Misstänkt mordbrand på ridgymnasium

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2016-05-12

Misstänkt mordbrand på ridgymnasium

Under torsdagen började det brinna i tvättstugan på ett elevhem på Bökebergs gård utanför Svedala. Branden höll på att få fäste i taket på två stallbyggnader, men tack vare eleverna på ridgymnasiet kom varken människor eller hästar till skada. Det rapporterar Sydsvenskan.

Larmet kom in klockan 14.37 och enligt Sydsvenskan misstänker polisen att branden var anlagd.
– I nuläget kan jag inte säga hur elden startade eller hur det kunde börja brinna på flera platser samtidigt, säger insatsledare Torgny Althin till tidningen.
  
Nyligen förvärvat gården
För drygt två veckor sedan blev det klart att Sveriges ridgymnasium köpt Bökebergs gård och arena. Den dagliga verksamheten var i full gång på anläggningen med både vanliga lektioner och ridlektioner, något som gjorde att elever och lärare snabbt kunde larma centralen.

Källa


Mer i Hippson-TV

Ibland går det inte att rädda situationen – eller …

Den här jockeyn bjuder på en balans- och akrobatakt av imponerande snitt. Att vara så definitivt på väg av hästryggen och ta sig tillbaka – det är imponerande.


Sett 5015 ggr

Mora Ridklubb dansar till förmån för Cancerfonden

Mora Ridklubb har tagit den populära Jerusalema Dance Challange till en ny nivå. Samtidigt som de samlar in pengar till cancerfonden. Se deras fina kadrilj i Hippson-TV. 


Sett 42868 ggr

När man får riktig fredagsfeeling

Ponnyn Iris vet verkligen hur man kickar igång helgen. I longeringen sparar hon inte på krutet, utan visar matte ren livsglädje. Se det härliga klippet med ljud på!


Sett 21379 ggr

Morgonyoga för fyrbenta

Så var det dags att ta tag i veckan igen efter påskledigheten. Varför inte mjukstarta med lite yoga, som Ruddi Rascal gör. Ruddi är fem år, född på självaste nationaldagen 2016. Han är en SWB-häst efter Cartier - Robin Z och ägs av sin uppfödare Lena Tillgren i Grästorp. Det är Lena själv som skickade in klippet till Hippson.
Ruddi Rascal har alltid varit en clown, full i trix och älskar när man skrattar åt honom – och han ger en massor av tillfällen att göra just det, skratta. I det smått tokiga klippet så vet jag inte vad han tänker, ny yogaställning eller så leker han struts, skriver Lena.
Till vardags går Ruddi ridgymnasiet på Flyinge tillsammans med sin ryttare Linnea Carlsson, som var den som fångade "yogapasset" på film.

 


Sett 5166 ggr

Nu dansar vi ut påsken

Att dansa ut julen är ju ett välkänt begrepp men varför inte också dansa ut påsken. Här är det eleverna vid Flyinges beridarprogram som gör just det, eller kanske dansade de in påsken till, passande nog, Fågeldansen.


Sett 3186 ggr

När kavalettiträningen känns för simpel

När den rutinerade hopphästen Legato skulle trava över kavalettibommar bestämde han sig för att övningen var lite för enkel. Istället blev det galopp och studs i övningen, något som läromästaren kände passade honom bättre! Här berättar ryttaren Anna Olsson mer.


Sett 30100 ggr

Fem världscupfinaler att minnas

Vi fortsätter att blicka tillbaka på minnen från Gothenburg Horse Show, där världscupfinalerna i både dressyr och hoppning skulle ha gått av stapeln under påskhelgen. Internationella ridsportförbundet, FEI, har satt ihop en film med 52 minuter av rafflande spänning från de fem senaste världscupfinalerna i hoppning. Givetvis är Göteborg en av de platser som visas i filmen. 


Sett 768 ggr

Vi minns Rolf-Göran Bengtssons ritt vid GHS

Som bekant skulle Gothenburg Horse Show ha genomförts under påskhelgen, men blev i år inställt. Här bjuder arrangören på en höjdpunkt från arkivet. Strax innan pandemin hann man genomföra evenemanget 2020 och Rolf-Göran Bengtsson med Cassilano Jmen blev riktiga publikfavoriter. Njut av spänningen under ritten, publikens jubel och "Roffes" mamma Elsas glädje från läktaren. 


Sett 1459 ggr

SVT Sport på besök hos Malin och Indiana

På påskdagen bjuder SVT på en påskpresent till alla ridsportentusiaster. De har varit på besök hemma hos Malin Baryard Johnsson och reportaget sänds på söndag. Här bjuder SVT på en liten förhandstitt.


Sett 7276 ggr

Inte alltid störst är tuffast

Det är inte alltid störst till växten betyder att man är modigast i hagen. Här har en häst, dryga 175 centimeter i mankhöjd, släppts ihop med gårdens äldste, en liten shettis på 38 år. Läskigt värre tycker stora Hector om lilla Nipper.


Sett 20852 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 1

– TEMA: Hållbarhet i stallet
– Porträtt: Tinne Vilhelmson Silfvén
– Öppna för fina slutor

– Balans och rymt mellan hindren
– Motivationen - vad är du?
– Bota vanliga hudproblem
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Avtalsfrihet råder gällande handpenning
Eva Johansson svarar
Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.