Hoppryttarens pojkvän imponerar stort: "Han hjälper till så mycket han kan"

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-02-05

Hoppryttarens pojkvän imponerar stort: "Han hjälper till så mycket han kan"

Amanda Kihl Kjellberg är topptalangen från Falun som sopade mattan med konkurrenterna under Falsterbo Horse Show 2016. Hennes intresse har nu smittat av sig på pojkvännen – som siktar högt.

Text: Annelie Eriksson
    
Janne Ås, som till vardags arbetar som dykare åt Svenska tungdykargruppen och driver ett eget företag med undervattensrobotar, har blivit inkastad i hästvärlden i och med sin flickvän. 
  
Trivs i stallet
Sedan paret blev tillsammans under sommaren 2017 har det redan hunnit bli en hel del timmar i stallet. Något som har gjort att Janne kunnat se och lära.
Hittills har det endast blivit sju ridpass för talangen som direkt inledde året med att hoppa på Amandas tävlingshäst, Copain VDB Z, även kallad "Curt".
– Målet är att hoppa ett hinder på 150 centimeter på mitt tjugonde ridpass, berättar Janne. 
  
Tacksam för stödet
Amanda blir själv lite nervös över målet och tycker helt klart att det är alldeles för snart i utbildningen. Men hon vet också att Janne är väldigt orädd och älskar utmaningar.
På frågan vad hon tycker om pojkvännens intresse är svaret solklart:
– Det är verkligen tacksamt och så kul, han peppar mig att satsa och hjälper till så mycket han kan och hinner. Han är världens bästa!
Mer i Hippson-TV

RF:s representant: "Var är alla vuxna?"

I ett halvtimmeslångt inslag på Expressen-TV, om SR:s dokumentär Hästgården, intervjuas Daniel Velasco – som gjort dokumentären – och Malin Andersson som är chef för idrottsutveckling hos Riksidrottsförbundet.
  
Bland annat ifrågasätts vuxenvärldens och ridsportens organisationers ansvar och frånvaro i den situation som rått under många år på den aktuella ridskolan.
– Man hade kunnat reagera men det har man inte gjort, säger Velasco bland annat i intervjun.

Källa: Expressen-TV


Sett 1524 ggr
Kommentarer

Tv-reportern stoppar lös häst på galoppbanan

Hayley Moore är en före detta jockey som jobbar för tv-kanalen At the races. Vid en tävling nyligen kom en häst lös och sprang varv på varv på banan, tills Hayley bestämde sig för att stoppa den.


Sett 11410 ggr
Kommentarer

Thomas Lévêque – ryttaren i succéklippet

I drygt en vecka har klippet med det modiga och skickliga ekipaget dykt upp titt som tätt i sociala medier. Frågan har varit – vem är ryttaren? Vi vet!


Sett 31099 ggr
Kommentarer

En svalkande fläkt är aldrig fel

Det är inte bara vi tvåbenta som längtar efter luft i värmen. Den här ponnyn har fått en fläkt strategiskt placerad utanför boxen – visst ser det härligt ut!


Sett 2762 ggr
Kommentarer

Tjuvkika på Nellies realityserie

I dag är det premiär för Nellie Berntssons realityserie "Nellie" på Viafree. Där får vi i tio avsnitt följa ryttaren och influencern i vardagen med hästarna, familjen, pojkvännen och vänner.
  
I premiäravsnittet får tittarna följa med Nellie på fotojobb i Danmark och till Las Vegas för konsert med Justin Timberlake, se avsnittet
HÄR.


Sett 3170 ggr
Kommentarer

Ryttare gör viral succé efter flossning till häst: ”Blev deras segerdans”

De tre ponnyryttarna Nellie Aronsson, Emma Kåberg och Alicia Edh Hayward gjorde i helgen succé på tävlingsbanorna, och tog sig vidare till eliten i ponnydressyr. På sociala medier har deras variant av trenddansen ”flossa” spridit sig som en löpeld.


Sett 5767 ggr
Kommentarer

Unga ryttarens uppmaning till bilförare – passera hästar med försiktighet

Sjuåriga Chloe Phillips har insett hur viktigt det är att motorfordon passerar hästar med försiktighet. Efter att hon själv blivit omkörd av en buss i hög hastighet ville hon på eget initiativ spela in en video. Detta för att nå ut med budskapet till förare.


Sett 5373 ggr
Kommentarer

Hungrig terrängponny charmar internet: “Luta dig bakåt”

Ponnyn Basil och hans lilla ryttare Ella charmar just nu internet i ett klipp. Ute på terrängbanan verkar gräset vara alldeles för gott – och Ella ramlar av gång på gång. Den lilla ryttaren klarade sig dock utan blessyrer från äventyret och var snabbt uppe i sadeln igen.


Sett 8869 ggr
Kommentarer

Paris, Kendall Jenner och häftiga hästkrafter

Vem är egentligen snabbast genom Paris gator, i reklamklippet från Longchamp? Kendall Jenner eller hästen? Se själva – och höj volymen för att höra det härliga ljudet av hovar i galopp.


Sett 4923 ggr
Kommentarer

Vilken typ av stallkompis är du?

Jojjo och Mackan är tillbaka med ännu ett träffsäkert humorklipp. Denna gång fokuserar de på vilka olika personlighetstyper som finns i stallarna. Är du perfektionisten, den lata eller kanske race-ryttaren?


Sett 7814 ggr
Kommentarer


taggar


liknande webbartiklar


Mest sedda


Populära taggarGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Dagen före tävling!

Therese

Antagningsprov

Hippologbloggen

Massor av träningar!

Saras vardag

Till Husbloggarna