstickare ut i skogen blev det på vägen, men som tur är lyckades vännerna få dem att vända igen.
– Ett skäl till att det gick så bra är att Cristin, som äger gården, är jaktledare. Vi hade ett möte innan vi gav oss i väg och gick igenom exakt vem som skulle stå var och hur vi skulle göra. Alla som var med är hästkunniga. Det är viktigt i sådana här situationer att man kan läsa av hästarna och att man märker om de vill svänga eller följa med.
  
”De var jättenöjda”
Nu är hingstarna tillbaka i hagen. Ella tror att en äldre hingst förmodligen har jagat ut dem. Staketet är förstärkt och Ella har svårt att se att något liknande skulle kunna hända igen.
– Det var en segerkänsla när vi fick in dem i hagen. Hästarna var jättenöjda och hur lugna som helst. Det är riktigt skönt på så många sätt, för det är ju inte bara hästarna som kan skada sig. De kan orsaka bilolyckor och allt möjligt. Jag såg framför mig hur vi skulle jaga hästar hela sommaren.
Ella avslutar med att poängtera sin tacksamhet.
– Det är otroligt att så många har hjälpt till. Det ger en hopp om mänskligheten.

Arkiv: Tre unghingstar på rymmen
Mer i Hippson-TV

Fölets tydliga order – när matte plötsligt slutar att klia...

På Island, hos Sauðárkróks-Hestar, finns detta supercharmiga föl. Det är inte svårt att tolka vad den lilla krabaten gillar allra mest. Kan det vara att bli kliad på rumpan?
  
Vi inleder veckan med detta härliga klipp, missa inte!


Sett 14286 ggr
Kommentarer

Bordet kollapsar och räddar ekipaget

Ett klipp som fått stor spridning i sociala medier gör att vi sätter hjärtat i halsgropen – men sen kan andas ut. 
Det är fälttävlansryttaren Jonathan Holling som delar klippet på sin Facebook med #thetimeisnow. En uppmaning till att arrangörer, banbyggare och hinderbyggare ska börja använda hinder som lossnar om hästen slår i. 

Se klippet ovan, tänk om det inte "löst ut"...


Sett 4784 ggr
Kommentarer

Dressyrlaget firar delseger – och laddar inför finalen genom att flossa

Det svenska dressyrlaget leder Nations Cup i Falsterbo i halvtid och Patrik Kittel och Deja vann Grand Prix-klassen. I dag, söndag, väntar kür och GP Special. Humöret var på topp efter delsegern på lördagen och laget firade med riktigt snygg flossning!


Sett 2004 ggr
Kommentarer

Nika och Maja = "Hippson News" och "Malin Baryard"

Vi på redaktionen fick ett tips, och vad vi tolkar som ett härligt beröm, som vi fullkomligt älskar. Kompisarna Nika Sundström, 12 år, och Maja Lilja, 13 år, önskar nämligen sin stora idol lycka till – med en intervju.


Sett 2339 ggr
Kommentarer

Peder om Catch Me Not S: "Det är verkligen en fantastisk häst"

För Hippson berättar Peder Fredricson om samarbetet med Catch Me Not S:s ägare Ebba Berglöf, vad som gör hästen så fantastisk och vad som väntar framöver. Och sist men inte minst vad han säger till hustrun Lisen som också har vunnit Falsterbo Derby.
  
>> Läs intervju + se bildspel från derbyt här


Sett 7446 ggr
Kommentarer

Höjdhoppsvinnaren Moneta: "Inget man tränar på hemma"

Luca Maria Moneta verkar inte vara rädd för något, hur vågar man annars hoppa över en mur som mäter 2,10? För Hippson berättar han att han är rädd för allt, men att man måste våga utmana sig själv. Tillsammans med Wywace vann Luca Falsterbos Puissance med ett hopp över muren som alltså mätte 2,10.


Sett 3824 ggr
Kommentarer

Gladstone Zee T vann sjuårsfinalen med Marina Mattsson i sadeln

Marina Mattsson och Gladstone Zee T, efter Apache – Jazz, vann sjuårsfinalen i dressyr i Falsterbo. Men det var tätt när topptrion skildes åt av hundradelar. Tvåa kom Jeanna Högberg och JH's Daenerys och trea Jacob Nörby Sörensen med Ellegaardens San Droneur.
  
För Hippson berättar Marina om Gladstones styrkor och vad som väntar för ekipaget framöver.

>> Resultat


Sett 1714 ggr
Kommentarer

Peder om All Ins första 1,50-start i år: ”Han känns bra men behöver fler rundor i kroppen”

På lördagen var det dags för Peder Fredricson och "Allan" att gå sin första 1,50-klass sedan EM i Göteborg. De var felfria över hinder men fick ett tidsfel. Här berättar Peder om hur det kändes och vad som väntar härnäst för stjärnhästen. Kollegan Stephanie Holmén knep både tredje- och fjärdeplatsen i klassen.


Sett 9317 ggr
Kommentarer

Irma Karlsson tvåa i GP: "Jag tror det är det största jag har gjort"

Irma Karlsson var sist ut i omhoppningen i Falsterbo Grand Prix med Ida van de Bisschop och var snubblande nära att slå Bill Twomey. Irma slutade tvåa, ett resultat hon rankar högst så här långt i karriären.
  
Hör hennes ord om Grand Prix, samt tankarna inför morgondagens derby med Balahe och om att vara med på den långa listan inför VM.


Sett 2270 ggr
Kommentarer

Niclas Swerre om valet av ryttare på femårssegraren: "Bara för att Steffi är bäst i världen"

För familjen Swerre var det aldrig någon tvekan, det var självklart att Stephanie Holmén skulle rida den egna uppfödningen. Alltså femåriga Center, efter Cardento – Non Stop R, som på fredagen vann femåringarnas Folksam Open i Falsterbo.
– Hon är världens bästa ryttare, säger Niclas Swerre efteråt.
Se intervju med Niclas ovan.


Sett 6803 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tjong i staketen!

Stalldrömmar

Tufft för arrangören när mobila boxar avbokas

Gästbloggen

Tankar om kontakt

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna