Isak rider ”fräsig” hopphäst för första gången: ”Han blev nog lite övermodig”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-10-11

För första gången någonsin fick Isak efter mycket om och men prova att rida på en av mina hästar. Valet av häst var självklart eftersom Sally är världens snällaste. Åh herregud! Båda gjorde nog sitt bästa men nej, vi behöver helt klart en annan häst till Isak 😂 Han konstaterade efteråt att jag jag nog behöver "trimma till den där hästen lite innan Elmia" 😆

Publicerat av Manda Rautenberg den 3 oktober 2016

Isak rider ”fräsig” hopphäst för första gången: ”Han blev nog lite övermodig”

MEST TITTAT 2016 – PLATS 8
Detta klipp återpubliceras eftersom det var det åttonde mest tittade på Hippson.se under 2016.

Manda Rautenbergs man Isak är väldigt intresserad av hennes hästar, han följer gärna med på tävling och hjälper till. Isak har länge tjatat om att få rida en av tävlingshästarna – men när det väl blev av gick det inte riktigt som planerat.

Manda Rautenberg har ett gäng hästar som hon tävlar på olika nivåer. Hennes man, Isak, är väldigt intresserad av hästarna.
– Han följer med mig på alla tävlingar och hjälper till både på framhoppningen och med allt runt omkring, berättar hon.
  
Vill rida en tävlingshäst
Fram till häromdagen kunde Manda motstå Isaks tjat om att faktiskt få sitta upp på en av hennes tävlingshästar.
– Han fick fem ridlektioner på en ridskola av mig i julklapp som han tog och då hoppade han redan på andra lektionen. Men det var ju på en lugn och stabil ridskolehäst. Han är väldigt modig och att hoppa är något han verkligen vill göra. Men att rida på mina hästar har jag alltid sagt nej till, då de är ganska pigga och kanske lite för fina, säger Manda.
Till slut kunde hon som sagt inte säga nej längre. Den som fick ställa upp var stoet Casalca Z, en femåring efter Casall – Corrado I.
– Hon är helt otroligt snäll och väldigt lugn och säker, så jag sade att han kunde få skritta och trava lite på henne. Isak blev överlycklig så klart och var superladdad. Han skrittade runt några varv, över lite bommar och så där och allt gick bra, så jag sade att han skulle trava lite på en volt runt mig.
  
Casalca tyckte galopp – inte trav
Det var ungefär där det började gå lite överstyr. Manda kunde snabbt konstatera att även om Casalca är en väldigt lugn och snäll häst, så var hon tydligen lite för pigg för Isak. Hon ville helt enkelt galoppera i stället för trava.
– Det var inte meningen att det skulle bli galopp, inte för mig i alla fall, men Isak är nog lite övermodig och hade inte något emot gångartsbytet. Men det blev helt klart för svårt för honom att kontrollera galoppen, säger Manda, som hade väldigt svårt att hålla sig för skratt när hon filmade.
Nu får Isak och Manda börja leta efter en riktigt stabil läromästare i stället.
– Vi får hitta en häst som han kan lära sig på och så får vi se om han vill fortsätta efter det. Hans mål är Amatörtouren i Falsterbo, men efter ridpasset tror jag till och med att han insåg att Falsterbo-start 2017 blir ett för tight mål.
För Casalca väntar äventyr tillsammans med sin ordinarie ryttare. Manda ska rida henne i unghästklasserna på Elmia.
– Det ska bli riktigt roligt!Mer i Hippson-TV

Louise Etzner Jakobsson tränar mer ute: ”Kan inte bara ställa in hästen i ett garage och säga att nu pausar vi”

I ett klipp från Parasport Värmland berättar paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson hur hon tänker kring träning under coronapandemin. Att ställa in Zernard i ett garage och säga att ”nu pausar vi ett tag” är ju så klart inte möjligt.
De tränar därför på som vanligt, även om det blir mer ridning ute i naturen nu. Louise har också hittat ett knep för att hålla sig själv i form, men den typen av motion slipper Zernard. Se klippet ovan.


Sett 255 ggr

Henrik von Eckermann och Mary Lou i härligt klipp: ”Hon ger mig en fantastisk känsla”

FEI-TV uppmärksammar Henrik von Eckermann och fantastiska Toveks Mary Lou. Under de fyra år de har haft tillsammans har de skapat ett fint samspel, med massor av framgångar. Missa inte det stämningsfulla klippet, som också bjuder på tillbakablickar med gåshudsvarning.


Sett 1601 ggr

Filmad frågestund med Ludwig Svennerstål

Vilket är det läskigaste fälttävlanshindret Ludwig Svennerstål har hoppat och vem är hans idol? FEI Eventing bad sina följare om frågor till den svenska landslagsryttaren – här ger han sina svar i en filmad frågestund med FEI-TV.


Sett 785 ggr

Hingstsläpp på Lojsta hed – se när Clip får träffa flocken

I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet ovan.


Sett 19663 ggr

Hästkompisarna som INTE praktiserar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet.
“Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?


Sett 1589 ggr

Hoppa med sadeln i handen – den ultimata utmaningen

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen!
En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar. Se hennes inlägg nedan:


Sett 2743 ggr

En svalkande dusch sitter inte fel

Sommarvärmen har gjort intåg i Sverige – vad passar då bättre än en svalkande dusch? Den här hästen har verkligen parkerat sig för att vattenspridarens strålar ska göra sitt.


Sett 2380 ggr

Dags för ryttarna att ta sig an en ny utmaning

Det började med toarulle- och ninjautmaning, nu är det dags för "rolling challenge". Det är paret Augustsson Zanotelli som utmanar ryttarkollegorna på en serie tandemkullerbyttor.


Sett 2022 ggr

Ella, 3 år, vet hur man gör mockningen rolig

Snart treåriga Ella Hansson Jensen mockar gärna till sin ponny Santana – och inställningen är det definitivt inget fel på. Med en glad trudelutt tar hon sig an arbetsuppgiften med stort engagemang.


Sett 5391 ggr

Så tränades polishästarna i Storbritannien under 1960-talet

Traditionen med beridna poliser är något som har funnits i århundraden tillbaka. En polishäst behöver bland annat vara modig och snabb, samtidigt som den kan behålla lugnet oavsett situation. Polishästarna genomgår därför en grundlig träning för att bli redo för uppgiften – i klippet ovan illustreras hur träningen såg i Storbritannien under det sena 1960-talet.


Sett 1677 ggr


taggar


liknande webbartiklar


Mest sedda


Populära taggar