Miniatyrhingsten Akilles gjorde entré på SL-bussen: "Han tog det med ett stort lugn"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-02-28

Tog en promenad med hästen och hundarna för att köpa sushi. Blev så trötta så vi tog bussen hem 😂 . . (Vill förtydliga att jag fått okej av SL innan vi hoppade på bussen! Det är inte förbud mot pälsdjur på buss!!! Han är mindre än många stora hundar... Han väger mindre än MÅNGA vuxna karlar och kvinnor lite drygt 90 pannor... så Många OBÄLTADE ”stirranerimobilen” människor är en större fara än min häst vid en eventuell krock! Ingen skulle hinna reagera... punkt. Bajsat gjorde han innan så den risken var eliminerad 😉)

Publicerat av Evelyn Banffy Fredag 21 februari 2020

Miniatyrhingsten Akilles gjorde entré på SL-bussen: "Han tog det med ett stort lugn"

I förra veckan klev en något ovanlig passagerare på en SL-buss. Det var den fyraåriga amerikanska miniatyrhingsten Akilles som tog en kortare åktur – för Hippson berättar hans ägare Evelyn Banffy mer.

Text: Jennie Börs
  
Hej Evelyn! Hur kom ni på idén att ta med Akilles på bussen?
– Vi hade varit på besök på ett äldreboende samma förmiddag, så det blev lite miljöträning då vi stannade hemmavid på vägen tillbaka till stallet. Då passade vi på att rasta hundar och häst, samtidigt som vi gick för att handla lunch. Att hoppa på bussen på vägen hem blev lite spontant när vi bara var en hållplats hemifrån.
  
Vad jag förstår hade ni kollat med SL först att detta var okej?
– Tanken har väckts då jag har vänner som har hundar som är bra mycket större än Akilles och de får ju åka buss. Så jag ringde helt enkelt SL för att kolla om vi fick åka och svaret blev ja!
  
Vad tyckte Akilles om bussresan?
– Som jag var 100 procent säker på tog han det med ett stort lugn. Det finns inget som stressar denna kille, han litar fullständigt på mig och har varit med om mycket ”värre” saker än att åka buss. Han åker hiss mellan våningarna på olika boenden och har varit mitt inne i stan bland bilar, lastbilar och folkmassor. Dessutom har han varit i tv-studior ett flertal gånger med flygande kameror, publik och så vidare. Inget av detta bryr han sig om, utan han går lugnt och stilla med sänkt huvud som om inget händer runt omkring. Detta var ingenting för honom.
  
Hur reagerade folk runt er?
– Både busschaufför och resenärer blev nog lite chockade när det klev på en häst på bussen.
  
Tidigare samma dag dansade Akilles loss när han spred glädje på Stora Sköndal Kyrkbyns äldreboende:

Här dansar Akilles loss i salongen ❤️🐴 #kyrkbyn #minihäst #Akilles #djurgerglädje #kärlekochpussar #äldreomsorg #vänner #storasköndal #manskalllevatillsmandör

Publicerat av Stora Sköndal Kyrkbyn Fredag 21 februari 2020

Tidigare på Hippson.se:
Akilles, 3 år, nominerad till Årets vårdhjälte
Akilles älskar att bli borstad

Mer i Hippson-TV

Ponnyn Ess gnäggar sött i sömnen

Ess från Bästekille tog en tupplur i matte Madeleine Escandes knä ute i hagen. Nog somnade han gott i vårsolen – och man kan ju undra vad han drömmer om?


Sett 1617 ggr

Shettisen Zimba behöver också motion – hänger med lös på skogsturen

Shetlandsponnyn Zimba är 24 år och förgyller allas tillvaro. När hennes ryttare, Rosa, inte kan rida får ponnyn följa med på promenad för att få motion. Zimba är van vid att gå lös och hon verkar ha det riktigt härligt i vårsolen i skogen.
– Hon är stallets lilla guldklimp, säger Daniéla Almqvist.


Sett 2307 ggr

När skrittmaskinen blir en karusell

Den här smarta hönan har kommit på det allra bästa sättet att använda en skrittmaskin på. Sittandes uppe på den får hon både en åktur och har full koll på omgivningarna.


Sett 2912 ggr

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 7230 ggr

Jaycen, 12 år, och Glücksbär inspirerar: ”Vill visa att barn med funktionshinder kan göra samma saker som andra"

Jaycen Schlesinger är tolv år gammal och har Downs syndrom. När han föddes fick han ponnyn Glücksbär och tillsammans har de blivit ett riktigt radarpar. Via sitt Instagramkonto inspirerar Jaycen andra att träna med sina hästar. Missa inte klippet ovan – där han och Glücksbär visar ett av sina trick.


Sett 2471 ggr

"Kom igen mamma, det är dags att leka"

När man är liten och det spritter i kroppen kan det hända att mamma tycker att man är lite jobbig. Eller vad tror ni att det här charmiga fölets mor tycker om sin avkommas försök att dra i gång dagens lekpass?


Sett 9396 ggr

Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor på betet

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.


Sett 9263 ggr

Löshoppning är shettisen Berras favorit: ”Han gillar att stå i centrum”

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen här.


Sett 7767 ggr

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.


Sett 11079 ggr

Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator: ”En dröm som blir sann”

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…


Sett 4609 ggr