Jonna tar utmaningen till en helt ny nivå: ”Det var lättare än jag trodde”

Hippson-TV

Nyheter

Publicerad: 2020-04-15

Jonna was playing with Eamonn on the adventure park today. Trying to do @hedincarl challenge 😅 #toiletpaperchallenge #equestrian #connemarapony #eamonntheoneandonly #connemara @jonna_horsevision

Publicerat av Horse Vision AB Lördag 11 april 2020

Jonna tar utmaningen till en helt ny nivå: ”Det var lättare än jag trodde”

Ryttaren Jonna Dahlgren, 15 år, har tagit det här med att balansera toapappersrullar till en helt ny nivå. Med sin ponny ”Sparven” tar hon sig igenom en hinderbana – utan sadel och träns – balanserandes toarullar i ena handen. Missa inte det imponerande klippet.

Text: Ida Röök

Jonna Dahlgren bor med sina föräldrar på en gård i Hällekis. Där driver de sin verksamhet med frihetsdressyr och toleransträning i fokus, via företaget Horsevision. Jonna började träna frihetsdressyr för ungefär tre år sedan och tillsammans med connemaraponnyn Asasara Eamonn, även kallad Sparven, har hon kommit långt.
– Jag fick honom av mina föräldrar och eftersom min mamma Rebecca jobbar mycket med frihetsdressyr kände jag att jag också ville göra det. Sparven är väldigt snäll och när man börjar träna frihetsdressyr måste man ta lite i taget. Jag började introducera saker lite lugnt och sedan berömmer jag honom mycket, säger Jonna, som nu tränar för att få ett ännu bättre samspel med sin häst.

Många reaktioner
I spåren av coronakrisen och det faktum att många är isolerade har en del olika utmaningar dykt upp på sociala medier. En av dem, "toapappersutmaningen", har blivit väldigt populär och ryttare visar diverse färdigheter medan de balanserar en stapel med toarullar i ena handen. Bland annat har dressyrryttaren Carl Hedin delat klipp när han tar sig an utmaningen.
– Jag såg den på Instagram och tänkte att jag ville göra något liknande. Så när vi hade banan framme ville jag testa. Det var lättare än jag trodde och väldigt roligt, säger Jonna.
Klippet lades upp på Instagram och fick mängder med positiva reaktioner.
– Det är många som har kommenterat och gillat filmen. Det känns kul så klart.


Tidigare på Hippson.se:
Carls utmaning: "Visa mig vad ni kan göra med en häst och ett par toarullar”


Mer i Hippson-TV

Handhäst förekommer - men handhund?

Apropå alla fina stallhundar vi har fått bild på. Det har skickats in massor av stallhundar till redaktionen, vi tackar för det. Medan de sorteras så spana in det här söta klippet på den lilla ryttaren på sin söta shettis med en av de större handhundar vi sett. Rider du med handhund – alltså rastar din hund i koppel samtidigt som du rider?


Sett 100 ggr

Vad tycker Topp-10-ryttarna om Henrik von Eckermann

Worldofshowjumping har porträtterat topp-10 finalisterna. Varje ryttare får säga ett ord om sina konkurrenter. Henrik om Peder och tvärtom. Vad tror ni McLain Ward, Marlon Modolo Zanotelli och Peder Fredricson säger om Henrik von Eckermann? Och vad använder han för ord om sina konkurrenter? Spana in och fundera inför kvällens topp-10-final. 


Sett 1001 ggr

Valpen Lexi hjälper till med höpåsarna

Enligt husse Fredrik Vedin så är den sötaste hjälpredan i stallet hans dalmatiner Lexi, i klippet 9 veckor gammal, som gärna hänger med till stallet för att packa några höpåsar. 


Sett 636 ggr

Dressyrryttaren som gärna hoppar

Johanna Due Boje och Keane brukar tävla i dressyr, men på hemmaplan tar de även några språng ibland. Spana in klippet där de tar sig an hindret med enkelhet i dressyrsadel. 


Sett 1684 ggr

Se klippet: Clooney anländer till Genève

Till helgen avgörs den stora Top 10 finalen i Schweiz, men det är även dags för en före detta mästerskapshäst att tackas av. Martin Fuchs kamrat Clooney, som är pensionerad efter en skada, har nu anlänt till Genève där de fick ett extra speciellt välkomnande med applåder från funktionärerna. 


Sett 1266 ggr

Vacker showhäst eller tidernas blötdjur – Ben Atkinsons Barbie är både ock

Den brittiske frihetsdressören och showartisten Ben Atkinson reser och gör shower med flera hästar, sin fru och kollegor. När de inte är på turné njuter hästarna av det brittiska vädret och ute livet – gröna fält men en hel del regn och rusk. Det gör inget tycker isabellen Barbie som gärna badar både sig och kompisen i en lersjö. Titta med ljudet på så framgår det tydligt vilken sjöhäst han är namnet till trots. Ben Atkinson besökte Herning i mars 2022 med sitt team av hästar och kollegor för två uppvisningar under Gallashowen på Herning Stallion show i mars.


Sett 762 ggr

Ingrid Klimke är redan mästare i två OS-discipliner – ska det bli Working Equitation nu också?

Under en dag av clinics och olika demonstrationer på en ridklubb i tyska Walldorf fick fälttävlans och dressyrryttaren Ingrid Klimke byta häst till en Haflingerhäst. Dessutom, hon gjorde en uppvisning i en helt ny disciplin genom att rida en bana hämtad från working equitation. I klippet visas hur Klimke är en mästare, nja kanske inte riktigt ännu, även i denna för henne helt nya disciplin. Hon hanterar garrocha på svenska lans, öppnar grindar, rider slalom och mer till på en riktigt fin Haflinger som smidigt klarade alla övningarna. 


Sett 3857 ggr

Vad tänker de skånska hästarna på?

En nyfriserad pannlugg, hästpasset, nya boots och vad ett jalusi egentligen är. Brukar du klura på vad din häst eller ponny funderar på? Henrik Wahlström åkte till ett stall i Skåne och frågade de skånska hästarna vad de tänker på. Se det roliga klippet ovan – och öva på skånskan samtidigt!

Till Henrik Wahlströms Instagramkonto


Sett 1462 ggr

När julgranen kommer in på tävlingsbanan

När Stenungsunds hoppryttarförening traditionsenligt arrangerade Christmas Show på Grevagården hade de, precis som alltid, en tävling i tävlingen. Bästa julutklädnaden bland deltagande hästar och ryttare, i år var vinnaren självklar. Föreningens egen ryttare Julia Dahlbom på hästen Magic van het Zandven utklädd till julgran med klappar på fötterna. 


Sett 1197 ggr

Hästen Lypton räddades från snabbväxande tumör bakom ögat

Den belgiska veterinärkliniken Equitome delar med sig av några av deras mer speciella fall. Det här gäller palomino-hästen Lypton, 23 år men i fin form, som drabbats av ett mycket besvärande tillstånd med både en inflammation och en tumörtillväxt bakom högra ögat. Känsliga tittare varnas för att denna video kan upplevas som obehaglig då det är ganska närgånget filmat från operationen med bilder på både det som plockas ut och operationssåret. Lipton mår bra efter sin operation. 


Sett 1487 ggr


Senaste numretLäs mer om nummer 6 2022

– TEMA: Framtidens Ridskola
– Porträtt: Emma Emanuelsson
– Tömkör för framåtbjudning

– Pararyttarens favoritövning
– Kolikens ABC
– Lär hästen lasta sig själv
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.