Här flyger världens bästa hästar till Las Vegas

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2015-04-11

Här flyger världens bästa hästar till Las Vegas

FEI-TV var med när 40 av världens bästa hästar, tidigt lördag morgon, lastades på planet i Amsterdam och lämnade Europa. Destination? Världscupfinalen i Las Vegas som avgörs nästa vecka! Hästarna ombord beräknas vara värda cirka 150 miljoner euro tillsammans...
  
I klippet får vi se hur det går till då hästarna lastas i containrar och sedan hissas upp och placeras i den utblåsta flygplanskroppen. Dessutom intervjuas Guido Klatte, mannen bakom transportföretaget som håller i resan, och den veterinär som flyger med hästarna. Får hästar jetlag? Det besvaras i klippet.
  
Känner ni förresten igen några ”kändisar”? Bland annat visas ju Valegro och hans hästskötare Alan Davies (som ni får träffa i nästa pappersnummer av tidningen Hippson).
    
Facts and Figures

Flight details
Qatar Airways Flight QR 8197 ex Schiphol Airport, The Netherlands
Aircraft type: Boeing 777 freighter
Business Class
Departure - 05.55 CEST (local time in The Netherlands), Saturday 11 April 2015
Arrival - 08.15 PDT (local time in Nevada), Saturday 11 April 2015
Length of flight - 11 hours 20 minutes
Temperature inside the aircraft during flight: 17°C (62.6 degrees Fahrenheit)
  
Passenger List
40 horses representing 17 countries - Australia, Belgium, Denmark, Finland, Germany, France, Great Britain, Ireland, Italy, Latvia, Netherlands, Norway, Qatar, Russia, Spain, Sweden and Switzerland.
Includes defending Longines FEI World Cup Jumping champion, Daniel Deusser’s Cornet d’Amour (GER) and defending Reem Acra FEI World Cup™ Dressage champion, Charlotte Dujardin’s Valegro (GBR).
24 geldings, 9 stallions, 7 mares.
26 Jumping horses, 14 Dressage horses
Estimated value of equine cargo - €150 million.
  
Passport
Full ID, places travelled to and up to date with all required vaccinations etc. 
  
Check-in Baggage
11 pallets of equipment including tack, blankets, boots etc
Weight - approx 25,000 lbs (almost 12,000kg)
Sun shades (optional)
  
Carry On 
Headcollars and ropes
Blankets
Boots or bandages (equivalent of flight socks)
Toys (occasionally)
Earplugs
  
Onboard dining
120 pre-packed haynets
Water ad lib - sea salt optional
Oat bran for mash
Mixed feed
Carrots
Apples
  
Flight attendants
10 professional grooms
1 world-class veterinarian   

Maria Gretzer bjuder på ett klipp där hennes hingst Singular går på planet:Mer i Hippson-TV

Pontus Hugossons härliga Katitzi bjuder på bus

Pontus Hugosson har delat ett härligt klipp som bjuder på en riktig sötchock. Det är lilla Katitzi som busar på terrängbanan. Men verkar hon inte lite mer sugen på att äta än att hoppa? Missa inte klippet ovan.


Sett 5330 ggr

Louise Etzner Jakobsson tränar mer ute: ”Kan inte bara ställa in hästen i ett garage och säga att nu pausar vi”

I ett klipp från Parasport Värmland berättar paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson hur hon tänker kring träning under coronapandemin. Att ställa in Zernard i ett garage och säga att ”nu pausar vi ett tag” är ju så klart inte möjligt.
De tränar därför på som vanligt, även om det blir mer ridning ute i naturen nu. Louise har också hittat ett knep för att hålla sig själv i form, men den typen av motion slipper Zernard. Se klippet ovan.


Sett 715 ggr

Henrik von Eckermann och Mary Lou i härligt klipp: ”Hon ger mig en fantastisk känsla”

FEI-TV uppmärksammar Henrik von Eckermann och fantastiska Toveks Mary Lou. Under de fyra år de har haft tillsammans har de skapat ett fint samspel, med massor av framgångar. Missa inte det stämningsfulla klippet, som också bjuder på tillbakablickar med gåshudsvarning.


Sett 3622 ggr

Filmad frågestund med Ludwig Svennerstål

Vilket är det läskigaste fälttävlanshindret Ludwig Svennerstål har hoppat och vem är hans idol? FEI Eventing bad sina följare om frågor till den svenska landslagsryttaren – här ger han sina svar i en filmad frågestund med FEI-TV.


Sett 1052 ggr

Hingstsläpp på Lojsta hed – se när Clip får träffa flocken

I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet ovan.


Sett 24659 ggr

Hästkompisarna som INTE praktiserar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet.
“Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?


Sett 1865 ggr

Hoppa med sadeln i handen – den ultimata utmaningen

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen!
En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar. Se hennes inlägg nedan:


Sett 3227 ggr

En svalkande dusch sitter inte fel

Sommarvärmen har gjort intåg i Sverige – vad passar då bättre än en svalkande dusch? Den här hästen har verkligen parkerat sig för att vattenspridarens strålar ska göra sitt.


Sett 2570 ggr

Dags för ryttarna att ta sig an en ny utmaning

Det började med toarulle- och ninjautmaning, nu är det dags för "rolling challenge". Det är paret Augustsson Zanotelli som utmanar ryttarkollegorna på en serie tandemkullerbyttor.


Sett 2098 ggr

Ella, 3 år, vet hur man gör mockningen rolig

Snart treåriga Ella Hansson Jensen mockar gärna till sin ponny Santana – och inställningen är det definitivt inget fel på. Med en glad trudelutt tar hon sig an arbetsuppgiften med stort engagemang.


Sett 5630 ggr