Live: Lövsta Future Challenge Dressage

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2015-11-27

Live: Lövsta Future Challenge Dressage

Lövsta Future Challenge dressage är nu avgjort. Vann gjorde unga ryttaren Ida Kristofferson på Rolex TP, medan Per Sandgaard och Final Cut vann avdelningen med unga hästar. 

Här hittar du resultat för Unga hästar

Här hittar du resultat för Unga ryttare

–––––––––

I den allra första finalen i Lövsta Future Challenge Dressage vann Emilie Nyreröd och Miata avdelningen för unga ryttare. Emilie Nyreröd och Miata var med i det svenska laget som vann Nations Cup i Falsterbo i somras och var en av fyra ryttare i det svenska EM-laget i dressyr. I år är hon på plats under Sweden International Horse Show och startar i världscupen.

Andra året vann Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower avdelningen för Unga hästar och även de är på plats i år för att starta i världscupen. Många av ekipagen som gått Lövsta Future Challenge Dressage har sedan gått vidare och tävlar i dag internationellt på Grand Prix-nivå, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

I Lövsta Future Challenge-avdelningen "Unga ryttare" får ryttaren inte vara äldre än 25 år – och i motsvarande avdelning för "Unga hästar" ska hästen vara yngre än elva. Att se när årets final avgörs i Friends Arena är med andra ord ett utmärkt tillfälle att spana in framtidens dressyrstjärnor! Finalen avgörs i en kort Grand Prix och vinnaren tar hem med hela 40 000 kronor. 

Se live-sändningen på Hippson.se!

Vi sänder finalen i Lövsta Future Challenge direkt på den här sidan. Vill du vara säker på att inte missa sändningen kan vi se till att påminna dig när det är dags:
Följ Hippson på Facebook

Du kan också låta din egen kalender i datorn eller mobilen påminna dig om sändningarna. Klicka bara på knapparna nedan och välj sedan den typ av kalender du använder.

    Final - Lövsta Future Challenge     27/11/2015 10:30 AM     27/11/2015 12:30 PM     Europe/Stockholm     LIVE: Lövsta Furture Challenge     LIVE: Lövsta Furture Challenge
    http://www.hippson.se     Hippson.se     DD/MM/YYYY     15

Mer i Hippson-TV

Steve Guerdat om SWB-stoet Bianca: "Tror att man ganska lätt blev förälskad i henne vid första ögonkastet"

Den svenskfödda topphästen Bianca har gått ur tiden. SWB träffade hennes ryttare Steve Guerdat i samband med Falsterbo Horse Show 2019 – hör hans varma ord om "Queen B" i intervjun ovan.


Sett 194 ggr

OS-stjärnan Wegas föl lever livet i sommarhagen

Mästerskapshästen Wega, som tog OS-silver i fälttävlan i London med Sara Algotsson Ostholt, har lämnat tävlingsbanan och fortsätter nu karriären som mamma. Förra året fick hon ett stoföl – och även i år verkar det vara en energisk liten dam hon har vid sin sida.


Sett 2739 ggr

När hästens hår är viktigare än ditt

Vi kan spendera timmar med att tvätta med schampo och använda olika typer av glansspray och borstar när det kommer till hästens svans. Men ens eget hår? Nja, det är väl inte riktigt lika viktigt, eller? Se klippet med hög igenkänningsfaktor!


Sett 808 ggr

Sömntutan Surprise sover så det hörs

Olivias häst Surprise sover så att det hörs vida omkring. Hon snarkar så högljutt så Olivia ända sedan stoet var litet fått frågan om hon är sjuk. Men det är bara så det är helt enkelt.
Man ser och speciellt hör henne nästan varje dag när hon ligger och snarkar i hagen, lösdriften eller inne i boxen, berättar matte Olivia.
Snarkar hon kanske rentav högre än
Nalle, som vi stiftade bekantskap med i måndags morse?


Sett 5068 ggr

När en "mördarkanin" blockerar vägen

När Samantha May ropade in sina hästar för att ge dem mat verkade allt till en början frid och fröjd. Men vänta! Det sitter en livsfarlig kanin mitt på stigen! Se det roliga klippet där hästarna försöker komma fram till hur de ska hantera situationen.


Sett 120731 ggr

Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

När Lova Hallbäck var åtta år brukade hon spela in små videoklipp av sig själv. Nu har ett av klippen fått nytt ljus, och den avslutande uppmaningen är fortfarande lika träffsäker.
– Det var ingen osäker Lova på den tiden, säger hon.


Sett 3399 ggr

Vi ses halvvägs för en puss

Ömsesidig kärlek när den är som allra bäst. Tänk att få ha sin käresta hästkompis på bara en halslängds avstånd – alltid redo för för en puss.


Sett 2508 ggr

Det började som en stormvind …

Det blev kanske lite onödigt spännande när Linn Larsson skulle inleda sin ritt i Intermediaire I med elvaåriga stoet Corona (e. Connaisseur u. Contura (SWB) e. Weltman, uppf. Jeppe Börjesson, Stall Hallhagen). Just när de gjort halt var det som en tornado drog fram över tävlingsbanan och tältet över domare B flög iväg. 


Sett 7057 ggr

När man är så glad så att det rycker i läpparna

Helgen är till ända – har ni bränt er i solen? Tagit årets första dopp? Kanske passat på att tvätta hästen i sommarvärmen och sedan låtit den beta medans den torkar? Känner ni er också så där härligt trötta men samtidigt utvilade – sådär så att nästan vad som helst är roligt – som en häst som skakar på mulen till exempel.


Sett 7482 ggr

Sovmorgon – var god stör ej

Det kom ett mejl från Mia som vill dela med sig av ett klipp med en av hennes inackorderingar. Han heter "Nalle" och sover så att det hörs. 
Så här skriver hon: "Jag har aldrig hört en häst snarka så pass som ”Nalle” Nautilus gör😂. När vi renoverade vårt hus bodde vi ovanför stallet i en liten lägenhet och då kunde man knappt sova när Nalle drog igång med sitt snarkande. Likaså nu på sommarbetet så ligger han helt utslagen och hörs över halva gården när han snarkar." 


Sett 9891 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar
Hyresgäst som inte flyttar sin häst trots att avtalet löpt ut
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.