Jonna tar utmaningen till en helt ny nivå: ”Det var lättare än jag trodde”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-04-15

Jonna was playing with Eamonn on the adventure park today. Trying to do @hedincarl challenge 😅 #toiletpaperchallenge #equestrian #connemarapony #eamonntheoneandonly #connemara @jonna_horsevision

Publicerat av Horse Vision AB Lördag 11 april 2020

Jonna tar utmaningen till en helt ny nivå: ”Det var lättare än jag trodde”

Ryttaren Jonna Dahlgren, 15 år, har tagit det här med att balansera toapappersrullar till en helt ny nivå. Med sin ponny ”Sparven” tar hon sig igenom en hinderbana – utan sadel och träns – balanserandes toarullar i ena handen. Missa inte det imponerande klippet.

Text: Ida Röök

Jonna Dahlgren bor med sina föräldrar på en gård i Hällekis. Där driver de sin verksamhet med frihetsdressyr och toleransträning i fokus, via företaget Horsevision. Jonna började träna frihetsdressyr för ungefär tre år sedan och tillsammans med connemaraponnyn Asasara Eamonn, även kallad Sparven, har hon kommit långt.
– Jag fick honom av mina föräldrar och eftersom min mamma Rebecca jobbar mycket med frihetsdressyr kände jag att jag också ville göra det. Sparven är väldigt snäll och när man börjar träna frihetsdressyr måste man ta lite i taget. Jag började introducera saker lite lugnt och sedan berömmer jag honom mycket, säger Jonna, som nu tränar för att få ett ännu bättre samspel med sin häst.

Många reaktioner
I spåren av coronakrisen och det faktum att många är isolerade har en del olika utmaningar dykt upp på sociala medier. En av dem, "toapappersutmaningen", har blivit väldigt populär och ryttare visar diverse färdigheter medan de balanserar en stapel med toarullar i ena handen. Bland annat har dressyrryttaren Carl Hedin delat klipp när han tar sig an utmaningen.
– Jag såg den på Instagram och tänkte att jag ville göra något liknande. Så när vi hade banan framme ville jag testa. Det var lättare än jag trodde och väldigt roligt, säger Jonna.
Klippet lades upp på Instagram och fick mängder med positiva reaktioner.
– Det är många som har kommenterat och gillat filmen. Det känns kul så klart.


Tidigare på Hippson.se:
Carls utmaning: "Visa mig vad ni kan göra med en häst och ett par toarullar”


Mer i Hippson-TV

När man får en riktig mysstund med sin bästis

Den här tjejen har en kompis som är mycket, mycket större än vad hon själv är. Men det verkar hon inte bry sig om. Inte hästen heller, som sover så gott i hennes knä.


Sett 585 ggr

När man glömmer ta med hästen till vetcheck

Den tyska dressyrryttaren Dorothee Schneider glömde att ta med hästen Showtime FRH till veckans vetcheck. Då får man springa utan! Nej, skämt åsido. Hon testade bara underlaget, berättar hon på Instagram. Och bra gick det ju för det tyska laget, som rider Grand Prix Special i morgon, tisdag.


Sett 2411 ggr

Svenska hoppstjärnorna på flyget: "Tar powernaps och slipper jetlag"

Söndag kväll landar de fyra svenska hopphästarna i Tokyo. Veterinär Axel Wallman var med när de lastades på planet i Liege, Belgien, på lördagen. I klippet ovan ska Indiana kliva in i flygboxen.
– Det var en förväntansfull och mycket god stämning, säger han.


Sett 13208 ggr

Livet leker – med lerinpackning och bus i hagen

Sydney Neilly har en häst som verkligen vet av att njuta av livet. Hästen "Tomas" är både badsugen, har spring i benen och verkar hur nöjd som helst. Ägaren? Inte så nöjd. Ha en härlig helg!


Sett 3181 ggr

Följer galoppträningen från framsätet

Den här hunden har full koll och fullt fokus på galoppträningen på banan utanför bilen. När några ekipage försvinner ur synhåll kommer det nya.


Sett 3889 ggr

Bästa hjälpredan när stallgången ska sopas

Allt blir så mycket roligare om man gör det tillsammans – som att sopa stallgången. Frågan är hur mycket hjälp den här hästen egentligen kommer med, men ett skratt bjuder den på i alla fall.


Sett 1109 ggr

Börja veckan med morgongymnastik

Så drar vi igång veckan med lite morgongymnastik. Den här hästen tar på sig att vara ledare för passet. Ett och två och kör!


Sett 1443 ggr

Lite uppvärmning inför hoppningen i Falsterbo

SVT hästar bjuder på ett klipp på Instagram så här i Falsterbo-tider. 1983 reds det fälttävlan i Falsterbo med bansträckning ut i havet. Här är det Anders Gernandt som kommenterar. Se Jan Jönsson, Sven Ingvarsson med flera i det härliga nostalgiklippet.


Sett 2541 ggr

När kossan hellre vill vara en häst

Så härligt när hästarna släpps ut i sommarhagen fulla med spring i benen – men vänta – vem är det som kommer lite på efterkälken? Är det … en ko!


Sett 4455 ggr

Stilstudie när Pontus Hugosson och Katitzi intar terrängbanan

Vi har tidigare sett Pontus Hugosson och Katitzi busa runt på terrängbanan – men nu gör de det i en ny tappning. På med tolkningsselen och rullskridskorna, sedan är det bara att köra! Och nog verkar publiken imponerad över deras prestation?


Sett 11341 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.