Hokus pokus och ponnyn är borta

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2020-10-27

Hokus pokus och ponnyn är borta

Ponnyn Danny är en riktig magiker. När ägarna vänder ryggen till klär han snabbt som attan av sig grimman och tar sikte på närmsta hötuss. Vi har pratat med hans ägare för att få reda på lite mer om detta charmtroll.  

Text: Cajsa Ekström Arman

Berätta lite om ponnyn!
– "Danny" heter Surgalstown Danny Boy och är en åttaårig b-ponny från Irland. Jag har haft honom i 1,5 år och i helgen ska vi tävla i SM! Han är modig och tror att han är bäst i hela världen. En helt fantastisk ponny! Han vet inte om att han är en liten tjock b-ponny när han hoppar, då tror han att han är en stor och läcker holsteinerhingst. Hade Lena Furbergs Mulle varit en skäck hade det varit Danny utan tvekan!

Vart brukar han gå när han tagit sig loss från grimman?
– Danny tar av sig grimman varje gång han åker lastbil för att få tag på höt på golvet. När det är slut så retar han kompisarna. Och när han står i stallgången tar han av sig grimman när du vänder ryggen till. När han är hungrig så går det fortare. Då springer han in till boxen eller snabbaste vägen till maten. Finns det ingen mat i stallet springer han ut på gräsmattan. Men det är alltid mat han letar upp. 

Har han alltid gjort så?
– Minns inte om han alltid gjort så men jag tror han har lärt sig trixen mer och mer med tiden. Han gör vad som helst för att få mat och är nog hungrigast i hela världen.

Har han någon annat bus för sig?
– Danny är inte jätteförtjust i dressyr men hoppa det roligaste som finns efter mat. Han tycker att promenera är löjligt men älskar att galoppera i skogen. Är hopplös att leda då han antingen stannar och vägrar gå eller tar grimskaftet och galopperar iväg till närmsta hötuss eller gräs med någon av oss hängandes efter. Han har ett stort ego och upplever sig själv som det bästa som hänt oss och det är svårt att inte hålla med. Han är omöjlig att inte tycka om.


Galoppera ute på en stubbåker, en av Dannys favoritsysselsättningar. Foto: Privat


(Logga in för att skriva en kommentar)

Mer i Hippson-TV

Hästar talar allas språk

Hästar talar allas språk och i umgänget med dem kan vi övervinna saker vi inte trodde var möjliga. Caprifolens voltigeklubb visar i den här filmen att voltige är en gren där alla kan delta. Filmen har gjorts av Fredric Berggren och med stöd av Allmänna arvsfonden. Syftet är att främja fler föreningar att skapa möjligheter för barn och unga med funktionsvariationer.


Sett 466 ggr

Första advent-hälsning från Ponnyexpressen

Kusken Anton Lundström kör fyrspann med sina shetlandsponnyer och tillsammans utgör de Team Ponnyexpressen. De ville skapa något festligt trots att det inte blev någon Sweden International Horse Show i år, så de gjorde ett adventsklipp helt enkelt. Se det ovan.


Sett 12898 ggr

Miniatyrhästen Asco sprider glädje på äldreboenden under pandemin

Miniatyrhästen Asco besökte TV4 Nyhetsmorgon, tillsammans med Therese Saarinen som berättade om deras arbete och besök hos äldreboenden. Besöken har varit väldigt uppskattade bland de äldre och Therese berättar att en del personer har gråtit av glädje vid deras besök. Se hela intervjun i klippet. 


Sett 2649 ggr

När man hittar den skönaste sittplatsen

Emma Elfstrands häst har hittat gårdens mjukaste och skönaste plats. Så vad är mer naturligt då än att helt enkelt slå sig ner just där. Hör Emmas smittande och kärleksfulla skratt när hon hittar sin häst sittandes i höbalen.


Sett 13413 ggr

Upp å hoppa – nu är det måndag

Så var det måndag igen och en ny vecka ligger framför oss. Jobbigt att lämna sängen? Det är bara att sträcka ut, lämna sängen och gå upp helt enkelt. Som den här hästen – morgonstretch i boxen – eller sängen.


Sett 7792 ggr

Musketör pensioneras efter 16 år

Hästen Musketör har tjänstgjort vid Beridna högvakten i imponerande 16 år, han har deltagit i över 600 beridna vaktparader och inte haft en enda sjukdag. Vid en högtidlig ceremoni avtackades han nyligen av Föreningen Beridna högvakten och Försvarsmakten.


Sett 21716 ggr

Nostalgi från SVT: Se Jappeloup och Pierre Durand i Göteborg

Jappeloup de Luze är en av världshistoriens mest kända hopphästar. Jappeloupe reds av fransmannen Pierre Durand och tillsammans vann de individuellt guld i OS i Seoul. Det som gjorde Jappeloup så speciell var att han bara var 158 centimeter i mankhöjd och till hälften travare. I det här klippet från SVT får vi se den modige lille hästen i världscupfinalen 1988 i Göteborg, där ekipaget kom på andra plats.


Sett 20327 ggr

Fem saker du bör veta innan du dejtar en hästtjej

Hon kommer att vara sen och när hon väl dyker upp finns det en risk att hon har halm i håret. Hon pratar helst bara om sin häst och har ett lite annorlunda bordsskick... Med glimten i ögat listar Pontus Hugosson fem saker som du bör känna till innan du dejtar en ryttare.


Sett 17164 ggr

Fizzy Pop har hittat en väg ut – och in igen

Fizzy Pop är en svensk ridponny, 1,5 år gammal efter Leuns Velds Lord. Hon bor hos familjen Kyhlberg i Småland där det bedrivs uppfödning av SWB-hästar i mindre skala. Fizzy Pops små utflykter ut ur hagen har förbryllat familjen.
– Det känns tryggt med ett trästaket kring hästarna. Men Fizzy Pop tycks se det lilla grindhålet som en möjlig passage för att komma till sitt lyckofält bakom stenmuren, berättar matte Sandra.
– Hon har aldrig gått längre bort och det tog ett tag för oss att inse hur hon bar sig åt eftersom hon alltid var tillbaka i hagen igen. 


Sett 12943 ggr

Ibland måste man bara få dansa litegrann

I skogarna utanför Vimmerby håller ett härligt hästgäng till. Med humor får de vardagen att förlöpa lättare helt enkelt. Här är det Greta, fyra år, på shettisen Rosetta, Liv, sju år, på b-ponnyn Backebys Chess som tillsammans med Robin Johansson på Forcila bjuder på en liten dansuppvisning.


Sett 12638 ggr