Hokus pokus och ponnyn är borta

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2020-10-27

Hokus pokus och ponnyn är borta

Ponnyn Danny är en riktig magiker. När ägarna vänder ryggen till klär han snabbt som attan av sig grimman och tar sikte på närmsta hötuss. Vi har pratat med hans ägare för att få reda på lite mer om detta charmtroll.  

Text: Cajsa Ekström Arman

Berätta lite om ponnyn!
– "Danny" heter Surgalstown Danny Boy och är en åttaårig b-ponny från Irland. Jag har haft honom i 1,5 år och i helgen ska vi tävla i SM! Han är modig och tror att han är bäst i hela världen. En helt fantastisk ponny! Han vet inte om att han är en liten tjock b-ponny när han hoppar, då tror han att han är en stor och läcker holsteinerhingst. Hade Lena Furbergs Mulle varit en skäck hade det varit Danny utan tvekan!

Vart brukar han gå när han tagit sig loss från grimman?
– Danny tar av sig grimman varje gång han åker lastbil för att få tag på höt på golvet. När det är slut så retar han kompisarna. Och när han står i stallgången tar han av sig grimman när du vänder ryggen till. När han är hungrig så går det fortare. Då springer han in till boxen eller snabbaste vägen till maten. Finns det ingen mat i stallet springer han ut på gräsmattan. Men det är alltid mat han letar upp. 

Har han alltid gjort så?
– Minns inte om han alltid gjort så men jag tror han har lärt sig trixen mer och mer med tiden. Han gör vad som helst för att få mat och är nog hungrigast i hela världen.

Har han någon annat bus för sig?
– Danny är inte jätteförtjust i dressyr men hoppa det roligaste som finns efter mat. Han tycker att promenera är löjligt men älskar att galoppera i skogen. Är hopplös att leda då han antingen stannar och vägrar gå eller tar grimskaftet och galopperar iväg till närmsta hötuss eller gräs med någon av oss hängandes efter. Han har ett stort ego och upplever sig själv som det bästa som hänt oss och det är svårt att inte hålla med. Han är omöjlig att inte tycka om.


Galoppera ute på en stubbåker, en av Dannys favoritsysselsättningar. Foto: Privat


(Logga in för att skriva en kommentar)

Mer i Hippson-TV

Ibland måste man bara få dansa litegrann

I skogarna utanför Vimmerby håller ett härligt hästgäng till. Med humor får de vardagen att förlöpa lättare helt enkelt. Här är det Greta, fyra år, på shettisen Rosetta, Liv, sju år, på b-ponnyn Backebys Chess som tillsammans med Robin Johansson på Forcila bjuder på en liten dansuppvisning.


Sett 1082 ggr

När katten vill följa med på ridturen

På en gård i Uddevalla bor familjen Ambjörnsson med sina ponnyer. Här är det inte bara människorna som verkar ha ett intresse för hästar – utan även stallkatterna. Madeleine Ambjörnsson delar med sig av ett härligt klipp på dottern Linnea, hennes ponny Bosse och katten Wilda.


Sett 5548 ggr

När måndag morgon kommer alldeles för fort

Visst vill man bara dra täcket över huvudet och låtsas att det är helg en liten stund till. Måndag morgon är det kämpigt, kanske kan man göra som hästen här för att förlänga stunden i sängen. Alltså att äta i sömnen, fast det verkar ju inte helt oproblematiskt.


Sett 9511 ggr

När ridstövlarna är äldre än groomen

Patrik Kittel inser att hans favoritridstövlar hunnit bli riktigt gamla. Så gamla att han faktiskt har hästskötare i stallet som är yngre – något som får honom att skratta gott. Har du själv någon favoritsak i stallet som varit med riktigt länge?


Sett 9158 ggr

Nostalgi med Gladstone och E.T

Vad gör en legendar? Ja, det kan vara många saker, som att vinna den allra första världscupfinalen och sedan upprepa det ytterligare två gånger. Ryttaren som gjort just det heter Hugo Simon. Här bjuder SVT på klipp från Scandinavium där Hugo rider fantastiska Gladstone och E.T samt kommentar från Peder Fredricson.


Sett 15219 ggr

Skånska hästprofiler berättar i kortfilm

Flera stora hästprofiler och entreprenörer har sin verksamhet i sydöstra Skåne. I en nyproducerad kortfilm, som tagits fram av projektet Destination Häst, får vi träffa flera av dem och höra mer om varför de valt att bo i just Skåne. Se filmen här. 


Sett 15907 ggr

När man ska filma med dottern på axlarna: "Nu bajsar jag"

När Ida-Maria Källqvist Alm tävlar är maken med och stöttar, håller koll på dottern Saga och filmar ritten. Ett uppdrag som inte alltid är helt lätt, i det här klippet kommer, då, treåriga dottern Saga på att hon nog, sittandes på pappas axlar, behöver göra nummer två. Men pappa måste filma klart Ida-Marias ritt på egna uppfödningen IMK Boccherini.


Sett 28485 ggr

Dressyrryttaren kopplar av med häckhoppning

Den brittiska dressyrryttaren och OS-medaljören Laura Tomlinson delar på Instagram med sig av hur hon kopplar av från dressyrträningen. Inget är som lite "hedge-hopping", skriver hon.


Sett 3662 ggr

En utmaning för såväl hopp- som dressyrryttaren

Den irländska dressyrryttaren Abi Lyle bjuder på en rejäl utmaning i det här klippet. Byten följt av en hoppserie – vem vågar anta utmaningen?


Sett 8496 ggr

Trägen vinner – inget hindrar en godissugen

Fälttävlansryttaren Pippa Funnell delar med sig av ett klipp där en av hennes hästar med tålamod och målmedvetenhet bryter sig in i hinken med godis. Skam den som ger sig helt enkelt.


Sett 12783 ggr