Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2020-03-23

Zuccero showing off in his gymnastic exercise 👏🏻👏🏻

Publicerat av Rolf-Göran Bengtsson Fredag 20 mars 2020

Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero.

Text: Ida Röök
  
Rolf-Göran Bengtsson har som alla andra fått pausa sin tävlingsverksamhet och luftar i stället hästarna på utebanan på gården i Tyskland. Häromdagen var det gymnastikserie som gällde och där fick den åttaåriga hingsten Zuccero (e. Zirocco Blue – Caretino äg. Holsteiner Verband) visa vad han går för.
– Jag har ridit honom ett kort tag bara. Innan är det min beridare Bart van der Maat som har tävlat honom upp till 1,40-klasser. Men nu är tanken att jag ska utbilda honom vidare, säger Rolf-Göran och fortsätter:
– Han är en väldigt dynamisk häst, spänstig, kvick och hinderklok. Zuccero är trevlig att rida på och har många positiva egenskaper. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framtid på tävlingsbanorna.

C Future utbildas vidare
Med den rådande situationen i och med coronaviruset startar Rolf-Göran utomhussäsongen på hemmaplan.
– Det handlar ju om att hästarna ska få komma ut och busa av sig lite, vilket man kan göra lika bra hemma. Det är tyvärr inte så mycket man kan göra åt situationen nu.
Rolf-Görans och hans hustru Evis hingst C Future (e. Casall ue. Landadel) blev som bekant godkänd på det svenska bruksprovet för ett par veckor sedan.
– Det skötte han mycket bra får jag säga. Testryttarna var väldigt positiva om hans ridbarhet och psyke. Det är naturligtvis roligt när det går på det viset med ens egen häst, att vara tillbaka och visa hingst på Bruksprovet efter så många år var väldigt roligt. Han kommer nu att utbildas vidare och förhoppningsvis komma ut på tävling när det går. Han kommer också vara tillgänglig via transportsperma till Sverige, hos Hippo Essentia.

Mer i Hippson-TV

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 4413 ggr

Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor på betet

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.


Sett 8078 ggr

Löshoppning är shettisen Berras favorit: ”Han gillar att stå i centrum”

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen här.


Sett 6804 ggr

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.


Sett 10647 ggr

Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator: ”En dröm som blir sann”

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…


Sett 4344 ggr

När det är ett högljutt monster i hagen

Vad är det i hagen som skrämmer hästarna så? Ett alldeles fruktansvärt livsfarligt monster? Kanske flera stycken rentav? Eller bara stallets busiga åsna på skojhumör…


Sett 10009 ggr

Busiga Mulle ger ridläraren en liten knuff på vägen: ”Glädje och lekfullhet ihop med hästen!”

Annette Adler delar med sig av ett glädjespridande klipp (sätt på ljudet!) så här i coronatider. Det visar fyraåriga dottern Moa, hästen Mulle samt ridläraren och stallägaren Caroline Hjälte på Miagårdens ponnystall i Helsingborg. Mulle tyckte visst att matte behövde en liten knuff?


Sett 11455 ggr

Bäää… Gnägg? Vässa ögonen – så ser du inkräktaren i fårflocken!

När personalen på March House Farm ska släppa in fåren från hagen följer alla snällt med. Men vänta nu, en av tackorna har liksom pannlugg och man i stället för burrig päls…


Sett 5266 ggr

Arnold Schwarzenegger har en mattjuv till ponny

Terminator-stjärnan Arnold Schwarzeneggers små fyrbenta kompisar, Whiskey och Lulu, håller honom sällskap vid matbordet efter träningen. Han behöver dock hålla maten under uppsikt – för han är inte ensam att vilja ha godsakerna på tallriken, för att tanka upp med energi.Sett 3385 ggr

"En häftig känsla att det fungerar lika bra utan som med bett"

Annelie Dahlgrens egenuppfödda sto Consine visade sig trivas alldeles utmärkt bettlöst – bland annat vann de nyligen KM på över 67 procent i Lätt A:3. För Hippson berättar ryttaren mer om upptäckten.


Sett 2909 ggr


taggar


liknande webbartiklar


Mest sedda


Populära taggar