Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2020-03-23

Zuccero showing off in his gymnastic exercise 👏🏻👏🏻

Publicerat av Rolf-Göran Bengtsson Fredag 20 mars 2020

Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero.

Text: Ida Röök
  
Rolf-Göran Bengtsson har som alla andra fått pausa sin tävlingsverksamhet och luftar i stället hästarna på utebanan på gården i Tyskland. Häromdagen var det gymnastikserie som gällde och där fick den åttaåriga hingsten Zuccero (e. Zirocco Blue – Caretino äg. Holsteiner Verband) visa vad han går för.
– Jag har ridit honom ett kort tag bara. Innan är det min beridare Bart van der Maat som har tävlat honom upp till 1,40-klasser. Men nu är tanken att jag ska utbilda honom vidare, säger Rolf-Göran och fortsätter:
– Han är en väldigt dynamisk häst, spänstig, kvick och hinderklok. Zuccero är trevlig att rida på och har många positiva egenskaper. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framtid på tävlingsbanorna.

C Future utbildas vidare
Med den rådande situationen i och med coronaviruset startar Rolf-Göran utomhussäsongen på hemmaplan.
– Det handlar ju om att hästarna ska få komma ut och busa av sig lite, vilket man kan göra lika bra hemma. Det är tyvärr inte så mycket man kan göra åt situationen nu.
Rolf-Görans och hans hustru Evis hingst C Future (e. Casall ue. Landadel) blev som bekant godkänd på det svenska bruksprovet för ett par veckor sedan.
– Det skötte han mycket bra får jag säga. Testryttarna var väldigt positiva om hans ridbarhet och psyke. Det är naturligtvis roligt när det går på det viset med ens egen häst, att vara tillbaka och visa hingst på Bruksprovet efter så många år var väldigt roligt. Han kommer nu att utbildas vidare och förhoppningsvis komma ut på tävling när det går. Han kommer också vara tillgänglig via transportsperma till Sverige, hos Hippo Essentia.Mer i Hippson-TV

Känslomässigt när Gal rider kür på Totilas son

Edward Gal var tårögd under sin kürritt vid årets nederländska mästerskap. Anledningen var att han red samma kür som han red med Totilas i VM i Kentucky för tio år sedan, där det blev guld. Han gjorde det på hingstens son nioåriga Glock's Toto Jr och deras kür belönades med hela 86,150 procent. I ett känslosamt inlägg på Facebook beskriver Edward Gal sina känslor, han skriver, bland annat: "Det var tio år sedan jag red den här küren – som har komponerats av Joost Peters – med Totilas i Kentucky. Jag trodde aldrig jag skulle rida den igen. Men i dag gjorde jag det med hans son och det var fantastiskt. Jag kände tårarna komma och var överväldigad när ni gav oss stående ovationer." Se ett klipp på ekipaget ovan.


Sett 280 ggr

Hästen Cannon får massor av valppussar

Lina Dolk har med sig pappas lilla valp Pazz till stallet, det är en vit älghund-vaktel, som blivit bästis med hästen Cannon. Lina berättar att Cannon älskar att bli kliad i näsborrarna av stallets tvåbenta men att inget slår att gosa med valpen.


Sett 968 ggr

Niklas Arvidsson hoppar ut från banan

Vid tävlingar i helgen slutade en av Niklas Arvidssons ritter inte riktigt som det var tänkt. Ett missförstånd och hästen valde att hoppa ut från banan.
– Jag skulle gå innanför men hästen trodde att den skulle hoppa oxern baklänges och sög tag i hindret. Jag var tvungen att styra undan och då hoppade den rakt ut, förklarar han för Hippson när vi når honom på telefon.
Både han och hästen klarade äventyret utan några komplikationer.
– Det var första gången jag red den mot klockan och den förstod inte. Som tur är var det inga barn eller människor i vägen så att gick bra och ingen skadade sig, säger Niklas och bjuder på klippet och sig själv.


Sett 38789 ggr

Måndag morgon och vardag igen för alla – liten som stor

Så var det måndag morgon igen och väckarklockan ringer – jobb och skola väntar för många. Och måste man så måste man – även om man är liten och söt som socker.


Sett 10260 ggr

Glada hästar och ryttare på jaktritt

I september är det många som väljer att ge sig ut på jaktritt. I Hallaröd deltog flera glada ekipage vid den ca två timmar långa uteritten med frivilliga hinder. Här bjuder Viveka Westergren på ett härligt klipp från ritten. Visst blir man sugen på att hänga med i full galopp?


Sett 8305 ggr

Som häst och katt = bästa vänner

När hästen Curre härom morgonen kom ut i hagen fick han sällskap vid vattentunnan av stallkatten. Sötaste vännerna, eller hur? Curre verkar trivas i kattens närhet, och vill gärna känna på den mjuka pälsen.


Sett 20580 ggr

Turboåke och Alva konditionstränar

Vi har fått möta det charmiga ekipaget Turboåke och Alva tidigare och nu är det dags igen. Alva ska debutera i fälttävlan i slutet av september. Det är Baståsens RK som arrangerar en minifälttävlan med alla tre momenten med. Alva har ridit några pay & jump men det här blir första gången i dressyr och terräng. I klippet konditionstränar de. Vi håller såklart tummarna för det söta ekipaget i fälttävlansdebuten.


Sett 16674 ggr

Varför inte konditionsträna både häst och ryttare

Den här tjejen tar med sig hästen på rullskridskoturen. Både häst, ryttare och hund får konditionsträning i solnedgången. Visst ser det härligt, och lite jobbigt, ut.


Sett 16934 ggr

Se Jimmys resa till Special Olympics i SVT

Serien "Heja Sverigelaget" finns på UR SVT Play. Där får vi bland annat följa Jimmy Andersson, silvermedaljören i dressyr från Special Olympics 2019. I kväll sänds det sista avsnittet i serien i SVT 2. Inspireras av Jimmys resa i klippet ovan!


Sett 1077 ggr

När hästen delar med sig av sin roliga leksak

Hur söta är inte de här fyrbenta kompisarna? Hästen Billy Take That har fått en rolig leksak som hunden Otis gärna vill leka med. När hästen delar med sig blir Otis överlycklig och skuttar nerför stallgången. Vilken tur att fyrfota vänner kan hålla ihop! Se det söta klippet ovan! 


Sett 22898 ggr