Minishettisen Doris löshoppar med glädje: "Det är livet tycker hon"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-08-05

Minishettisen Doris löshoppar med glädje: "Det är livet tycker hon"

Doris, eller Dorallt Petal som hon egentligen heter, är åtta år och importerad från Storbritannien. Hon är 82 centimeter i mankhöjd och för några dagar sedan fick hon prova på att löshoppa tillsammans med sin bästis, ponnyn Lottis.
– Det är livet tycker hon, säger matte Jennie Brandt. Läs mer om Doris nedan.

Doris var tidigare uppstallad på Skövde ryttarförening där Jennie rider.
– Min dotter som är otroligt hästintresserad har följt med dit och då träffade vi Doris. Jag tror att Doris nog har charmat de flesta i Skövde, då hon aldrig tackar nej till att bli kliad på. Och så är hon otroligt söt. Min dotter har vid flera tillfällen sagt att hon inte vill ha en egen häst, hon vill ha Doris, berättar Jennie.
  
Är gärna promenadsällskap
I mitten av juni fyllde Jennies dotter tre år. Då fick de ett erbjudande som de inte kunde tacka nej till. De blev tillfrågade om de ville köpa Doris.
– Så nu bor hon i ett stall utanför Mariestad tillsammans med sin bästis Lottis och en dressyrhäst som heter Rebecca. Doris rids av min dotter eller är promenadsällskap åt mig. Hon har även varit med på en pay and jump, en bomklass, med min dotter, så Doris hänger med på det mesta. Min förhoppning är att så småningom köra in henne.

Mer i Hippson-TV

Lisen Bratt Fredricson vill se ändring i kommunerna: "Det är väldigt gubbstyrt"

I en intervju med Kvällsposten slår Lisen Bratt Fredricson ett slag för ridskolor som ungdomsgårdar. Å andra sidan ser hon kritiskt på hur de många gånger mansstyrda kommunerna prioriterar.


Sett 1797 ggr

Tappade du spöt? Lär din häst att plocka upp det från marken!

Visst är det störigt när spöt glider ur handen, eller när du tappar handskarna och tvingas sitta av bara för att plocka upp dem? Då är det ju en idé att låta din fyrbenta vän lösa problemet åt dig. Den vackra hästen ovan har lärt sig tricket.


Sett 818 ggr

Härlig måndagsinspiration med dressyrardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. Läs mer om den fina ardennern här


Sett 8750 ggr

Se beteendeforskaren hoppa bana – med enbart halsring på hästen

Den 9–10 november anordnas en kurshelg med den internationellt efterfrågade föreläsaren, ryttaren, forskaren och ridinstruktören Angelo Telatin på Kulla Vreta gård i Bålsta. I lördags lade han upp det här Youtube-klippet på sig själv, som vi inte kan låta bli att dela. Det visar nämligen hur Angelo rider en enmetersklass i hoppning på hästen Collman Z – med halsring i stället för träns.


Sett 2496 ggr

Rykta hästen som Team Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, och hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras!


Sett 7801 ggr

Ska man bli riktigt bra måste man börja tidigt

Visst ser den här lilla tjejen ut att ha potential att bli en riktigt duktig fälttävlansryttare om några år? Hennes ponny är den snällaste läromästaren dessutom. 


Sett 13336 ggr

Sjukhushästen Hannibal kan bli Årets eldsjäl: ”Gör något som är bra för andra”

Hippson har tidigare berättat om Louise E Chatteli och hennes häst Hannibal, som besöker sjuka barn. Nu har de nominerats till utmärkelsen Årets eldsjäl.


Sett 2843 ggr

Hur du river hindret – utan att få några hinderfel

Det här ekipaget visar hur ett hinder kan rivas utan att det ger några fel i protokollet, eftersom hindrets översta bommar ligger kvar på sina bomskållor. Och visst gör hästen en snygg räddning, som hinner upp med alla ben och tar sig över bakbommen felfritt?


Sett 20602 ggr

Med ändan mot regnet – Turbo kommer alltid när matte ropar

När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund), som kallas "Turbo", en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.


Sett 19017 ggr

Johanna Due-Boje: ”Arbetet i stallet och på hästryggen är monotont – jätteviktigt att göra annat också”

Hållbara ryttare 3, del 4: Det är dags för fjärde delen av serien Hållbara ryttare, där sitsforskaren Maria Terese Engell hjälper ryttarna i Saab Team Sweden Dressage med deras position i sadeln. Denna gång förklarar hon varför det är viktigt att fysträna sig själv – samt analyserar landslagsryttaren Johanna Due-Boje.


Sett 1957 ggr