Live: Lövsta Future Challenge Dressage

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2015-11-27

Live: Lövsta Future Challenge Dressage

Lövsta Future Challenge dressage är nu avgjort. Vann gjorde unga ryttaren Ida Kristofferson på Rolex TP, medan Per Sandgaard och Final Cut vann avdelningen med unga hästar. 

Här hittar du resultat för Unga hästar

Här hittar du resultat för Unga ryttare

–––––––––

I den allra första finalen i Lövsta Future Challenge Dressage vann Emilie Nyreröd och Miata avdelningen för unga ryttare. Emilie Nyreröd och Miata var med i det svenska laget som vann Nations Cup i Falsterbo i somras och var en av fyra ryttare i det svenska EM-laget i dressyr. I år är hon på plats under Sweden International Horse Show och startar i världscupen.

Andra året vann Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower avdelningen för Unga hästar och även de är på plats i år för att starta i världscupen. Många av ekipagen som gått Lövsta Future Challenge Dressage har sedan gått vidare och tävlar i dag internationellt på Grand Prix-nivå, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

I Lövsta Future Challenge-avdelningen "Unga ryttare" får ryttaren inte vara äldre än 25 år – och i motsvarande avdelning för "Unga hästar" ska hästen vara yngre än elva. Att se när årets final avgörs i Friends Arena är med andra ord ett utmärkt tillfälle att spana in framtidens dressyrstjärnor! Finalen avgörs i en kort Grand Prix och vinnaren tar hem med hela 40 000 kronor. 

Se live-sändningen på Hippson.se!

Vi sänder finalen i Lövsta Future Challenge direkt på den här sidan. Vill du vara säker på att inte missa sändningen kan vi se till att påminna dig när det är dags:
Följ Hippson på Facebook

Du kan också låta din egen kalender i datorn eller mobilen påminna dig om sändningarna. Klicka bara på knapparna nedan och välj sedan den typ av kalender du använder.

    Final - Lövsta Future Challenge     27/11/2015 10:30 AM     27/11/2015 12:30 PM     Europe/Stockholm     LIVE: Lövsta Furture Challenge     LIVE: Lövsta Furture Challenge
    http://www.hippson.se     Hippson.se     DD/MM/YYYY     15

Mer i Hippson-TV

Vem är roligast och vem tar du med till en öde ö?

Vem beundrar du mest och vem är bäst på att laga mat? Vilken hoppryttare kan somna när som helst och hur mycket tid tillbringar Henrik von Eckermann på gymmet egentligen? Under GCT i helgen svarade några av ryttarna på frågor om sina kollegor.


Sett 2290 ggr

När "Hälge" också vill vara med och tävla

Vid en tävling i USA nyligen fick de ett något oväntat besök. En älg sprang omkring på ett närliggande fält, kanske letade den efter framhoppningen. Hästarna verkar inte ha brytt sig, desto mer uppmärksamhet hos de tvåbenta på tävlingsplatsen.


Sett 2230 ggr

Ger ut självbiografi om livet på hästgården

Sophie Jahns självbiografi släpps den här veckan på Storytel. Tidigare i år kom hennes mamma ut med familjens berättelse i Händelserna på hästgården och nu berättar Sophie sin historia i Pappas flicka på hästgården.


Sett 3148 ggr

80-åringen som rider på stranden

Galopptränaren Lennart Jarvén är 80 år gammal och rider fortfarande regelbundet. I klippet från Svensk Galopp rider han hästen Fiftyshadesfreed på en strand i Ängelholm och berättar mer om vad hästen betyder för honom. 
Han är min terapihäst, både fysiskt och mentalt, säger Lennart. 


Sett 3554 ggr

Olivier Robert står för årets räddning

För fransmannen Olivier Robert var det nära att han fick avsluta första rundan av GCL i Samorin till fots. Men med balans, akrobatik och lite tur tar han sig tillbaka i sadeln på Vangog du Mas Garnier. Han avslutar rundan med fyra fel.


Sett 13240 ggr

Tops tappar hjälmen: "Lite halvtokigt"

SVT Häst värmer upp inför söndagens världscuppremiär i Oslo med ett klipp på Instagram. Klippet är från 2002 och världscupen i Göteborg. På den tiden behövdes det inte hakband på hjälmen och när Jan Tops, i dag mest känd som en av skaparna av GCT, tappar hjälmen under ritten.
– Lite småtokigt, säger Lars Parmler som, så ofta, var Jan Svanslunds bisittare i tv-sändningen.


Sett 6551 ggr

Glädjespridarna Happy och Joy löshoppar: "Har så skön energi"

Linda Johansson löshoppade hästarna på gården i helgen. Högst betyg för dagen fick dock miniåsnan Joy, som tog sig an hindren med full energi precis som hennes bästa kompis, shettisen Happy.
– De är så roliga. Vi skrattade så vi tjöt, säger Linda. Läs mer om Happy och Joy nedan.


Sett 9770 ggr

Inspiration inför vinterns klippningar

Säsongen för att ta fram klippmaskinen är här! Har du en häst som inte sätter björnpäls och är i behov av en klippning – lugn, en klippning måste inte bara vara praktiskt. Spana in det kreativa mönstret.


Sett 3527 ggr

"Titta – jag är en vattenspridare!"

Partytrick i all ära och den här hästen har satt huvudet på spiken. Lite vatten i munnen och slänga med underläppen – och vips, så kan publiken underhållas!


Sett 7084 ggr

Känslan av frihet när man råkat tappa sin ryttare

När ens ryttare trillat av på en stor fälttävlansbana är det inte av högsta prioritet att bli fångad, enligt den här ponnyn. Att få springa och sicksacka fritt mellan hindren är ju såå mycket roligare...


Sett 11983 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Avtalet avgör vem som blir ansvarig när ett föl skadar sig
Eva Johansson svarar
Vem blir ansvarig om någon skadar sig på anläggningen?
Eva Johansson svarar
Häst som blir stressad vid uppsittning
Elke Hartmann svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.