Lenas och Pheobes flykt blev viral: ”Min häst är vanligtvis inte rädd för älg”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2016-08-29

Skogens konge var i dårlig humør i dag og sørget for at vi måtte gå omvei hjem... #youshallnotpass

Publicerat av Lena Myrseth den 25 augusti 2016

Lenas och Pheobes flykt blev viral: ”Min häst är vanligtvis inte rädd för älg”

Lena Myrseths klipp, där hon och Pheobe möter skogens konung, har blivit viralt hemma i Norge. Den här älgtjuren var nämligen på dåligt humör – missa inte att sätta på ljudet och lyssna på hästen… Men hur gick det? Vi har kontaktat Lena, läs intervjun med henne nedan.

Text: Anki Yngve
Foto: Privat
  
Hej Lena, berätta, vad är det vi ser i klippet?
– Jag kom travande runt en sväng i skogen på väg hem från en ridtur, plötsligt står det en stor älgtjur mitt i vägen. Vi möter ofta älg i området, men som regel bara på vintern. Och de brukar vara ganska skygga och försvinna fort. Den här blev dock bara stående så jag tog upp mobilen för att filma, tjuren var så stor och flott. Så ser jag att han lägger öronen platt bakåt, sänker huvudet och kommer efter oss…
  
Var det första gången din häst såg en älg?
– Min häst Pheobe är vanligtvis inte rädd för älg, men hon tyckte nog att den här var lite väl nära och kaxig.
  
Gick det bra, fick du stopp sedan?
– Jag fick vänt hästen väldigt snabbt, typ en rollback, och vi blev jagade cirka 15 till 20 meter längs vägen innan älgen stannade. Men jag bestämde mig för att ta en annan väg hem…
  
Till sist, kan du berätta lite kort om dig och din häst?
– Pheobe är ett åttaårigt quartersto som går reining till vardags. Jag har haft henne sedan hon var två, hon är en väldigt tuff individ som älskar att ridas ut i skogen.
­– Själv har jag ridit sedan jag var sex, jag fick min första ponny när jag var tio år och började med westernridning ganska snart. Jag tävlar i Norge och lite utomlands, men älskar lika mycket att rida ut i vacker natur. 


Mer i Hippson-TV

Femåriga DeFino tar bommarna med "hoppsasteg"

Karin Öljemarks uppfödning DeFino (u. De Chenta) blir fem i år och är tänkt att bli en framtida dressyrstjärna. Här får han träna att skutta över lite bommar och han tar sig an uppgiften med en något annorlunda stil. På ryggen sitter Johanna Svensson som jobbar hos Karin.
– Det är tur att han ska bli dressyrstjärna. Det är en häst som alltid är positiv och gör sitt bästa med en ärlig uppriktig inställning, skriver Karin till Hippson.


Sett 4251 ggr

Sötaste sällskapet när hagen ska mockas

Det är inte svårt att förstå att det kan vara svårt för Evelyn att komma igång med mockningen av hagen när hon får så fint sällskap. Lilla söta miniatyrhästen Akilles vill hellre kela än mocka.


Sett 5058 ggr

När monsterväxterna anfaller

Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster. Som när det är en helt ofarlig krukväxt vid dressyrbanans vita staket.


Sett 11575 ggr

Johan och Benny – ett ekipage med en häftig utmaning

Johans son Filip rider och hoppar med egna ponnyn Colt. Det har blivit många timmar på läktaren som ponnyförälder men ändå fick han höra av sonen att han inget kan.
– Och det stämmer ju, jag visste ju inte hur det känns att rida eller hoppa hinder, säger Johan som helt enkelt tog och köpte en häst för att lära sig och kunna förstå sonens intresse – och för att utmana sig själv.


Sett 5687 ggr

När någon äntligen kliar på det perfekta stället

Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!


Sett 3058 ggr

"Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.


Sett 2798 ggr

All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 


Sett 18243 ggr

När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.


Sett 5425 ggr

När man snubblar och hoppas att ingen ser

Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?


Sett 14169 ggr

Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad.. Vilken hästägare känner (inte) igen sig?


Sett 4415 ggr