Malin Baryard och Cue Channa genrepade på Sundbyholm

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-08-03

Malin Baryard-Johnsson och Cue Channa väljer att genrepa på Sundbyholm inför OS. Vi önskar ekipaget stort lycka till i Rio!

Publicerat av Sundbyholm Ridsport den 3 augusti 2016

Malin Baryard och Cue Channa genrepade på Sundbyholm

Natten till fredag kliver Cue Channa in i lastbilen, för att påbörja resan mot OS i Rio. Första anhalt är Skåne, varifrån hon efter vila fortsätter mot flygplatsen i Liège. Onsdag hoppade Malin Baryard Johnsson en övningsrunda vid Sundbyholms-tävlingarna i Eskilstuna på sitt fina sto. För Hippson berättar toppryttaren om upplägget (se nedan).

Text: Annelie Lundkvist
  
Det egentliga genrepet skulle som bekant ha skett under helgen som var, när Varberg Summer Horse Show arrangerade sina internationella tävlingar. Men för Malin Baryard Johnsson var olyckan framme, hon trampade snett och stukade foten. Läkaren avrådde från ridning och hästarna fick åka hem till Norrköping igen – utan det viktiga genrepet för "Gullan".
  
Foten håller och formen är fin
När Hippson pratar med Malin på onsdagskvällen har hon kommit hem från tävlingen där hon har ridit tre hästar. Efter sista klassen – en 1,35-hoppning där hon segrade med H&M Second Chance – höjde banbyggaren upp hindren till 1,50-höjd.
– För mig var det här helt optimalt, att få komma ut och träningstävla med henne innan avfärden, berättar Malin.
Ekipaget har haft en fantastisk säsong och har levererat viktiga resultat på löpande band, både individuellt och i lag.
– Det känns lite som att vi har ridit med kniven mot strupen under den korta säsong vi har haft tillsammans. Därför var det extra skönt för mig att få hoppa och känna av formen i lugn och ro, även om hon trodde att det var tävling på riktigt.
Malin hoppade fram precis som hon gör när det är "skarpt läge" och gick in för att rida samma bana som den i föregående klass.
– Hon var supertaggad, Cue Channa var helt klart med på noterna, säger Malin med ett leende som hörs hela vägen genom telefonen.
  
OS är stort – trots rutin 
Nu kan vi konstatera att formen på både häst och ryttare är på topp, planeringen inför resan är gjord in i minsta detalj och efter ett lättare ridpass i morgon börjar färden mot Skåne för den fina skimmeln.
Känner du stor press?
– Ja, självklart, det är ändå ett OS. Men jag åker med självförtroende och det känns väldigt bra. Nu har vi en optimal planering framför oss, men det ska vara press. Ett olympiskt spel är ändå det största man kan delta i.
Oroar hästens resa något?
– Nej, hon är väldigt resvan och otroligt van vid att stå på lastbilen längre sträckor. Veterinär Johan Lenz åker med på planet och har full koll på de svenska hästarna.
  


Mer i Hippson-TV

Beridna högvakten besökte Linköping

Varje år genomför Föreningen för den Beridna högvakten tillsammans med Livgardets Dragonmusikkår en turné. I år besöktes Nyköping och Linköping – och på söndagen intog den Beridna vaktparaden Linköpings gator. I klippet rider paraden in på Borggården, där musikkåren red ett figurativt program till musik.


Sett 666 ggr

Snabb, snabbare, von Eckermann

Henrik von Eckermann på Glamour Girl bjöd under fredagen på en riktig speedrunda i Roms 1,50-hoppning. Segern tog de före Peder Fredricson med två sekunder till godo – se den snabba omhoppningen och Henriks glädje i klippet ovan!


Sett 4680 ggr

Bästa vänner delar på allt

De här två stora charmtrollen är bästisar. Så varför stå var för sig och äta när man kan mumsa tillsammans?


Sett 3002 ggr

När förbundskaptenen hoppar lika högt som hästen

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona är oftast lugn och sansad, men när det vankas OS-guld hoppar han lika högt som hästarna i laget. Vi blickar tillbaka på omhoppningen vid OS i somras med detta härliga klipp där förbundskaptenen skuttar av glädje.


Sett 3594 ggr

Mary Lou njuter i hagen i Italien

Henrik von Eckermanns tidigare tävlingskamrat Mary Lou har pensionerats och ska betäckas, vilket Henrik berättade mer om i en intervju med Hippson nyligen. Här delar hans hästskötare, Tiia Karhu, med sig av ett klipp från Mary Lous vardag i dagsläget. Stoet har flyttat till Italien och njuter av pensionen i en hage med sina nya kompisar. 


Sett 3384 ggr

Glada hästar och ryttare på jaktritt i Hallaröd

Under helgen arrangerades traditionsenligt den stora jaktritten i Hallaröd. Drygt 80 glada ekipage deltog i den ca två timmar långa uteritten med frivilliga hinder längs vägen. Eva Joensuu delar med sig av ett klipp från årets ritt och berättar mer om arrangemanget. 


Sett 2027 ggr

Se Rolf-Göran Bengtsson och teamet på härlig strandritt

Få saker är härligare än att galoppera fram längs strandkanten vid havet med favorithästen. Häromdagen tog toppryttaren Rolf-Göran Bengtsson med sig hästar och resten av teamet på en tur till stranden. 


Sett 3571 ggr

Spana in Malin Baryard Johnssons snabba vinnarrunda

Malin Baryard Johnsson och Indiana är i riktig toppform och under lördagen vann de den stora Global Champions Tour Grand Prix i Rom, en seger som var värd runt en miljon kronor. Spana in klippet från GCT och häng med det snabba ekipaget genom omhoppningen ända in i mål!


Sett 9878 ggr

Nu galopperar vi i full fart mot en härlig helg

Har ni också njutit av fina sensommardagar? Den här unga ryttaren gör det på bästa sätt –  genom en fartfylld galopp på sin ponny med en fantastisk kuliss i bakgrunden. 


Sett 1881 ggr

Försiktigt fölmys i hagen

Den här lilla pojken klappar försiktigt fölet medan mamma håller sig i bakgrunden och ger råd. Visst är det härligt att se att ängarna fortfarande är gröna. För många av oss väntar snart månader av lera.


Sett 8819 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.