Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2020-03-23

Zuccero showing off in his gymnastic exercise 👏🏻👏🏻

Publicerat av Rolf-Göran Bengtsson Fredag 20 mars 2020

Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero.

Text: Ida Röök
  
Rolf-Göran Bengtsson har som alla andra fått pausa sin tävlingsverksamhet och luftar i stället hästarna på utebanan på gården i Tyskland. Häromdagen var det gymnastikserie som gällde och där fick den åttaåriga hingsten Zuccero (e. Zirocco Blue – Caretino äg. Holsteiner Verband) visa vad han går för.
– Jag har ridit honom ett kort tag bara. Innan är det min beridare Bart van der Maat som har tävlat honom upp till 1,40-klasser. Men nu är tanken att jag ska utbilda honom vidare, säger Rolf-Göran och fortsätter:
– Han är en väldigt dynamisk häst, spänstig, kvick och hinderklok. Zuccero är trevlig att rida på och har många positiva egenskaper. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framtid på tävlingsbanorna.

C Future utbildas vidare
Med den rådande situationen i och med coronaviruset startar Rolf-Göran utomhussäsongen på hemmaplan.
– Det handlar ju om att hästarna ska få komma ut och busa av sig lite, vilket man kan göra lika bra hemma. Det är tyvärr inte så mycket man kan göra åt situationen nu.
Rolf-Görans och hans hustru Evis hingst C Future (e. Casall ue. Landadel) blev som bekant godkänd på det svenska bruksprovet för ett par veckor sedan.
– Det skötte han mycket bra får jag säga. Testryttarna var väldigt positiva om hans ridbarhet och psyke. Det är naturligtvis roligt när det går på det viset med ens egen häst, att vara tillbaka och visa hingst på Bruksprovet efter så många år var väldigt roligt. Han kommer nu att utbildas vidare och förhoppningsvis komma ut på tävling när det går. Han kommer också vara tillgänglig via transportsperma till Sverige, hos Hippo Essentia.Mer i Hippson-TV

Varvar dressyrträningen med dans

Dressyrryttaren Elenore Simberg har sin bas i Skåne utanför Lund, där hon arbetar med utbildning och försäljning av dressyrhästar. 
Tillsammans med trettonåriga Dajhann (e. Quaterback) bestämde hon sig för att varva dressyrträningen med lite dans från marken. 
– Vi har ett speciellt band, han och jag, berättar hon. 


Sett 1733 ggr

Barbackagalopp i god balans

Den här lilla tjejen har verkligen bra balans! I en härlig galopp, barbacka på favorithästen, sträcker hon obekymrat ut armarna. Hur brukar ni träna för att hålla balansen?


Sett 2100 ggr

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet ovan visar minstingen Tank sin uppskattning. Se klippet nedan för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.


Sett 9053 ggr

Se Peders och "Charlies" omhoppning – pallplats i St Tropez

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet ovan kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.


Sett 1620 ggr

Kom nu kompis, så går vi!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.


Sett 8454 ggr

Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och hör det hjärtliga skrattet.


Sett 10823 ggr

Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 


Sett 7237 ggr

Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.


Sett 17953 ggr

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.


Sett 1535 ggr

Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.


Sett 10446 ggr