Jessica och Benjamin önskar God Jul

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2022-12-24

Jessica och Benjamin önskar God Jul

En julhälsning från Jessica von Bredow-Werndl och hennes storebror Benjamin Werndl riktas till Hippsons alla läsare. I den här videointervjun berättar de om vad de värdesätter mest av allt med julen och hur de tillbringar helgen. "Jessi" och "Benni" har båda familj och barn och de bor nära sina föräldrar i Aubenhausen söder om München, nära till sina hästar och alla medarbetare i team Aubenhausen.

Video och bildmaterial: Kim C Lundin


Mer i Hippson-TV

Söndagsmysteriet – var är fölet

Kurragömma är ju en kul lek tycker många. Men hur bra fungerar det att leka det i en box? Svaret är – hur bra som helst.


Sett 562 ggr

När högivan är lite extra "grisig"

Vi kör helt enkelt vidare på temat – vad är det som gömmer sig i höt? Den här gången något gräsligt … förlåt grisigt.


Sett 817 ggr

Dags för basketmatch med bästa kompisen

En helt vanlig dag med bästa kompisen, bara ta det lugnt och träna lite basket en perfekt helg. Se klippet från Emma Massingale.


Sett 615 ggr

Se när ponnyn Stroller tog OS-silver

Han var bara 143 centimeter i mankhöjd, men som han kunde hoppa! Ponnyn Stroller tog OS-silver i Mexiko 1968 tillsammans med ryttaren Marion Coakes från Storbritannien. Den lille valacken var 18 år vid tillfället men fortsatte att tävla länge efter OS-medaljen. När han var 20 år vann han till exempel Hamburg Derby! Stroller dog 36 år gammal efter att ha levt som pensionär i 15 år. Se klippet ovan eller på Instagram.


Sett 3266 ggr

Ponnyn Snöboll sprider lycka bland de äldre

Ponnyn Snöboll och kaninen Lillefot har besökt alla äldreboenden i Södertälje. 
När vi kommer ut med djuren så uppstår magi, säger djurens ägare Louise Chatteli i klippet som föreningen Kultur 365 har gjort. Se klippet och ta del av de äldres rörande historier. 


Sett 3528 ggr

"Hej matte, det var världens fest i stallet i natt ..."

När Sarah kom till stallet på morgonen var allt upp och ner. Täcken låg slängda på golvet och morötterna var nästan uppätna. Muffinsen var tydligen inte så goda. Mitt i stallgången stod den skyldige, en söt haflingerherre som tagit sig ut ur boxen och roat sig under natten.
– Här ser ni brottslingen som inte alls ser skyldig ut, tvärtom ser han rätt så nöjd ut med sig själv, säger hon i klippet. Se det ovan eller på Instagramkontot
sbvfrench. Som tur är verkar allt ha gått bra för alla inblandade.


Sett 7722 ggr

Alpackan Krånk hänger gärna med på uteritt: "Våra hästar blir vana vid allt"

Det är inget konstigt, bara en alpacka i mötande fil på uteritten. En vanlig syn för ryttare i Högsäter, Dalsland, är att möta alpackan Krånk när de rider ut. I klippet ser vi Matilda Mathisen som rider på sin ponny Nonne.
Alpackan Krånk är grannens. Han tar sig gärna en tur hem till oss och pratar med våra hästar. I filmklippet ser vi när Matilda var på väg hem från en ridtur och Krånk var på väg hem från sitt dagliga besök hemma hos oss. Att ha grannar med alpackor är bra. Våra hästar blir vana vid allt, säger Josefine Svensson som är mamma till Matilda. 


Sett 5519 ggr

När hästarna absolut vill hjälpa till att mocka

Har du också ett gäng med "hjälpsamma" hästar som gärna rycker in när det är dags att mocka hagen? Visst är de söta?


Sett 948 ggr

När ponnyn har "power-pruttar"

Den här duktiga ponnyn har ett alldeles speciellt sätt att ta sig an hindren på hoppbanan. Sätt på ljudet och se klippet från Maddiequestrain på Instagram.


Sett 2169 ggr

Två superstjärnor njuter av vintersolen

Efter en fin och känslosam avtackning av H&M All In i Scandinavium kanske ni undrar vad den bevingade hästen gör om dagarna. Peder Fredricson delar med sig av en hälsning från "Allan" på Instagram, som visar att pensionären njuter av den skånska vintersolen i hagen tillsammans med H&M Christian K. Visst ser det härligt ut?


Sett 4481 ggr


Senaste numretLäs mer om nummer 1 2023

– Tema: Med bjudning framåt 
– Porträtt: Johanna Due Boje
– Gör dig redo att glänsa i Lätt B

– Hoppövning alá Emma Emanuelsson
– Håll koll på hästens luftvägar
– Hjälp hästen som har sadeltvång
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.