Hoppryttarens pojkvän imponerar stort: "Han hjälper till så mycket han kan"

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-02-05

Hoppryttarens pojkvän imponerar stort: "Han hjälper till så mycket han kan"

Amanda Kihl Kjellberg är topptalangen från Falun som sopade mattan med konkurrenterna under Falsterbo Horse Show 2016. Hennes intresse har nu smittat av sig på pojkvännen – som siktar högt.

Text: Annelie Eriksson
    
Janne Ås, som till vardags arbetar som dykare åt Svenska tungdykargruppen och driver ett eget företag med undervattensrobotar, har blivit inkastad i hästvärlden i och med sin flickvän. 
  
Trivs i stallet
Sedan paret blev tillsammans under sommaren 2017 har det redan hunnit bli en hel del timmar i stallet. Något som har gjort att Janne kunnat se och lära.
Hittills har det endast blivit sju ridpass för talangen som direkt inledde året med att hoppa på Amandas tävlingshäst, Copain VDB Z, även kallad "Curt".
– Målet är att hoppa ett hinder på 150 centimeter på mitt tjugonde ridpass, berättar Janne. 
  
Tacksam för stödet
Amanda blir själv lite nervös över målet och tycker helt klart att det är alldeles för snart i utbildningen. Men hon vet också att Janne är väldigt orädd och älskar utmaningar.
På frågan vad hon tycker om pojkvännens intresse är svaret solklart:
– Det är verkligen tacksamt och så kul, han peppar mig att satsa och hjälper till så mycket han kan och hinner. Han är världens bästa!
Mer i Hippson-TV

GHS: VDL Glasgow van 't Merelsnest har godisstund i boxen

Jur Vrielings hästskötare ser till att hans hästar har något att pyssla med under de långa dagarna på tävling. I Scandinavium går hopphästarna de högre klasserna på kvällarna, så dagtid blir det lite väntan. Vad tycker ni om den fiffiga underhållningen?


Sett 2093 ggr
Kommentarer

Tydlig signal för "fickparkering"

Joanna Lowes skriver på Facebook att hon skojade till det lite med en av sina hästar när hon skulle sitta upp. Och visst är det roligt, men vi blir också imponerade över att hästen hör ljudet och backar in till en perfekt uppsittning för matte.

Se klippet och sätt på ljudet!


Sett 8062 ggr
Kommentarer

Se och njut av Cathrine Dufours ritt

Fredag eftermiddag fick Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy taket att lyfta i Scandinavium. Så här såg det ut.


Sett 5529 ggr
Kommentarer

"Hjälp, de kanske bits!?!"

Elin Anderssons uppfödning, Hästkullens TopNotch e. Kannatol u.Quite Nice ue.Quite Easy, är ett riktigt charmtroll. Inte nog med att han är en härlig individ att hålla på med – han får även folk att fnittra i sociala medier. 

Men visst ser det ut som han anar att bommarna bits.


Sett 29747 ggr
Kommentarer

Glädjen med en egen galoppbana

Jennifer Heperi bor i Christchurch, Nya Zeeland. Där driver hon ett hem för hovdjur som drabbats av fång. 
Hon arbetar för att djuren ska ha en god livskvalitet, trots att de inte kan vara ute och beta i de gröna hagarna. I och med detta försöker hon skapa hagar som underhåller hästarna och åsnorna. 

Vad säger ni när ni ser ovan klipp, visst ser de ut att ha ganska kul på sin alldeles egna galoppbana?


Sett 18826 ggr
Kommentarer

”Swedish riding is all about the halvhalt”

Pontus Hugosson förklarar en gång för alla hur vi rider i Sverige. Halvhalten är central. ”It’s like start and stopp at the same time” och du kan göra det fyrtio gånger på tjugo meter. Håller ni med?


Sett 15466 ggr
Kommentarer

Se Henrik och Chacannos otroliga omhoppning

Lördagens seger i Förenade Arabemiraten gjorde att Henrik von Eckermann och Chacanno kan åka hem med flaggan i topp. Se omhoppningen här!


Sett 3706 ggr
Kommentarer

Löshoppning bland väderkvarnar och vattenmattor

Stal Wilten i Nederländerna bjuder på löshoppning på en helt ny nivå. Vad säger ni om inställningen hos hästen, som verkar ha just vattenmattan som ett favorithinder?


Sett 15176 ggr
Kommentarer

Tinne spann för Musikhjälpen: "En självklarhet att hjälpa till"

I december engagerade sig OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén i Musikhjälpens insamling. Nu var det dags att byta ut dressyrsadeln mot westernsadel – här är filmbeviset.


Sett 4677 ggr
Kommentarer

Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

När fotograf Haide Westring delade ett filmklipp på stallkatten Gustaf kunde vi inte låta bli att ta reda på mer om den charmiga missen. Det visade sig att Gustaf har en otroligt stark vilja – och är beredd att gå långt för att få bo med sina fyrbenta vänner i stallet. Läs mer här nedan.


Sett 5962 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Munnen berättar...

Kajsa Boström

Tisdag!

Therese

Glatt besked!

Saras vardag

Till Husbloggarna