Rebecka Antonsson, 12 år, gör succé på instagram

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2016-02-24

Rebecka Antonsson, 12 år, gör succé på instagram

Kommer ni ihåg Anna Salander, som blev en viral succé med sina klipp, där hon hoppar som en häst? Hennes talang spred sig världen över och inspirerade henne till att börja med idrotten höjdhoppning. Nu har tolvåriga Rebecka Antonssons instagram blivit veckans snackis. På kontot lägger hon nämligen upp klipp där hon leker häst, både genom att dra kompisen i vagn och att hoppa hinder.

Vi ringde upp henne och hennes mamma för att få reda på lite mer om tjejen bakom klippen. 

Hej Rebecka, h
ur länge har du lekt häst på detta sättet?
– Det har jag gjort sedan jag var tre år gammal. 

Vad får du för reaktioner från omgivningen?
– Jag får folk som tycker att det ser roligt och coolt ut.

Dina klipp gör succé på instagram, hur många följare har du nu?
– Just nu har jag över 11000 följare och jag startade kontot den 25 juni i somras.

Vad är det högsta du hoppat?
– 130 centimeter. 

Har din kropp vant sig vid att du leker på detta sättet eller får du ont någonstans?
– Nej, jag brukar inte få ont varken i ryggen eller i handlederna. Men visst kan jag få lite träningsvärk ibland.  

Din mamma berättade att det är en hel del andra medier som har hört av sig, vad tycker du om det?
– Det tycker jag bara är roligt! Många tror ju att mitt mål är att hoppa så högt som möjligt, men det är det inte. Jag gör det bara för att jag tycker det är så roligt att leka!

Och visst är hon duktig! Vi på Hippson är i alla fall imponerade. Heja Rebecka!

Vill ni se fler klipp hittar ni hennes instagram här

Text: Cajsa EkströmMer i Hippson-TV

Filmad frågestund med Ludwig Svennerstål

Vilket är det läskigaste fälttävlanshindret Ludwig Svennerstål har hoppat och vem är hans idol? FEI Eventing bad sina följare om frågor till den svenska landslagsryttaren – här ger han sina svar i en filmad frågestund med FEI-TV.


Sett 200 ggr

Hingstsläpp på Lojsta hed – se när Clip får träffa flocken

I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet ovan.


Sett 11126 ggr

Hästkompisarna som INTE praktiserar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet.
“Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?


Sett 1039 ggr

Hoppa med sadeln i handen – den ultimata utmaningen

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen!
En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar. Se hennes inlägg nedan:


Sett 1890 ggr

En svalkande dusch sitter inte fel

Sommarvärmen har gjort intåg i Sverige – vad passar då bättre än en svalkande dusch? Den här hästen har verkligen parkerat sig för att vattenspridarens strålar ska göra sitt.


Sett 2171 ggr

Dags för ryttarna att ta sig an en ny utmaning

Det började med toarulle- och ninjautmaning, nu är det dags för "rolling challenge". Det är paret Augustsson Zanotelli som utmanar ryttarkollegorna på en serie tandemkullerbyttor.


Sett 1919 ggr

Ella, 3 år, vet hur man gör mockningen rolig

Snart treåriga Ella Hansson Jensen mockar gärna till sin ponny Santana – och inställningen är det definitivt inget fel på. Med en glad trudelutt tar hon sig an arbetsuppgiften med stort engagemang.


Sett 5218 ggr

Så tränades polishästarna i Storbritannien under 1960-talet

Traditionen med beridna poliser är något som har funnits i århundraden tillbaka. En polishäst behöver bland annat vara modig och snabb, samtidigt som den kan behålla lugnet oavsett situation. Polishästarna genomgår därför en grundlig träning för att bli redo för uppgiften – i klippet ovan illustreras hur träningen såg i Storbritannien under det sena 1960-talet.


Sett 1491 ggr

När benen är alldeles för långa

Visst är det ändå märkligt att föl, som är så små, ändå har svårt att nå ner. Det normala är ju att den som är liten har svårt att nå upp! Att börja smaka på gräset är inte helt lätt för den med lite för långa ben – men skam den som ger sig.


Sett 3750 ggr

Fölet De Camille löshoppar mer än gärna med mamma: "Har de gamla stostammarna från Flyinge i sig"

Fölet De Camille är en pigg liten tjej som föddes den 23 april. I klippet ovan är hon två veckor och då passar hon på att hoppa sida vid sida med sin mamma.


Sett 8503 ggr