Miniatyrhingsten Akilles gjorde entré på SL-bussen: "Han tog det med ett stort lugn"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-02-28

Tog en promenad med hästen och hundarna för att köpa sushi. Blev så trötta så vi tog bussen hem 😂 . . (Vill förtydliga att jag fått okej av SL innan vi hoppade på bussen! Det är inte förbud mot pälsdjur på buss!!! Han är mindre än många stora hundar... Han väger mindre än MÅNGA vuxna karlar och kvinnor lite drygt 90 pannor... så Många OBÄLTADE ”stirranerimobilen” människor är en större fara än min häst vid en eventuell krock! Ingen skulle hinna reagera... punkt. Bajsat gjorde han innan så den risken var eliminerad 😉)

Publicerat av Evelyn Banffy Fredag 21 februari 2020

Miniatyrhingsten Akilles gjorde entré på SL-bussen: "Han tog det med ett stort lugn"

I förra veckan klev en något ovanlig passagerare på en SL-buss. Det var den fyraåriga amerikanska miniatyrhingsten Akilles som tog en kortare åktur – för Hippson berättar hans ägare Evelyn Banffy mer.

Text: Jennie Börs
  
Hej Evelyn! Hur kom ni på idén att ta med Akilles på bussen?
– Vi hade varit på besök på ett äldreboende samma förmiddag, så det blev lite miljöträning då vi stannade hemmavid på vägen tillbaka till stallet. Då passade vi på att rasta hundar och häst, samtidigt som vi gick för att handla lunch. Att hoppa på bussen på vägen hem blev lite spontant när vi bara var en hållplats hemifrån.
  
Vad jag förstår hade ni kollat med SL först att detta var okej?
– Tanken har väckts då jag har vänner som har hundar som är bra mycket större än Akilles och de får ju åka buss. Så jag ringde helt enkelt SL för att kolla om vi fick åka och svaret blev ja!
  
Vad tyckte Akilles om bussresan?
– Som jag var 100 procent säker på tog han det med ett stort lugn. Det finns inget som stressar denna kille, han litar fullständigt på mig och har varit med om mycket ”värre” saker än att åka buss. Han åker hiss mellan våningarna på olika boenden och har varit mitt inne i stan bland bilar, lastbilar och folkmassor. Dessutom har han varit i tv-studior ett flertal gånger med flygande kameror, publik och så vidare. Inget av detta bryr han sig om, utan han går lugnt och stilla med sänkt huvud som om inget händer runt omkring. Detta var ingenting för honom.
  
Hur reagerade folk runt er?
– Både busschaufför och resenärer blev nog lite chockade när det klev på en häst på bussen.
  
Tidigare samma dag dansade Akilles loss när han spred glädje på Stora Sköndal Kyrkbyns äldreboende:

Här dansar Akilles loss i salongen ❤️🐴 #kyrkbyn #minihäst #Akilles #djurgerglädje #kärlekochpussar #äldreomsorg #vänner #storasköndal #manskalllevatillsmandör

Publicerat av Stora Sköndal Kyrkbyn Fredag 21 februari 2020

Tidigare på Hippson.se:
Akilles, 3 år, nominerad till Årets vårdhjälte
Akilles älskar att bli borstad


Mer i Hippson-TV

Klara och James i kylig strandgalopp

13-åriga Klara Stålnacke räds inte vinterkylan. Tillsammans med sin 18-åriga ponny Jamesmead Lad, James till vardags, tar hon en härlig galopp i havet utanför Halmstad.
– James älskar vatten, han kan vara tveksam till en början om det är vågigt men när han väl vågat gå ner så vill han nästan inte upp, berättar Klaras mamma Nina.
Stranden är långgrund och lämpar sig utmärkt för att plaska runt i och mer därtill.
– Det var absolut inte planerat att de skulle bada utan mer bara galoppera i vattenbrynet men de fick feeling.


Sett 844 ggr

Torktumlare? Nejdå, bara en snabb häst

Behöver du få dina nytvättade kläder att torka snabbt, men saknar torktumlare? Då verkar den här hästen ha kommit på lösningen. Visst ser han ut att ha roligt?


Sett 1173 ggr

Udda vänner – bästa vänner

Stor och liten kan bli bästa vänner. Spana in det söta klippet med hästen och katten, som både kliar varandra och tar en ridtur tillsammans. 


Sett 1218 ggr

Pojkvännen får testa piaff: "Han fick nog en wow-känsla"

I veckan fick Cecilia Bergåkras pojkvän Isak Flodberg sitta upp i sadeln på hästen IZack – för att rida piaff för första gången. 
– Han fick sig nog en wow-känsla, piaff framkallar ju en väldig adrenalinkick och pirr i magen enligt mig. Jag sa till Isak att han knappt fick röra sig, bara sitta där och hålla i sig så skötte jag och fyrbenta IZack resten. Det är nog inte sista gången han får testa powern uppsuttet om man säger så, berättar Cecilia. 


Sett 8093 ggr

En häst som älskar sin klippmaskin

Många hästar gillar att bli klippt med klippmaskin medan andra är mer misstänksamma mot den brummande maskinen. Här har vi en häst som verkligen njuter av stunden. 


Sett 3006 ggr

Kärleken mellan ett föl och en schäfer

Vi ser ofta klipp som visar en kärleksfull relation mellan en häst och en hund. Här är det ett föl och en schäfer som verkar ha fattat tycke för varandra. Har eran häst en speciell relation med ett annat djur? 


Sett 8258 ggr

När man hittar exakt rätt "klipunkt"

Ni vet när ens kompis hittar exakt rätt punkt på ryggen som man själv inte kan nå. Den här hästens matte verkar ha hittat precis en sådan punkt, så som hästen njuter!  


Sett 251 ggr

När en känguru deltar i loppet

På en galoppbana i Australien fick man under ett lopp besök av en oväntad gäst. En känguru gästspelade och hoppade med de galopperande hästarna en bra bit innan den smidigt vek åt sidan. Hästarna reagerade nämnvärt lite på den hoppande kompisen så de var kanske inte första gången de fick oväntat besök på banan? 


Sett 7267 ggr

Aktivist rids över av jaktlag

Rävjakt har förbjudits i England men ändå menar djurrättsaktivister att det fortfarande pågår. Här försöker aktivister stoppa en jakt men i stället rider jaktlaget rakt mot en av aktivisterna och en av ryttarna rider över honom. Aktivisten ska ha förlorat medvetandet och blivit skadad vid händelsen, det rapporterar Expressen.


Sett 7038 ggr

"Kom nu så drar vi!"

Varför hänga i en hage när man kan hitta på bus på andra sidan staketet... Har ni sett en sån smidig hagöppnare? Har ni någon hagsmitare i ert stall? 


Sett 3755 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.