Rebecka Antonsson, 12 år, gör succé på instagram

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2016-02-24

Rebecka Antonsson, 12 år, gör succé på instagram

Kommer ni ihåg Anna Salander, som blev en viral succé med sina klipp, där hon hoppar som en häst? Hennes talang spred sig världen över och inspirerade henne till att börja med idrotten höjdhoppning. Nu har tolvåriga Rebecka Antonssons instagram blivit veckans snackis. På kontot lägger hon nämligen upp klipp där hon leker häst, både genom att dra kompisen i vagn och att hoppa hinder.

Vi ringde upp henne och hennes mamma för att få reda på lite mer om tjejen bakom klippen. 

Hej Rebecka, h
ur länge har du lekt häst på detta sättet?
– Det har jag gjort sedan jag var tre år gammal. 

Vad får du för reaktioner från omgivningen?
– Jag får folk som tycker att det ser roligt och coolt ut.

Dina klipp gör succé på instagram, hur många följare har du nu?
– Just nu har jag över 11000 följare och jag startade kontot den 25 juni i somras.

Vad är det högsta du hoppat?
– 130 centimeter. 

Har din kropp vant sig vid att du leker på detta sättet eller får du ont någonstans?
– Nej, jag brukar inte få ont varken i ryggen eller i handlederna. Men visst kan jag få lite träningsvärk ibland.  

Din mamma berättade att det är en hel del andra medier som har hört av sig, vad tycker du om det?
– Det tycker jag bara är roligt! Många tror ju att mitt mål är att hoppa så högt som möjligt, men det är det inte. Jag gör det bara för att jag tycker det är så roligt att leka!

Och visst är hon duktig! Vi på Hippson är i alla fall imponerade. Heja Rebecka!

Vill ni se fler klipp hittar ni hennes instagram här

Text: Cajsa Ekström

Mer i Hippson-TV

Fölet som inte får nog av kramar – smälter allas hjärtan

Den här fölungen är hur social som helst och gillar att kela med sin ägare. "Det här är den bästa dagen i mitt liv", säger kvinnan. Ja, mysigare än så kan det väl knappast bli?


Sett 3159 ggr

Hjälpreda vid hagmockningen – eller?

Att ha en hjälpreda till hands när det är dags att mocka hagen skadar aldrig. Den här hästen är däremot en riktig skojare – och frågan är om den snarare stjälper än hjälper. Se det roliga klippet här ovan.


Sett 2171 ggr

Inta stranden med stil – på en flytande unicorn

Sommaren står för dörren – och vad passar då bättre än lite badinspo till häst? Fram med körgjorden, tömmarna och sist, men inte minst, en uppblåsbar unicorn. Sedan är det bara att sig till närmaste strand för njuta av en stillsam körtur i vattnet.


Sett 3446 ggr

Hampus kör sin nordsvensk med precision

Hampus Jansson har utbildat sig i brukskörning på Strömsholm och med 15-åriga nordsvensken Rusa hjälper han till på föräldragården. Som här när han har tömt en kalvbox. Med precision backar Hampus intill gödselstaden med den hemmagjorda tippvagnen.
Förutom Rusa finns ytterligare en häst på Tvetalunds gård i Västmanland. 
– Vi försöker använda hästarna inom lantbruket där det går. Allt från att hämta halmbalar på släpkärra till att åka runt och stängsla hagar, mota kossor och hämta timmer i skogen.

Se hela filmen så att ni inte missar "statisten" som dyker upp. Ger lite jul- och Kalle Anka-känsla så här i försommarvärmen.


Sett 7002 ggr

Bettina Eistel har inga armar – rider ändå

I detta klipp visar pararyttaren Bettina Eistel att man kan om man vill. Trots att hon inte har några armar tränar och tävlar hon med framgång tillsammans med hästen Fabuleux 5. Se det inspirerande klippet i Hippson-TV. 


Sett 5746 ggr

Rider utifrån sina egna förutsättningar

I det andra avsnittet av Folkspels nylanserade serie "Eldsjälar", får vi följa med till Göteborgs handikappridklubb. Avsnittet handlar om hur alla ska få rida utifrån sina egna förutsättningar. Se klippet i Hippson-TV.


Sett 1388 ggr

Fyra olika typer av ponnymammor

Den rädda, övertaggade, överkörda eller avslappnade. I ett träffsäkert klipp speglar Johanna Berg, från humorduon Jojjo & Mackan, olika typer av ponnymammor. Med sig har hon Youtubern Melissa Fröhlich i rollen som dotter. Vilken typ av ponnymamma känner du igen från verkligheten?


Sett 6024 ggr

Treårige Phoenix travar för första gången: "Det kittlas i magen, mamma!"

Phoenix, tre år, älskar att rida och i påskas var påskharen extra snäll och kom med en ponny till honom. Nioårige shettisen Knyttes Minttu beskrivs som den perfekta barnponnyn och trivs med sin nya ägare. I lördags ville Phoenix rida snabbt, så då fick han prova på att trava för första gången. Hur det gick ser du i klippet ovan (sätt på ljudet!).
– Phoenix satt och sken ikapp med solen. Sådana stunder gör att man som ponnymamma blir extra varm i hjärtat, säger mamma Camilla.


Sett 2749 ggr

Se Henrik von Eckermann och Mary Lou vinna Rolex Grand Prix

Fantastiska Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou hoppade hem söndagens femstjärniga Grand Prix i Windsor. De vänder på en femöring och flyger över hindren och i klippet ovan kan du se omhoppningen – om och om igen! Vinsten gav cirka 1 352 000 svenska kronor i prispengar.


Sett 1513 ggr

När dressyrhästen tar sig an studsserien: ”Behöver kanske jobba på det där med hoppningen…”

Dressyrryttaren, hästutbildaren och influeraren Elenore Simberg har lagt ut ett klipp på Instagram som vi bara måste dela. Det visar hoppberidaren Christoffer Adriansson i sadeln på hennes fyraåriga dressyrtalang Pjotr van de Kempenhoeve – och en studshoppning som blir ”hellre än bra”.


Sett 15861 ggr