Julföljetongen: Drömmen om en ponny, del II

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2015-12-13

Julföljetongen: Drömmen om en ponny, del II

Det är dags för den andra delen (se ovan) av Kjell Erikssons och Linda Berggrens hästiga julföljetong från stallet, som vi har fått äran att publicera. Första delen hittar du här – fortsättning följer på fjärde advent samt på julafton.
  

Linda om julföljetongen
Nu är det jul igen. Tänk att ett helt år redan har gått, sedan vi spelade in förra årets julfilm. Vi älskar fortfarande julen och vill dela med oss till er alla av årets julföljetong.
  
Vi har haft ett härligt hästår i ur och skur. För vem bryr sig om vädret när man gör det man älskar allra mest? Dressyrträningar, löshoppning, frihetsdressyr, tömköringskurs och inkörning av Starlight är ett axplock av vad vi har sysslat med under tiden.
  
Under året har vi funderat över Starlight&Friends. Vilka är Starlights vänner? Hur träffades de? Hur gick det till när flickan i filmen fick sin drömhäst? Under senhösten bestämde vi att det blir en julfilm i år igen. Men det var ju så mycket vi ville berätta, så det blev en följetong i fyra korta avsnitt.
  
Många drömmer om att ha en alldeles egen häst. Det står högst upp på många julklappslistor från hästtokiga barn och ja, faktiskt en del vuxna också. Om man önskar något riktigt, riktigt mycket så går drömmar i uppfyllelse. Det är vad årets film handlar om.
  
I år är teamet runt filmen ännu större. Det är helt fantastiskt att så många av våra vänner tycker att det är lika kul som vi – och vill bidra med sin tid, sina idéer och med positiv energi.
  
Vill ni läsa mer om vem Starlight är finns en presentation till förra årets julfilm eller så finner ni oss på Facebook och Instagram (starlightandfriends).
  
En riktigt God Jul önskas er alla från Starlight & Friends!

Mer i Hippson-TV

Pojkvännen får testa piaff: "Han fick nog en wow-känsla"

I veckan fick Cecilia Bergåkras pojkvän Isak Flodberg sitta upp i sadeln på hästen IZack – för att rida piaff för första gången. 
– Han fick sig nog en wow-känsla, piaff framkallar ju en väldig adrenalinkick och pirr i magen enligt mig. Jag sa till Isak att han knappt fick röra sig, bara sitta där och hålla i sig så skötte jag och fyrbenta IZack resten. Det är nog inte sista gången han får testa powern uppsuttet om man säger så, berättar Cecilia. 


Sett 4189 ggr

En häst som älskar sin klippmaskin

Många hästar gillar att bli klippt med klippmaskin medan andra är mer misstänksamma mot den brummande maskinen. Här har vi en häst som verkligen njuter av stunden. 


Sett 2518 ggr

Kärleken mellan ett föl och en schäfer

Vi ser ofta klipp som visar en kärleksfull relation mellan en häst och en hund. Här är det ett föl och en schäfer som verkar ha fattat tycke för varandra. Har eran häst en speciell relation med ett annat djur? 


Sett 635 ggr

När en känguru deltar i loppet

På en galoppbana i Australien fick man under ett lopp besök av en oväntad gäst. En känguru gästspelade och hoppade med de galopperande hästarna en bra bit innan den smidigt vek åt sidan. Hästarna reagerade nämnvärt lite på den hoppande kompisen så de var kanske inte första gången de fick oväntat besök på banan? 


Sett 6247 ggr

Aktivist rids över av jaktlag

Rävjakt har förbjudits i England men ändå menar djurrättsaktivister att det fortfarande pågår. Här försöker aktivister stoppa en jakt men i stället rider jaktlaget rakt mot en av aktivisterna och en av ryttarna rider över honom. Aktivisten ska ha förlorat medvetandet och blivit skadad vid händelsen, det rapporterar Expressen.


Sett 6861 ggr

"Kom nu så drar vi!"

Varför hänga i en hage när man kan hitta på bus på andra sidan staketet... Har ni sett en sån smidig hagöppnare? Har ni någon hagsmitare i ert stall? 


Sett 3434 ggr

När dottern behöver göra nummer två mitt i löshoppningen

Att kombinera hästliv med familjeliv kan ibland komma med vissa utmaningar. När Johanna Carlsson-Sandström skulle löshoppa hingsten Capacitet H (e. Copycat - Cardento), tog hon hjälp av sina familjemedlemmar. Maken Fredrik stod för filmningen medan dottern Livia, 4 år, glatt kommenterade att "nummer två" var på väg. Se det roliga klippet - med ljud på!
Johanna och hennes familj jobbar tillsammans på Holsteryds gård.


Sett 16074 ggr

När bron är farlig men gräset är grönare på andra sidan

Visst längtar vi alla lite extra efter sommar och sol? Sofia Bryntesson delar med sig av ett klipp från i somras när hennes haflinger Latina tog sig över den läskiga bron till maten och kompisarna på andra sidan.
Hon är en matglad, nyfiken och go tjej som kan se lite spöken på olika ställen. Broar har varit läskiga tidigare, men nu går det mycket bättre efter en sommar i denna hage, berättar Sofia. 


Sett 7722 ggr

Tjoho matte, nu ska vi bada!

Vatten kan vara lite läskigt om man är häst. Är det bäst att skritta försiktigt, eller skutta i? Den här ryttaren fick sig en blötare ridtur än väntat men som tur är gick allt bra.


Sett 9995 ggr

Hästen som leker med maten

Ibland kan de enklaste leksakerna vara de roligaste. Det tycker i alla fall den här hästen, som har hittat en krubba att kasta upp och ner. Visst verkar han ha roligt?


Sett 4659 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.