Ingemar Hammarström vann tvåstjärnig GP – tog första världsrankningspoängen

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2019-09-30

Omhoppning Ingemar och Captain i den 2* GP internationella rankingklassen i Kristiansand idag, ett av endast två felfria ekipage. Sist ut och det håller hela vägen! Dessutom deras första start i en internationell Longines rankingklass.

Publicerat av Anna Hammarström Lördag 28 september 2019

Ingemar Hammarström vann tvåstjärnig GP – tog första världsrankningspoängen

I helgen vann Ingemar Hammarström sin tvåstjärniga Grand Prix-debut med Captain Sparrow 5. Det innebär att han tagit karriärens första internationella rankningspoäng.
– Jag är jätteglad för min häst, säger ryttaren.

Text: Jennie Börs

Det var i samband med tävlingarna under Indoor Epona i Norge som Ingemar Hammarström tog sina första internationella världsrankningspoäng. På söndagen vann han med Captain Sparrow 5 den tvåstjärniga Grand Prix-klassen över 1,45-hinder.
– Jag tycker att det känns jättebra, som att man är på god väg. Själva ritten kändes väldigt bra och det är nog en av de bästa rundorna gjort på storhäst, säger han.

"Svåraste jag ridit"
26 ryttare kom till start i klassen, men bara två klarade grundomgången felfritt och inom tiden. Tvåan Ada Alette Braaten Johnsen med Quarrycrest Reflection var först ut i omhoppningen och fick ett nedslag. Ingemar höll däremot ihop det, levererade en dubbelnolla och vann klassen.
– Dagen innan red jag en 1,45-klass med felfri grundomgång men med fyra fel i omhoppningen, så det var skönt att få avsluta tävlingarna dubbelt felfritt, säger han och fortsätter:
– Grand Prix-banan tyckte jag var ganska svår och hög. Det är nog den svåraste banan jag ridit, så då var det extra kul att vinna.
I klassen startade även storasyster Selma Hammarström med Lepus. Det blev ett tidsfel i grundomgången och en femteplats.

Första internationella starten
Hästen Captain Sparrow 5 har Ingemar ridit i två–tre år. Tidigare har de startat upp till nationell 1,45-hoppning i Sverige, helgens starter var alltså ekipagets första på internationell nivå.
– Herning i Danmark och SM i Södertälje är de större nästkommande tävlingarna. Målet under SM är bra resultat, speciellt nu när det känns så himla bra och som att vi börjat komma i gång.

Resultat
Video från prisutdelningen

Grundomgången (spana in omhoppningen överst i artikeln):

Ingemar och Captain Sparrow vinner GP 145 2* internationell rankingklass i Kristiansand idag, här grundomgången.

Publicerat av Anna Hammarström Lördag 28 september 2019
UNGHÄSTVECKA PÅ HIPPSON!
Hitta din nästa hoppstjärna på Hippson Market

Ovan visas de tio senaste annonserna inom kategorin:
"Hästar | Hoppning | < 7 år".
Samtliga unghästar hittar du HÄR

Har du en egen häst att sälja?
Det jätteenkelt att lägga upp annonser på Hippson Market, oavsett om du använder en mobil eller en dator. Som säljare bestämmer du själv när du vill lämna ut dina kontaktuppgifter och många av användarna är verifierade med BankID, vilket ger extra trygghet.
 
Publicerar du en annons under kategorin "Hästar | Hoppning" och hästen är sju år eller yngre visas den just nu även på Hippson.se. Vill du ha hjälp med att komma med kan du kontakta: info@hippsonmarket.se
Mer i Hippson-TV

Polishästen Jake dricker te varje morgon

Den engelska polishästen Jake har något gemensamt med sina brittiska kollegor: han älskar te. Varje morgon bjuder de tvåbenta kollegorna honom på en kopp och han reser sig inte upp ur sängen förrän han druckit upp varje droppe! Se det söta klippet ovan. 


Sett 376 ggr

Pensionerade topphästarna njuter i gröna hagar

På "Madden Mountain" får de pensionerade tävlingshästarna gå utomhus dygnet runt. Hör toppryttaren Beezie Madden berätta mer om sin filosofi – och se hästarna njuta till fullo av pensionen i det här härliga klippet.


Sett 4065 ggr

Tobbe Larssons hästar ”sjunger” i reklamfilmer på tv: ”Det gläder mig”

Tobbe Larsson firar som bekant 20 år som hästartist. Nu har hans fyrbenta vänner utvecklat oanade talanger – i reklamfilmer som kommer att visas i tv sjunger de nämligen. Eller?!


Sett 2419 ggr

Tullen går lös i skogen och kommer när matte ropar: ”Godis en bidragande faktor”

Mina Möllers fjording Kjensrud Tullen går lös med matte på promenad – och kommer på inkallning. Här berättar Mina mer om sin mycket speciella häst, missa inte det fina klippet ovan.


Sett 5707 ggr

Ägaren till Stockby ridskola: "Inget lämnar det här stallet just nu"

TV4 har besökt Stockby ridskola och pratat med ägaren Carl-G Leissner efter att en häst konstaterats ha EHV-1. Han berättar för reportern att personalen agerat precis som de ska och att inga hästar lämnar anläggningen och inga släpps in. Gittan Gröndahl, SVA, förklarar hur allvarligt läget är.


Sett 4463 ggr

Tiny Tink drömmer om att hjälpa tomten

Den brittiska djurvälfärdsorganisationen RSPCA har gjort en julig reklamfilm, för att få folk att donera så här i juletid. Den lilla ponnyn Tiny Tink drömmer om att få ingå i tomtens spann och hjälpa till att dela ut julklappar till alla behövande djur. Blir drömmen verklighet?


Sett 1309 ggr

Sprallig men kommer när matte ropar

Den här hästen har så mycket spring i benen och hagen är så stor. Men när matte ropar, då är det stopp och inkallning som med den mest väldresserade hund. Vem mer kan skryta med sådan pli på sin häst?Sett 16965 ggr

Ponnyn Gino satsar allt – hoppar över ridhussargen

I fredags skulle Linnea Rönneke motionera sin ponny Gino i ridhuset. Att han är en påhittig individ vet hon om, men det här var hon inte beredd på. Gino satsar nämligen järnet och flyger över ridhussargen. Som tur är klarade han sig helt oskadd.
– Jag blev så chockad. Helt tom. Jag bara sprang till honom, säger Linnea.


Sett 29322 ggr

Årets hästskötare Roberto Scherneck hyllas: "Tacksam att ha honom som vän och i mitt team"

I förra veckan fick Roberto Scherneck ta emot utmärkelsen Årets hästskötare under Ryttargalan i Stockholm. Roberto arbetar hos fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt, och är både en kär vän och kollega. I somras gjorde han en heroisk insats när ryttarens hästbuss började brinna på motorvägen. SvRF har besökt Sara och Roberto, som berättar om sitt arbete och om den fruktansvärda tragedin.


Sett 1258 ggr

Om du ska ramla av hästen inne på banan – gör det med stil!

Vi börjar veckan med ett häftigt klipp från den tyska fotografen Volker Brandt. Det visar hur ryttaren Hermann Schäls häst Calinka nitar rejält under en tävling i Neustadt för en dryg vecka sedan. Inte någon kul händelse i sig, men visst sitter ryttaren av rätt snyggt? Dessutom behåller han lugnet och klappar sin häst, som snällt står kvar vid hindret!


Sett 26822 ggr