Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2021-06-09

Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

När Lova Hallbäck var åtta år brukade hon spela in små videoklipp av sig själv. Nu har ett av klippen fått nytt ljus, och den avslutande uppmaningen är fortfarande lika träffsäker.
– Det var ingen osäker Lova på den tiden, säger hon.

Text: Jennie Börs
Foto: Privat

Det var Elisabeth Hallbäck, Lovas mamma, som av en slump hittade klippet på en hårddisk i förra veckan.
– Jag kommer ihåg att jag brukade spela in sånna små klipp ibland på vår lilla ridskola hemma i Åre. Jag vet inte riktigt vad jag höll på med, men det var lite som en dåtidens vlogg, säger Lova som vill minnas att hon tänkte att hon skulle kolla på klippen i framtiden.

En självsäker tjej
Nu, tio år senare, är framtiden här. Och nog känner Lova igen sitt åttaåriga jag.
– Det är väldigt kul att se hur självsäker jag var, säger hon och menar att det i stora drag sitter kvar än i dag:
– Jag tänker att om inte annat får jag kolla på klippet varje gång jag känner mig osäker och tänka tillbaka på gamla Lova. Helt klart känner jag igen mig själv, för det är sådär jag är, men det var nog ännu mer när jag var yngre.
Karriären som "vloggare" avtog tids nog. Lova berättar dock att hon fortfarande gör små uppdateringar i videoformat då och då, som hon skickar i familjens chattgrupp.
– Ibland händer det att jag spelar in ett litet klipp där jag berättar vad jag gör, till exempel när jag är i skolan eller stallet. Det är nog lite samma stil på dem, men de är inte alls lika långa.

Ridskolan la grunden
Och "riktigt, riktigt kul", som Lova uppmanar till att ha i klippet, är något hon själv har haft genom åren. I dag studerar hon naturbrukslinjen inriktning ridlärare vid Ridskolan Strömsholm, med ett år kvar till studenten. Att det är hästar hon vill arbeta med i framtiden är självklart och det tackar hon Åre ridklubb för.
– Det var där hela grunden för mitt ridsportintresse lades och den uppväxten jag hade där var fantastiskt. Jag kunde inte ha fått det bättre och det var också på den vägen jag sökte till Strömsholm, ett av de bästa valen jag gjort.
Med till Strömsholm är hennes tioåriga D-ponny Norrbys Cornetto (e. Speyksbosch Dancer – Veronas Bo-Gi). Valacken har varit hennes i senart sex år.
– Vi har nyligen kvalat nationell dressyr och målet nu efter tävlingsuppehållet är att komma ut i FEI-klasserna på en högre nivå. Till nästa sommar hoppas vi kunna kvala till SM.


Mer i Hippson-TV

Måndagskänslan – men en fullspäckad OS-hoppvecka väntar

Nog kan man vara lite trött så här i början av veckan men det finns mycket att se fram emot. Från tv-soffan, kontoret eller solstolen – gör dig redo för en OS-vecka i hoppningens tecken!

Tyvärr blir det inget svenskt deltagande i terrängens avslutande banhoppning under måndagen. Däremot inleder hoppryttarna sin medaljjakt redan i morgon, tisdag.

UPPDATERING: Sverige får rida den avslutande banhoppningen ändå!


Sett 1829 ggr

Strandtur med häst – till elsparkcykel

Rida på stranden i all ära – men det finns andra mysiga alternativ också. Hur fin kommunikation har inte den här hästen och killen på elsparkcykel till varandra?


Sett 1227 ggr

Möt Kevin Wynne, 77 år: "Kommer fortsätta rida tills den dag jag dör"

Kevin Wynne började rida när han var runt sju år gammal. I november fyller han 78 år, och han rider fortfarande flera gånger i veckan. Dessutom fångar han in galopphästar som kommit lös på banan. I klippet ovan berättar Kevin om sitt liv med hästarna.


Sett 1991 ggr

När man får en riktig mysstund med sin bästis

Den här tjejen har en kompis som är mycket, mycket större än vad hon själv är. Men det verkar hon inte bry sig om. Inte hästen heller, som sover så gott i hennes knä.


Sett 1887 ggr

När man glömmer ta med hästen till vetcheck

Den tyska dressyrryttaren Dorothee Schneider glömde att ta med hästen Showtime FRH till veckans vetcheck. Då får man springa utan! Nej, skämt åsido. Hon testade bara underlaget, berättar hon på Instagram. Och bra gick det ju för det tyska laget, som rider Grand Prix Special i morgon, tisdag.


Sett 2768 ggr

Svenska hoppstjärnorna på flyget: "Tar powernaps och slipper jetlag"

Söndag kväll landar de fyra svenska hopphästarna i Tokyo. Veterinär Axel Wallman var med när de lastades på planet i Liege, Belgien, på lördagen. I klippet ovan ska Indiana kliva in i flygboxen.
– Det var en förväntansfull och mycket god stämning, säger han.


Sett 13825 ggr

Livet leker – med lerinpackning och bus i hagen

Sydney Neilly har en häst som verkligen vet av att njuta av livet. Hästen "Tomas" är både badsugen, har spring i benen och verkar hur nöjd som helst. Ägaren? Inte så nöjd. Ha en härlig helg!


Sett 3448 ggr

Följer galoppträningen från framsätet

Den här hunden har full koll och fullt fokus på galoppträningen på banan utanför bilen. När några ekipage försvinner ur synhåll kommer det nya.


Sett 4058 ggr

Bästa hjälpredan när stallgången ska sopas

Allt blir så mycket roligare om man gör det tillsammans – som att sopa stallgången. Frågan är hur mycket hjälp den här hästen egentligen kommer med, men ett skratt bjuder den på i alla fall.


Sett 1195 ggr

Börja veckan med morgongymnastik

Så drar vi igång veckan med lite morgongymnastik. Den här hästen tar på sig att vara ledare för passet. Ett och två och kör!


Sett 1531 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.