Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2021-06-09

Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

När Lova Hallbäck var åtta år brukade hon spela in små videoklipp av sig själv. Nu har ett av klippen fått nytt ljus, och den avslutande uppmaningen är fortfarande lika träffsäker.
– Det var ingen osäker Lova på den tiden, säger hon.

Text: Jennie Börs
Foto: Privat

Det var Elisabeth Hallbäck, Lovas mamma, som av en slump hittade klippet på en hårddisk i förra veckan.
– Jag kommer ihåg att jag brukade spela in sånna små klipp ibland på vår lilla ridskola hemma i Åre. Jag vet inte riktigt vad jag höll på med, men det var lite som en dåtidens vlogg, säger Lova som vill minnas att hon tänkte att hon skulle kolla på klippen i framtiden.

En självsäker tjej
Nu, tio år senare, är framtiden här. Och nog känner Lova igen sitt åttaåriga jag.
– Det är väldigt kul att se hur självsäker jag var, säger hon och menar att det i stora drag sitter kvar än i dag:
– Jag tänker att om inte annat får jag kolla på klippet varje gång jag känner mig osäker och tänka tillbaka på gamla Lova. Helt klart känner jag igen mig själv, för det är sådär jag är, men det var nog ännu mer när jag var yngre.
Karriären som "vloggare" avtog tids nog. Lova berättar dock att hon fortfarande gör små uppdateringar i videoformat då och då, som hon skickar i familjens chattgrupp.
– Ibland händer det att jag spelar in ett litet klipp där jag berättar vad jag gör, till exempel när jag är i skolan eller stallet. Det är nog lite samma stil på dem, men de är inte alls lika långa.

Ridskolan la grunden
Och "riktigt, riktigt kul", som Lova uppmanar till att ha i klippet, är något hon själv har haft genom åren. I dag studerar hon naturbrukslinjen inriktning ridlärare vid Ridskolan Strömsholm, med ett år kvar till studenten. Att det är hästar hon vill arbeta med i framtiden är självklart och det tackar hon Åre ridklubb för.
– Det var där hela grunden för mitt ridsportintresse lades och den uppväxten jag hade där var fantastiskt. Jag kunde inte ha fått det bättre och det var också på den vägen jag sökte till Strömsholm, ett av de bästa valen jag gjort.
Med till Strömsholm är hennes tioåriga D-ponny Norrbys Cornetto (e. Speyksbosch Dancer – Veronas Bo-Gi). Valacken har varit hennes i senart sex år.
– Vi har nyligen kvalat nationell dressyr och målet nu efter tävlingsuppehållet är att komma ut i FEI-klasserna på en högre nivå. Till nästa sommar hoppas vi kunna kvala till SM.


Mer i Hippson-TV

OS-stjärnan Wegas föl lever livet i sommarhagen

Mästerskapshästen Wega, som tog OS-silver i fälttävlan i London med Sara Algotsson Ostholt, har lämnat tävlingsbanan och fortsätter nu karriären som mamma. Förra året fick hon ett stoföl – och även i år verkar det vara en energisk liten dam hon har vid sin sida.


Sett 390 ggr

Sömntutan Surprise sover så det hörs

Olivias häst Surprise sover så att det hörs vida omkring. Hon snarkar så högljutt så Olivia ända sedan stoet var litet fått frågan om hon är sjuk. Men det är bara så det är helt enkelt.
Man ser och speciellt hör henne nästan varje dag när hon ligger och snarkar i hagen, lösdriften eller inne i boxen, berättar matte Olivia.
Snarkar hon kanske rentav högre än
Nalle, som vi stiftade bekantskap med i måndags morse?


Sett 4516 ggr

När en "mördarkanin" blockerar vägen

När Samantha May ropade in sina hästar för att ge dem mat verkade allt till en början frid och fröjd. Men vänta! Det sitter en livsfarlig kanin mitt på stigen! Se det roliga klippet där hästarna försöker komma fram till hur de ska hantera situationen.


Sett 116369 ggr

Vi ses halvvägs för en puss

Ömsesidig kärlek när den är som allra bäst. Tänk att få ha sin käresta hästkompis på bara en halslängds avstånd – alltid redo för för en puss.


Sett 2454 ggr

Det började som en stormvind …

Det blev kanske lite onödigt spännande när Linn Larsson skulle inleda sin ritt i Intermediaire I med elvaåriga stoet Corona (e. Connaisseur u. Contura (SWB) e. Weltman, uppf. Jeppe Börjesson, Stall Hallhagen). Just när de gjort halt var det som en tornado drog fram över tävlingsbanan och tältet över domare B flög iväg. 


Sett 6925 ggr

När man är så glad så att det rycker i läpparna

Helgen är till ända – har ni bränt er i solen? Tagit årets första dopp? Kanske passat på att tvätta hästen i sommarvärmen och sedan låtit den beta medans den torkar? Känner ni er också så där härligt trötta men samtidigt utvilade – sådär så att nästan vad som helst är roligt – som en häst som skakar på mulen till exempel.


Sett 7427 ggr

Sovmorgon – var god stör ej

Det kom ett mejl från Mia som vill dela med sig av ett klipp med en av hennes inackorderingar. Han heter "Nalle" och sover så att det hörs. 
Så här skriver hon: "Jag har aldrig hört en häst snarka så pass som ”Nalle” Nautilus gör😂. När vi renoverade vårt hus bodde vi ovanför stallet i en liten lägenhet och då kunde man knappt sova när Nalle drog igång med sitt snarkande. Likaså nu på sommarbetet så ligger han helt utslagen och hörs över halva gården när han snarkar." 


Sett 9834 ggr

Nostalgi med Maraton, Bo Jenå och Jan Jönsson

Hingsten Maraton var en häst som älskade att visa upp sig. I ett klipp från SVT:s arkiv får vi följa med till Flyingedagarna 1993 där både Maraton, Bo Jenå och Jan Jönsson bjuder på en fin och fartfylld uppvisning.
Maraton föddes 1976 och dog 2008.


Sett 8005 ggr

Beridna högvakten överraskade på Stockholms gator

Morgonpigga stockholmare kunde i onsdags överraskas av hästar och musik på gatorna. Det var Beridna högvaktens övningsparad som gick genom huvudstadens centrala delar. 


Sett 3967 ggr

Övergiven minishettis hittar kärleken hos en hund

Dexter övergavs av sin mamma och hamnade hos Freedom Ride Equine. Där fann han kärlek hos både en stor teddybjörn samt senare en väldigt kärleksfull hund. Och de blev snabbt bästa kompisar.


Sett 11888 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar
Hyresgäst som inte flyttar sin häst trots att avtalet löpt ut
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.