Minishettisen Doris löshoppar med glädje: "Det är livet tycker hon"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-08-05

Minishettisen Doris löshoppar med glädje: "Det är livet tycker hon"

Doris, eller Dorallt Petal som hon egentligen heter, är åtta år och importerad från Storbritannien. Hon är 82 centimeter i mankhöjd och för några dagar sedan fick hon prova på att löshoppa tillsammans med sin bästis, ponnyn Lottis.
– Det är livet tycker hon, säger matte Jennie Brandt. Läs mer om Doris nedan.

Doris var tidigare uppstallad på Skövde ryttarförening där Jennie rider.
– Min dotter som är otroligt hästintresserad har följt med dit och då träffade vi Doris. Jag tror att Doris nog har charmat de flesta i Skövde, då hon aldrig tackar nej till att bli kliad på. Och så är hon otroligt söt. Min dotter har vid flera tillfällen sagt att hon inte vill ha en egen häst, hon vill ha Doris, berättar Jennie.
  
Är gärna promenadsällskap
I mitten av juni fyllde Jennies dotter tre år. Då fick de ett erbjudande som de inte kunde tacka nej till. De blev tillfrågade om de ville köpa Doris.
– Så nu bor hon i ett stall utanför Mariestad tillsammans med sin bästis Lottis och en dressyrhäst som heter Rebecca. Doris rids av min dotter eller är promenadsällskap åt mig. Hon har även varit med på en pay and jump, en bomklass, med min dotter, så Doris hänger med på det mesta. Min förhoppning är att så småningom köra in henne.

Mer i Hippson-TV

Katten Freddy följer ridsport-EM med stort intresse

Agneta Högsvik Hjerpes katt Freddy har en härlig personlighet och han har så här i mästerskapstider full koll på sändningarna via tv. I filmen ovan följer han hoppningen med stort intresse. Missa inte det söta klippet.


Sett 2593 ggr

Se Louise Etzner Jakobssons bronsritt under EM

Torsdag tog Louise Etzner Jakobsson paradressyrbrons på EM i Rotterdam. Hon och Zernard belönades med 72,902 procent av domarna. Se den fina ritten ovan, i ett klipp från SVT Sport.

>> Läs Hippsons intervju med den glada medaljören


Sett 602 ggr

Peder och Fredde om vänskapen: ”Precis som när vi gick i femman”

Fredag rids lagfinalen under EM i hoppning. Peder Fredricson och Fredrik Jönsson slåss tillsammans om medalj för Sverige. I det här sköna klippet från SVT Sport berättar de mer om sin vänskap sedan barnsben och om varandras olika personligheter.


Sett 4139 ggr

Här slår Kittel till med personbästa – se svenskarnas bronsritter

Det blev en omtumlande dressyrtisdag under EM i Rotterdam, där medaljstriden pågick ända fram till sista Grand Prix-ryttare och Storbritannien sedan diskades. I all spänning gick svenskarna in och levererade fyra fina ritter. Patrik Kittel och Well Done de la Roche drämde till med personbästa – och laget tog brons! 


Sett 1177 ggr

Se Antonia Ramels mästerskapsdebut med Brother de Jeu

Antonia Ramel och Brother de Jeu var först ut att representera Sverige i måndagens Grand Prix. De red i mål på fina 74,224 vilket nästan var personbästa. Se ritten ovan och läs vad Antonia sa efteråt här.


Sett 1652 ggr

Dressyrhästen Smoky, 21 år ung, får feeling i bytena i varje: ”Är verkligen en läromästare”

Vi har fått lov att dela Alice Runossons härliga klipp där hon och hennes fina skäck, 21-åriga Smoky 249, får feeling och gör seriebyten barbacka i bara grimman. I vår intervju berättar ryttaren mer om sin fina häst.


Sett 14215 ggr

Ebby Storm testar barbackahoppning i repgrimma: ”Får inte glömma att ha roligt!”

Vi kan inte låta bli att dela det här härliga klippet (missa inte att slå på ljudet!) från den talangfulla hoppryttaren Ebby Storm. Häromdagen testade hon att hoppa med halsring och repgrimma på sin Nougat – och bjuder både på ”fails” och lyckade hopp.
– Hoppas ni får ett skratt!, skriver hon
på Instagram.


Sett 6810 ggr

När man verkligen, verkligen inte vill trilla av

Den senaste tiden har vi sett klipp på flera eleganta avramlingar (till exempel här och här). Hoppryttaren Tom Whitaker bjuder däremot på en video där han gör allt för att absolut inte trilla av, mitt under rundan. Se hur det gick ovan.


Sett 11671 ggr

De halvvilda fellponnyerna riskerar att dö ut

Den halvvilda fellponnyn lever fortfarande i frihet i Cumbria i norra England. Men allt färre är intresserade av att föda upp rasen i området och antalet ston är nere på cirka 150. Fell Pony Heritage Centre har därför dels startat en insamling, dels en stor utställning för att berätta om rasen. Man hoppas kunna öka intresset för dessa halvvilda hästar så att de inte dör ut. 


Sett 4011 ggr

När lastningen går alldeles av sig själv

Den här hästen måste verkligen gilla att åka lastbil. Den tar sikte på lastbilen på långt håll och går självmant hela vägen upp på lämmen. Det är inte alla som har det lika lätt med lastningen!


Sett 8326 ggr