Här springer hästarna lösa på motorvägen – mitt i Stockholm

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-11-06

Här springer hästarna lösa på motorvägen – mitt i Stockholm

Det var på lördagen som Stockholms fältrittklubb ordnade Hubertusjakt på Gärdet. Under upploppet ramlade fyra ryttare av, två hästar som kom lösa sprang sedan genom centrala Stockholm.

Det var under den årliga Hubertusjakten arrangerad av Stockholms fältrittklubb som olyckorna inträffade. Totalt ska fyra ryttare ha fallit av sina hästar under upploppet. Två av hästarna som kom lösa i samband med olyckorna sprang genom centrala Stockholm och upp på E4:an.
  
Ser över upplägget
Paret Mittag-Leffler färdades med bil på motorvägen och fångade hästarnas framfart med mobilkameran, se klippet ovan.
– Det här var nog unikt, säger Björn Mittag-Leffler till SVT.
Inför kommande jaktsäsong kommer nu Stockholms fältrittklubb att göra förändringar, för att förhindra att fler olyckor sker. De fyra ryttarna som ramlade av uppges må bra efter omständigheterna och hästarna ska ha klarat sig oskadda.

Läs mer hos SVT
Arkiv: Frakturer och hjärnskakning efter Hubertusjakten
Mer i Hippson-TV

Johanna och Mazy bjuder på ett skratt

Dressyrryttaren Johanna Due-Boje har tävlat framgångsrikt på Mazy Klövenhöj under året. Men för ekipaget handlar det inte bara om att visa upp sig på tävlingsbanorna. Även i de vardagliga sysslorna gäller det att se de roliga. Ungefär som en något uttråkad Mazy gör när hovslagaren är på plats. 
 
Vi skrattar rejält här på redaktionen, vilket charmtroll!


Sett 5328 ggr
Kommentarer

Ron Thomson, 79 år, rider varje dag

At the races, Storbritanniens och Irlands största kanal fokuserad på galopp, gjorde i somras ett besök hemma hos Ron Thomson som är 79 år gammal. 
Han har suttit i sadeln hela sitt liv och rider fortfarande varje dag, för honom är det en livsstil och inget han någonsin planerar att ge upp. 
  
Se den härliga intervjun och hör hans inställning i klippet ovan. 


Sett 2913 ggr
Kommentarer

Rid galoppombyten och serier som Patrik Kittel: ”Känn att hästen byter på hjälpen”

Svår nivå, del 4: Avsnitt fyra av fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola, handlar om att börja nosa på byten i serier. Landslagsstjärnan visar hur han inleder med enstaka galoppombyten – för att sedan stegvis öka svårighetsgraden.


Sett 2563 ggr
Kommentarer

Oliwer, ett år, är redan en riktig hästkarl: ”Han älskar att sopa, kratta och greja i stallet”

Oliwer Andersson Larsson är bara lite mer än ett år gammal. Men han är redan en riktig liten hästkarl, och hjälper gärna mamma Malin i stallet. Efter bästa förmåga…


Sett 4372 ggr
Kommentarer

Ponnyn Krille besöker Grevegårdens äldreboende: ”Väcker många minnen”

I förra veckan fick Grevegårdens äldreboende i Göteborg finbesök av den 16-åriga ponnyn Krille. I klippet ovan får vi se hur det går till när Krille hälsar på Per Olof, som gillar djur väldigt mycket och ofta besökte sina släktingars gård i Varberg när han var yngre. Det skriver Göteborg direkt.


Sett 3191 ggr
Kommentarer

Smart häst använder "godislasso" som verktyg

Den här kloka hästen har kommit på att man kan använda ett grimskaft som godislasso för att fånga in läckerheter. Har ni sett något liknande? Snacka om välförtjänt godbit.


Sett 8518 ggr
Kommentarer

Hästigt filmtips på 100-årsdagen för första världskrigets slut

Det är i dag, den 11 november, hundra år sedan första världskriget avslutades. I Steven Spielbergs krigsdrama War Horse, från 2011, får tittaren följa vänskapen mellan hästen Joey och hans ägare Albert under krigsåren.
  
Filmen blev nominerad i sex kategorier vid Oscarsgalan 2012 – ett sevärt filmtips så här på hundraårsdagen. Ovan ser du den officiella trailern.


Sett 1605 ggr
Kommentarer

Christines och Christmas Stars makalösa avsprång: ”En fantastisk häst”

Alla vet vi att det i stundens hetta kan vara svårt att nå fram till ett perfekt avsprång på hindret. I det här klippet ser vi Christine Kwarnmark och hennes ”Julstjärnan” som får till ett makalöst hopp.


Sett 18381 ggr
Kommentarer

”Räkan” på upptäcktsfärd på pendeltågsstation  

Emma Csendes gillar att ta med sin treåriga valack Shaijano, eller "Räkan" som han kallas, på utflykt. Ofta till ställen där man vanligtvis inte träffar på hästar, som här då de besöker Västerhaninges pendeltågsstation i Stockholm.
 
Tränas för filminspelningar
Tidigare har han fått följa med in i en ridsportbutik för att prova ut en ny grimma.
– Han tränas som filmhäst och har därför varit med inne i city, på köpcentrum, i butiker och på reklamfilmsinspelning, berättar Emma.
Hon har fött upp Räkan själv, han är en korsning mellan arab och varmblodstravare.

>> Arkiv: Räkan hängde med in i ridsportbutiken


Sett 5961 ggr
Kommentarer

16-åriga Evie Toombes drömmer om att få rida Paralympics

Minns ni 16-åriga Evie Toombes? Hippson kontaktade henne efter den virala succén där hon "råkade" hoppa ett 1,50-hinder under tävlingen. (Se klippet här.)
  
I en intervju med BBC berättar hon om sitt ryggmärgsbråck och hur hennes vardag begränsas. Hon måste sondmatas under många av dygnets timmar och hon orkar inte lika mycket som andra i hennes ålder.
 
I näsan har Evie slangar som, enligt henne själv, får henne att se ut som en elefant. Men på hästryggen känner hon sig fri. Tillsammans med sin häst "Daisy" hoppas hon att en dag få rida Paralympics.

Källa: BBC


Sett 6022 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Gästblogg med Felicia Grimmenhag: Vikten av en läromästare

Gästbloggen

Tisdag!

Therese

När strömmen går

Saras vardag

Till Husbloggarna