Jüri Sokolovski busar med hästen för att bygga förtroende

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-02-28

"Don't take life too seriously, no one gets out alive anyway" 😄✌️️🐎 #happyhorse #playtime #Contigo

Publicerat av Jüri Sokolovski den 26 februari 2018

Jüri Sokolovski busar med hästen för att bygga förtroende

Hoppryttaren och tränaren Jüri Sokolovski låter svårklasshästen Contigo busa av sig i ridhuset, genom att leka ”följa John” över hinder. Leken bidrar till att han och hästen får en bättre kontakt och bygger upp ett förtroende.

Jüri Sokolovski har under flera år jobbat som beridare och tävlingsryttare på Royne Zettermans Magic Park Stables. Sedan en tid tillbaka har han dock startat eget och i ett klipp på Facebook visar han upp hur han leker med svårklasshästen Contigo.
– Han är en rätt så känslig individ med en liten räv bakom örat ibland, det kräver att vi har en bra "connection" på marken också för att han ska lita på mig och ge det där lilla extra inne på banan. Jag brukar ha honom lös i ridhuset emellanåt för att låta honom rasta av sig överskottsenergi och efter det passar vi på "leka" och "bonda" lite, berättar Jüri om klippet där han och Contigo hoppar hinder, men med ryttaren på marken.

Fina hästar i stallet
Jüri är nu baserad på Lena och Staffan Hammarskiölds delvis nybyggda anläggning Björkängs gård utanför Kristianstad, där han kommer att kunna ta emot lovande kvalitetshästar för träning och tävling och även till viss del försäljning. Han kommer även försöka hinna ha mer träningar än innan. 
– Jag har redan några jättefina hästar i stallet som jag tror mycket på och det ska bli roligt att komma i gång ordentligt att tävla, planen är att göra några internationella tävlingar i Europa nu i vår med dem, säger ryttaren.    Mer i Hippson-TV

Filmad frågestund med Ludwig Svennerstål

Vilket är det läskigaste fälttävlanshindret Ludwig Svennerstål har hoppat och vem är hans idol? FEI Eventing bad sina följare om frågor till den svenska landslagsryttaren – här ger han sina svar i en filmad frågestund med FEI-TV.


Sett 390 ggr

Hingstsläpp på Lojsta hed – se när Clip får träffa flocken

I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet ovan.


Sett 13323 ggr

Hästkompisarna som INTE praktiserar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet.
“Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?


Sett 1185 ggr

Hoppa med sadeln i handen – den ultimata utmaningen

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen!
En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar. Se hennes inlägg nedan:


Sett 2081 ggr

En svalkande dusch sitter inte fel

Sommarvärmen har gjort intåg i Sverige – vad passar då bättre än en svalkande dusch? Den här hästen har verkligen parkerat sig för att vattenspridarens strålar ska göra sitt.


Sett 2230 ggr

Dags för ryttarna att ta sig an en ny utmaning

Det började med toarulle- och ninjautmaning, nu är det dags för "rolling challenge". Det är paret Augustsson Zanotelli som utmanar ryttarkollegorna på en serie tandemkullerbyttor.


Sett 1943 ggr

Ella, 3 år, vet hur man gör mockningen rolig

Snart treåriga Ella Hansson Jensen mockar gärna till sin ponny Santana – och inställningen är det definitivt inget fel på. Med en glad trudelutt tar hon sig an arbetsuppgiften med stort engagemang.


Sett 5263 ggr

Så tränades polishästarna i Storbritannien under 1960-talet

Traditionen med beridna poliser är något som har funnits i århundraden tillbaka. En polishäst behöver bland annat vara modig och snabb, samtidigt som den kan behålla lugnet oavsett situation. Polishästarna genomgår därför en grundlig träning för att bli redo för uppgiften – i klippet ovan illustreras hur träningen såg i Storbritannien under det sena 1960-talet.


Sett 1529 ggr

När benen är alldeles för långa

Visst är det ändå märkligt att föl, som är så små, ändå har svårt att nå ner. Det normala är ju att den som är liten har svårt att nå upp! Att börja smaka på gräset är inte helt lätt för den med lite för långa ben – men skam den som ger sig.


Sett 3777 ggr

Fölet De Camille löshoppar mer än gärna med mamma: "Har de gamla stostammarna från Flyinge i sig"

Fölet De Camille är en pigg liten tjej som föddes den 23 april. I klippet ovan är hon två veckor och då passar hon på att hoppa sida vid sida med sin mamma.


Sett 8531 ggr