När hunden blir trött ställer ponnyn upp

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-11-09

När hunden blir trött ställer ponnyn upp

När Nikita och hennes mamma Heidi var ute på långpromenad blev hunden Ballerina trött. Då fick hon en ridtur på ponnyn Amadeus rygg, väl instoppad i mattes varma jacka.
– Hon älskade utsikten från hästryggen, säger Heidi.

Det var i helgen som Nikita och Heidi var på en skogspromenad. Med sig hade de tiken Skybar Qvinta, "Ballerina", en minitatyrbullterrier. Efter en och en halv timme verkade hon lite trött, och Nikita kom då på idén att hunden också kunde få rida på vägen tillbaka till stallet.
– Vi köpte ponnyn Amadeus för fem månader sedan. Han är en nervig ponny på sju år, men när det kommer till våra hundar så är han lugn, säger Heidi.
Tiken brukar följa med när tolvåriga Nikita rider.
– Jag var först lite skeptisk, men jag gjorde som Nikita sa. Så Nikita öppnade jackan och vi satte Ballerina innan för den och drog upp dragkedjan en bit. Där satt hon i trettio minuter på väg hem till stallet. Är man en ballerina-tjej så ska man ju behandlas som det, sa vi när vi såg hur hon satt där och var så nöjd. Hon älskade utsikten från hästryggen. Nu ska vi skaffa en bärsele och ha med oss den i fortsättningen.

UTRUSTNINGSVECKA PÅ HIPPSON MARKET:
Har du utrustning att sälja?
Det jätteenkelt att lägga upp annonser på Hippson Market, oavsett om du säljer som privatperson eller som företag. Som säljare bestämmer du själv när du vill lämna ut dina kontaktuppgifter och många av användarna är verifierade med BankID, vilket ger en extra trygghet.

Publicerar du en annons under kategorin "Utrustning" visas den just nu även på Hippson.se. Behöver du hjälp kan du kontakta oss via: info@hippsonmarket.se

Mer i Hippson-TV

"Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.


Sett 1560 ggr

All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 


Sett 16699 ggr

När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.


Sett 4751 ggr

När man snubblar och hoppas att ingen ser

Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?


Sett 13702 ggr

Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad.. Vilken hästägare känner (inte) igen sig?


Sett 4210 ggr

Måndag morgon och man vill bara snooza

Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.


Sett 1997 ggr

Sofie Jahn berättar om ”Hästgården” – historien ska även bli tv-serie

Den prisade radiodokumentären ”Hästgården” handlar om sexuella övergrepp, lögner och familjesvek vid ett ridcenter. Mannen som var ansvarig för händelserna dömdes för sexuella övergrepp. Hans dotter, Sofie Jahn, väljer nu att berätta sin historia i SVT:s nya talkshow med Carina Bergfeldt som har premiär i dag, fredag. Dessutom ska den omtalade historien bli tv-serie på TV4. 


Sett 12216 ggr

Smart tips när snösula saknas

Det är snö i stora delar av landet och många har satt snösulor på sina hästar. Men många väljer också att avstå av olika anledningar. Bland dem Annika Strömberg som har kommit på en smart lösning när snöklamparna växer sig stora och det blir riskabelt att såväl rida som att leda häst.


Sett 22140 ggr

Pontus Hugossons smala sockerbitsutmaning

Pontus Hugosson fortsätter att utmana sina ryttarkollegor. Den här gången har han vidareutvecklat sockerbitsutmaningen på bredden, fast tvärtom, kan man säga. Det är med nioåriga stoet All of Me, efter Camaro M, som startat trestjärnig fälttävlan som han tar sig an sockerbitarna från den smala sidan.
– Som fälttävlansryttare tränar vi redan mycket smalhinder. I detta fallet är det extremt smalt så jag visste inte om det skulle gå. Men blev positivt överraskad och riktigt imponerad av hästen, säger Pontus till Hippson.


Sett 4178 ggr

När man trampar på stället och inte tar sig framåt...

Har du också ibland fått känslan av att tiden står still, att du står och stampar på samma ställe och inte tar dig framåt? Ungefär som när man försöker köra en skottkärra över en isig stallplan? Missa inte det roliga klippet ovan!


Sett 4839 ggr