Malin Baryard och Cue Channa genrepade på Sundbyholm

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-08-03

Malin Baryard-Johnsson och Cue Channa väljer att genrepa på Sundbyholm inför OS. Vi önskar ekipaget stort lycka till i Rio!

Publicerat av Sundbyholm Ridsport den 3 augusti 2016

Malin Baryard och Cue Channa genrepade på Sundbyholm

Natten till fredag kliver Cue Channa in i lastbilen, för att påbörja resan mot OS i Rio. Första anhalt är Skåne, varifrån hon efter vila fortsätter mot flygplatsen i Liège. Onsdag hoppade Malin Baryard Johnsson en övningsrunda vid Sundbyholms-tävlingarna i Eskilstuna på sitt fina sto. För Hippson berättar toppryttaren om upplägget (se nedan).

Text: Annelie Lundkvist
  
Det egentliga genrepet skulle som bekant ha skett under helgen som var, när Varberg Summer Horse Show arrangerade sina internationella tävlingar. Men för Malin Baryard Johnsson var olyckan framme, hon trampade snett och stukade foten. Läkaren avrådde från ridning och hästarna fick åka hem till Norrköping igen – utan det viktiga genrepet för "Gullan".
  
Foten håller och formen är fin
När Hippson pratar med Malin på onsdagskvällen har hon kommit hem från tävlingen där hon har ridit tre hästar. Efter sista klassen – en 1,35-hoppning där hon segrade med H&M Second Chance – höjde banbyggaren upp hindren till 1,50-höjd.
– För mig var det här helt optimalt, att få komma ut och träningstävla med henne innan avfärden, berättar Malin.
Ekipaget har haft en fantastisk säsong och har levererat viktiga resultat på löpande band, både individuellt och i lag.
– Det känns lite som att vi har ridit med kniven mot strupen under den korta säsong vi har haft tillsammans. Därför var det extra skönt för mig att få hoppa och känna av formen i lugn och ro, även om hon trodde att det var tävling på riktigt.
Malin hoppade fram precis som hon gör när det är "skarpt läge" och gick in för att rida samma bana som den i föregående klass.
– Hon var supertaggad, Cue Channa var helt klart med på noterna, säger Malin med ett leende som hörs hela vägen genom telefonen.
  
OS är stort – trots rutin 
Nu kan vi konstatera att formen på både häst och ryttare är på topp, planeringen inför resan är gjord in i minsta detalj och efter ett lättare ridpass i morgon börjar färden mot Skåne för den fina skimmeln.
Känner du stor press?
– Ja, självklart, det är ändå ett OS. Men jag åker med självförtroende och det känns väldigt bra. Nu har vi en optimal planering framför oss, men det ska vara press. Ett olympiskt spel är ändå det största man kan delta i.
Oroar hästens resa något?
– Nej, hon är väldigt resvan och otroligt van vid att stå på lastbilen längre sträckor. Veterinär Johan Lenz åker med på planet och har full koll på de svenska hästarna.
  


Mer i Hippson-TV

Peder Fredricsons väg till världscupfinalen

Fallet på Stockholm stadion förra sommaren, och det missade EM:et till följd av fallet, fick Peder Fredricson att satsa på världscupen. I ett filmat FEI-reportage får tittaren följa hans resa till världscupfinalen i Riyadh, med bland annat en gedigen tillbakablick till Europafinalen i Göteborg.


Sett 2410 ggr

Amerikanska ryttaren briljerar på hoppbanan – utan träns

Brendan Wise tränslösa tävlingsrundor i halsring har fått stor uppmärksamhet. Med lätthet lotsar han sin 15-åriga valack Lyric genom hoppbanan. I en intervju berättar ryttaren att han hoppas inspirera andra.


Sett 9009 ggr

Hästen ska äta hö - då hoppar katten upp

En häst går lugnt fram i hagen för att mumsa hö. Överraskningen kommer när mulen nuddar höet och en katt hoppar upp. Kanske hade stallkatten hittat ett nytt sovställe eller kanske var det ett spratt. Resultatet blir detsamma då hästen hoppar högt. Se det roliga klippet.


Sett 11027 ggr

När hagkompisen får med tappskon in: "Är ett mysterium"

Med leriga hagar kan en och annan tappsko bli ett faktum och att leta hästskor är som bekant inte den roligaste sysslan. När Andy Gel tappat en sko fanns däremot den förlorade skon betydligt närmre än beräknat och på ett udda ställe: sittandes på kompisen Kapten Nemos täcke.
– Vi reagerade med ett skratt och funderade på hur det kunde hända. Vad som hänt har vi ingen aning om, men de måste ju vara att de lekt i hagen. Resten är ett mysterium, säger ägaren Madelen Bersås till Hippson.


Sett 9322 ggr

Den nya frisyren av hö gör viral succé

Den blivande travhästen Global Guideline gör succé på sociala medier i ett klipp där hon visar upp sin nya frisyr av hö. Klippet har blivit viralt och visades i dagens program av Hästonsdag. För Hippson berättar hästskötaren Sara Henriksson om klippet.


Sett 2609 ggr

Möt ponnyn som var den riktiga Sigge

Den vita ponnyn Sigge har förgyllt många lässtunder genom åren – och i år är det 20 år sedan den första boken kom ut. Vad alla kanske inte vet är att Sigges karaktär är hämtad från verkligheten. Se honom i klippet ovan som är ifrån 2016.


Sett 6882 ggr

Se ekipaget tävla dressyr med halsrem

Flanders Horse Expo hölls mellan den 23 och 25 februari i Belgien. Under söndagen reds en klass i dressyr där hästarna hade halsrem. Se klippet med ett av ekipagen. 


Sett 6414 ggr

Se 24-åringen ta sin första världscupseger

Lars Kersten från Nederländerna är blott 24 år gammal men i Scandinavium red han hem sin första vinst i världscupen inför en fullsatt arena. Strax bakom sig hade han inte bara en, utan två, meriterade svenska ryttare. Se segerrundan ovan!


Sett 1490 ggr

Alexander Zetterman imiterar välkända ansikten

Ryttaren Alexander Zetterman har många talanger, en av dem är att imitera andra. Här ser vi honom imitera flera välkända ansikten, bland annat Henrik von Eckermann. 


Sett 2845 ggr

Taymar Townsends superkraft

17- åriga Taymar Townsends har en egen metod för att plocka undan. Ingen är så stark och tidseffektiv som en hästtjej, det vet ju alla. 


Sett 5802 ggr


Senaste numretLäs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.