Ingemar Hammarström vann tvåstjärnig GP – tog första världsrankningspoängen

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2019-09-30

Omhoppning Ingemar och Captain i den 2* GP internationella rankingklassen i Kristiansand idag, ett av endast två felfria ekipage. Sist ut och det håller hela vägen! Dessutom deras första start i en internationell Longines rankingklass.

Publicerat av Anna Hammarström Lördag 28 september 2019

Ingemar Hammarström vann tvåstjärnig GP – tog första världsrankningspoängen

I helgen vann Ingemar Hammarström sin tvåstjärniga Grand Prix-debut med Captain Sparrow 5. Det innebär att han tagit karriärens första internationella rankningspoäng.
– Jag är jätteglad för min häst, säger ryttaren.

Text: Jennie Börs

Det var i samband med tävlingarna under Indoor Epona i Norge som Ingemar Hammarström tog sina första internationella världsrankningspoäng. På söndagen vann han med Captain Sparrow 5 den tvåstjärniga Grand Prix-klassen över 1,45-hinder.
– Jag tycker att det känns jättebra, som att man är på god väg. Själva ritten kändes väldigt bra och det är nog en av de bästa rundorna gjort på storhäst, säger han.

"Svåraste jag ridit"
26 ryttare kom till start i klassen, men bara två klarade grundomgången felfritt och inom tiden. Tvåan Ada Alette Braaten Johnsen med Quarrycrest Reflection var först ut i omhoppningen och fick ett nedslag. Ingemar höll däremot ihop det, levererade en dubbelnolla och vann klassen.
– Dagen innan red jag en 1,45-klass med felfri grundomgång men med fyra fel i omhoppningen, så det var skönt att få avsluta tävlingarna dubbelt felfritt, säger han och fortsätter:
– Grand Prix-banan tyckte jag var ganska svår och hög. Det är nog den svåraste banan jag ridit, så då var det extra kul att vinna.
I klassen startade även storasyster Selma Hammarström med Lepus. Det blev ett tidsfel i grundomgången och en femteplats.

Första internationella starten
Hästen Captain Sparrow 5 har Ingemar ridit i två–tre år. Tidigare har de startat upp till nationell 1,45-hoppning i Sverige, helgens starter var alltså ekipagets första på internationell nivå.
– Herning i Danmark och SM i Södertälje är de större nästkommande tävlingarna. Målet under SM är bra resultat, speciellt nu när det känns så himla bra och som att vi börjat komma i gång.

Resultat
Video från prisutdelningen

Grundomgången (spana in omhoppningen överst i artikeln):

Ingemar och Captain Sparrow vinner GP 145 2* internationell rankingklass i Kristiansand idag, här grundomgången.

Publicerat av Anna Hammarström Lördag 28 september 2019
UNGHÄSTVECKA PÅ HIPPSON!
Hitta din nästa hoppstjärna på Hippson Market

Ovan visas de tio senaste annonserna inom kategorin:
"Hästar | Hoppning | < 7 år".
Samtliga unghästar hittar du HÄR

Har du en egen häst att sälja?
Det jätteenkelt att lägga upp annonser på Hippson Market, oavsett om du använder en mobil eller en dator. Som säljare bestämmer du själv när du vill lämna ut dina kontaktuppgifter och många av användarna är verifierade med BankID, vilket ger extra trygghet.
 
Publicerar du en annons under kategorin "Hästar | Hoppning" och hästen är sju år eller yngre visas den just nu även på Hippson.se. Vill du ha hjälp med att komma med kan du kontakta: info@hippsonmarket.se


Mer i Hippson-TV

Malin Baryard Johnsson om stallets superstjärnor

I den tredje delen av H&M we love horses Youtube-serie med Malin Baryard Johnsson om coronapandemin och tiden som varit berättar Malin mer om stallets hästar. Den givna superstjärnan är såklart H&M Indiana men Malin tycker att alla hästar är superstjärnor på sitt vis.
– Jag vill inte lyfta någon av dem, särskilt inte när de kan höra mig, säger hon med ett skratt.


Sett 1285 ggr

Det gäller att vara på sin vakt vid bräkande får

Ulliga och söta – så skulle nog vi människor beskriva ett får. Men när man som häst aldrig sett ett får tidigare i sitt liv, ja, då kan de faktiskt vara rätt skräckinjagande. Speciellt när de dessutom bräker högt!


Sett 12205 ggr

Stor glädje under Alexias, 5 år, första terrängträning: "Skrattade till och med i sömnen"

Femåriga Alexia satt på hästryggen redan innan hon kunde gå och lärde sig rida på mamma Anna-Carin Kolds storhäst. Hästarna har alltid legat henne varmt om hjärtat och i höstas började hon rida den 25-åriga ponnyn Samuraj.
– "Sammy" som han kallas är en riktigt läromästare med bakgrund på terrängbanan. Han är fortfarande "still going strong" och lär Alexia allt han kan samt ger henne ett fantastiskt självförtroende i ridningen, berättar Anna-Carin.
Alexia vill lära sig allt inom ridningen och rider Sammy ungefär tre dagar i veckan. I går, onsdag, gjorde de sin första terrängträning tillsammans.
– Sammy är helt klart hennes bästa kompis. Alexia var helt salig efter gårdagens träning, hon skrattade till och med i sömnen i natt. Jag som mamma fick mig dessutom ett ordentligt löppass och vi hade väldigt kul alla tre!


Sett 6592 ggr

När man hittat en alldeles egen leksak i hagen

Den här lilla ponnyn är otroligt nöjd med sin alldeles egna leksak i hagen. Ibland krävs det inte så mycket mer än en helt vanlig kon för att göra dagen komplett! 


Sett 8457 ggr

Varvar dressyrträningen med dans

Dressyrryttaren Elenore Simberg har sin bas i Skåne utanför Lund, där hon arbetar med utbildning och försäljning av dressyrhästar. 
Tillsammans med trettonåriga Dajhann (e. Quaterback) bestämde hon sig för att varva dressyrträningen med lite dans från marken. 
– Vi har ett speciellt band, han och jag, berättar hon. 


Sett 11467 ggr

Barbackagalopp i god balans

Den här lilla tjejen har verkligen bra balans! I en härlig galopp, barbacka på favorithästen, sträcker hon obekymrat ut armarna. Hur brukar ni träna för att hålla balansen?


Sett 3471 ggr

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet ovan visar minstingen Tank sin uppskattning. Se klippet nedan för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.


Sett 10858 ggr

Se Peders och "Charlies" omhoppning – pallplats i St Tropez

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet ovan kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.


Sett 2025 ggr

Kom nu kompis, så går vi!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.


Sett 8913 ggr

Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och hör det hjärtliga skrattet.


Sett 11810 ggr