Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2021-06-09

Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

När Lova Hallbäck var åtta år brukade hon spela in små videoklipp av sig själv. Nu har ett av klippen fått nytt ljus, och den avslutande uppmaningen är fortfarande lika träffsäker.
– Det var ingen osäker Lova på den tiden, säger hon.

Text: Jennie Börs
Foto: Privat

Det var Elisabeth Hallbäck, Lovas mamma, som av en slump hittade klippet på en hårddisk i förra veckan.
– Jag kommer ihåg att jag brukade spela in sånna små klipp ibland på vår lilla ridskola hemma i Åre. Jag vet inte riktigt vad jag höll på med, men det var lite som en dåtidens vlogg, säger Lova som vill minnas att hon tänkte att hon skulle kolla på klippen i framtiden.

En självsäker tjej
Nu, tio år senare, är framtiden här. Och nog känner Lova igen sitt åttaåriga jag.
– Det är väldigt kul att se hur självsäker jag var, säger hon och menar att det i stora drag sitter kvar än i dag:
– Jag tänker att om inte annat får jag kolla på klippet varje gång jag känner mig osäker och tänka tillbaka på gamla Lova. Helt klart känner jag igen mig själv, för det är sådär jag är, men det var nog ännu mer när jag var yngre.
Karriären som "vloggare" avtog tids nog. Lova berättar dock att hon fortfarande gör små uppdateringar i videoformat då och då, som hon skickar i familjens chattgrupp.
– Ibland händer det att jag spelar in ett litet klipp där jag berättar vad jag gör, till exempel när jag är i skolan eller stallet. Det är nog lite samma stil på dem, men de är inte alls lika långa.

Ridskolan la grunden
Och "riktigt, riktigt kul", som Lova uppmanar till att ha i klippet, är något hon själv har haft genom åren. I dag studerar hon naturbrukslinjen inriktning ridlärare vid Ridskolan Strömsholm, med ett år kvar till studenten. Att det är hästar hon vill arbeta med i framtiden är självklart och det tackar hon Åre ridklubb för.
– Det var där hela grunden för mitt ridsportintresse lades och den uppväxten jag hade där var fantastiskt. Jag kunde inte ha fått det bättre och det var också på den vägen jag sökte till Strömsholm, ett av de bästa valen jag gjort.
Med till Strömsholm är hennes tioåriga D-ponny Norrbys Cornetto (e. Speyksbosch Dancer – Veronas Bo-Gi). Valacken har varit hennes i senart sex år.
– Vi har nyligen kvalat nationell dressyr och målet nu efter tävlingsuppehållet är att komma ut i FEI-klasserna på en högre nivå. Till nästa sommar hoppas vi kunna kvala till SM.


Mer i Hippson-TV

Pjotr älskar att bada: "Allt han gör är med samma attityd"

Grand Prix-ryttaren Nina Hofmann Küppers delar med sig av ett härligt sommarklipp. Det är sexåringen Pjotr som tar sig ett dopp – eller snarare leker vattenspridare? 
– Det är en helt underbar individ som älskar att bada. Allt han gör och lär sig är med samma attityd, att allt är sååå roligt, hälsar Nina.


Sett 1753 ggr

”Vad jag tänkte då, det passar sig inte att säga”

Flera av världens bästa ryttare är på plats i Stockholm i helgen för att tävla på Stadion. Stora tävlingar var det även där 1990 under ryttar-VM. Men mitt under invigningen kom en av paradhästarna lös. Hästen Rival galopperade och visade upp sig för kungafamiljen. Hans ryttare är ödmjuk inför händelsen, vilket svt_hastar visar i klippet ovan.


Sett 14034 ggr

Håll ut, snart är det helg!

Tröttare häst får man leta efter... Han återspeglar nog mångas känsla inför helgen och kommande semestrar. Men håll ut, snart är både helgen och semestern här. 


Sett 4432 ggr

När den engagerade föräldern också hoppar med

När Cornelia Bergstrand skulle tävla förra helgen var hennes familjemedlemmar lika engagerade som ekipagen på banan. Mamma Viktoria gjorde en härlig "läktar-dans" och även pappa Jonas och tränaren Pontus Westergren var stolta supporters när ekipaget var dubbelt felfria. John Hickey var på plats och fångade hela händelseförloppet på film.


Sett 6817 ggr

När man fixar hovarna och hästen bara vill pussas

När husse smörjer hovarna så att de blänker kan man passa på att kelas en liten stund. För den här hästen vill gärna pussas. Akta bara så att inte tänderna kommer fram!


Sett 17347 ggr

Steve Guerdat om SWB-stoet Bianca: "Tror att man ganska lätt blev förälskad i henne vid första ögonkastet"

Den svenskfödda topphästen Bianca har gått ur tiden. SWB träffade hennes ryttare Steve Guerdat i samband med Falsterbo Horse Show 2019 – hör hans varma ord om "Queen B" i intervjun ovan.


Sett 2596 ggr

OS-stjärnan Wegas föl lever livet i sommarhagen

Mästerskapshästen Wega, som tog OS-silver i fälttävlan i London med Sara Algotsson Ostholt, har lämnat tävlingsbanan och fortsätter nu karriären som mamma. Förra året fick hon ett stoföl – och även i år verkar det vara en energisk liten dam hon har vid sin sida.


Sett 5459 ggr

När hästens hår är viktigare än ditt

Vi kan spendera timmar med att tvätta med schampo och använda olika typer av glansspray och borstar när det kommer till hästens svans. Men ens eget hår? Nja, det är väl inte riktigt lika viktigt, eller? Se klippet med hög igenkänningsfaktor!


Sett 2156 ggr

Sömntutan Surprise sover så det hörs

Olivias häst Surprise sover så att det hörs vida omkring. Hon snarkar så högljutt så Olivia ända sedan stoet var litet fått frågan om hon är sjuk. Men det är bara så det är helt enkelt.
Man ser och speciellt hör henne nästan varje dag när hon ligger och snarkar i hagen, lösdriften eller inne i boxen, berättar matte Olivia.
Snarkar hon kanske rentav högre än
Nalle, som vi stiftade bekantskap med i måndags morse?


Sett 5552 ggr

När en "mördarkanin" blockerar vägen

När Samantha May ropade in sina hästar för att ge dem mat verkade allt till en början frid och fröjd. Men vänta! Det sitter en livsfarlig kanin mitt på stigen! Se det roliga klippet där hästarna försöker komma fram till hur de ska hantera situationen.


Sett 122104 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar
Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.