Live: Lövsta Future Challenge Dressage

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2015-11-27

Live: Lövsta Future Challenge Dressage

Lövsta Future Challenge dressage är nu avgjort. Vann gjorde unga ryttaren Ida Kristofferson på Rolex TP, medan Per Sandgaard och Final Cut vann avdelningen med unga hästar. 

Här hittar du resultat för Unga hästar

Här hittar du resultat för Unga ryttare

–––––––––

I den allra första finalen i Lövsta Future Challenge Dressage vann Emilie Nyreröd och Miata avdelningen för unga ryttare. Emilie Nyreröd och Miata var med i det svenska laget som vann Nations Cup i Falsterbo i somras och var en av fyra ryttare i det svenska EM-laget i dressyr. I år är hon på plats under Sweden International Horse Show och startar i världscupen.

Andra året vann Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower avdelningen för Unga hästar och även de är på plats i år för att starta i världscupen. Många av ekipagen som gått Lövsta Future Challenge Dressage har sedan gått vidare och tävlar i dag internationellt på Grand Prix-nivå, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

I Lövsta Future Challenge-avdelningen "Unga ryttare" får ryttaren inte vara äldre än 25 år – och i motsvarande avdelning för "Unga hästar" ska hästen vara yngre än elva. Att se när årets final avgörs i Friends Arena är med andra ord ett utmärkt tillfälle att spana in framtidens dressyrstjärnor! Finalen avgörs i en kort Grand Prix och vinnaren tar hem med hela 40 000 kronor. 

Se live-sändningen på Hippson.se!

Vi sänder finalen i Lövsta Future Challenge direkt på den här sidan. Vill du vara säker på att inte missa sändningen kan vi se till att påminna dig när det är dags:
Följ Hippson på Facebook

Du kan också låta din egen kalender i datorn eller mobilen påminna dig om sändningarna. Klicka bara på knapparna nedan och välj sedan den typ av kalender du använder.

    Final - Lövsta Future Challenge     27/11/2015 10:30 AM     27/11/2015 12:30 PM     Europe/Stockholm     LIVE: Lövsta Furture Challenge     LIVE: Lövsta Furture Challenge
    http://www.hippson.se     Hippson.se     DD/MM/YYYY     15

Mer i Hippson-TV

Dante Weltino – en hjärtehäst: "Han vet att han är kung"

Therese Nilshagen och Dante Weltino har hängt ihop i många år. I ett nypublicerat klipp berättar hon om sin kärlek till hingsten och deras relation – som hon beskriver blir extra stark inför ett mästerskap.


Sett 1974 ggr

Att dansa tillsammans på stranden

En härlig ridtur på stranden är det nog få som tackar nej till. Här bjuds det dessutom på fina byten i varje – frågan är däremot, vem får högst betyg: den två- eller fyrbenta?

Länk till klippet


Sett 693 ggr

Stormen drog in över Moa Liljemarks gård: "Blev chockad över att vindarna var så kraftiga"

Moa Liljemark fick på nära håll bevittna det kraftiga oväder som slog till på sina håll i torsdags. Från stalldörren fångade hon vädrets makter på film – och för Hippson berättar hon om upplevelsen.


Sett 3918 ggr

Att bada tillsammans är det bästa som finns

Billdals ridklubb delar med sig av ett härligt klipp där tre-åringarna Liamoo och Hybrid har upptäckt hur kul det är att ha en bäck i hagen. Att bada tillsammans verkar vara det bästa som finns för att svalka sig i sommarvärmen. 


Sett 1672 ggr

Fina fyrbeningar kommer alltid sent

En, två, tre... åtta vita ponnyer! Sällskapets nionde medlem har dock inte lika bråttom, men nog är den söta åsnemaskoten i slutet värd att vänta på?

Länk till klippet


Sett 2543 ggr

Nostalgi: Se Isabell Werth och Satchmos världsrekordritt

Den legendariska hästen Satchmo har gått bort, 28 år gammal. Med tyska Isabell Werth i sadeln hade de stora framgångar på dressyrbanorna. De tog bland annat tre VM-guld vid VM i Aachen 2006. Valacken har levt pensionärsliv sedan 2011. I det här klippet från 2005 minns vi tillbaka till när ekipaget slog världsrekord på 79,958 procent. 


Sett 1138 ggr

Lekstund är den bästa stunden

Det krävs inte så mycket för att det här lilla fölet (e. Mr Vain u. Prada Prescelly ue. Sandro Ace, äg/uppf. Helena Söderberg) ska bli på gott humör. En boll i hagen, och så är det roliga fixat.


Sett 953 ggr

När kompisen oväntat dyker upp

Att ta en promenad i naturen är alltid härligt. Extra roligt blir det förstås om en fyrbent kompis "plötsligt" dyker upp och visar sig från sin bästa sida. 
Se klippet på Instagram


Sett 5563 ggr

Leif GW Persson: "Det är inte särskilt troligt"

De två hästar som för drygt två veckor sedan försvann ur sin hage i Åstorp hittades till slut döda i ett vattendrag. Spekulationerna om vad som hänt dem har varit många och fallet har tagits upp i TV4:s nyhetsmorgon med Leif GW Persson. Nu sätter så väl GW som hästarnas ägare punkt för den tragiska historien som väckte så stort engagemang.


Sett 18364 ggr

Låt oss studsa rätt in i en ny vecka

Snacka om att sitta säkert i sadeln. Den här hästens rejäla bocksprång kan ändå inte mäta sig med ryttarens balans. Hade ni suttit kvar?


Sett 4168 ggr


Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Förebygg skadorna
– Porträtt: Jessica von Bredow-Werndl
– Bli en stjärna på rakriktning

– Som gymträning för hästar
– Skydda din häst mot fästingar
– Stallmaskiner som underlättar
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.