Sara Li Vestberg bjuder på ridövning: "Har gett superresultat!"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-05-30

Här kommer veckans markarbetsövning💥 Avstånd: Rakt spår 12m (3 galoppsprång) Böjt spår 14m (4 galoppsprång) Rider du ponny kan du lägga in ett extra galoppsprång. Syfte: Jobba med hästens rakriktning, och med hästens svaga sida som lätt kommer fram när man jobbar innanför spåret, få hästen uppmärksam och lyssna på lätta hjälper. Du som ryttare får kroppskontroll, träna på din koncentration, tajming och fokus! Mål: Hästen ska kunna hoppa rakt, i rätt galopp på rätt antal steg. Byta galopp över hindrena på de böjda spåret in på linjerna men var kvar i samma galopp ut på de böjda och göra ett byte i passagen. En kul och nyttig övning! Hoppas ni fick lite inspiration och går hem övar💪🤩 Lycka till🍀 Jag själv är nöjd med dagens pass men De som kan bli bättre är att jag kommer ner i sadeln o kan börja jobba honom mera mellan hand och skänkeln. Ska försöka få till de ännu bättre när jag tar mig an övningen på Hugo efter helgen😁💦 #practicemakesperfect #goals #träningstips #inspiration #markarbete #stallsaralivestberg

Publicerat av Stall Sara Li Vestberg Fredag 29 maj 2020

Sara Li Vestberg bjuder på ridövning: "Har gett superresultat!"

Hoppryttaren och C-tränaren Sara Li Vestberg tipsar i klippet ovan om en övning som tränar både hästens rakriktning och uppmärksamhet, såväl som ryttarens tajming och fokus. Det blir små skutt både på rakt och på böjt spår. Läs nedan för mer info.
– Jag har haft den på alla mina träningar i veckan och det har gett superresultat, säger Sara.

Avstånd:
Rakt spår tolv meter (tre galoppsprång).
Böjt spår fjorton meter (fyra galoppsprång).
Rider du ponny kan du lägga in ett extra galoppsprång.

Syfte:
Jobba med hästens rakriktning och med hästens svaga sida som lätt kommer fram när man jobbar innanför spåret, få hästen uppmärksam och lyssna på lätta hjälper. Du som ryttare får kroppskontroll, samt får träna på din koncentration, tajming och fokus.

Mål:
Hästen ska kunna hoppa rakt, i rätt galopp på rätt antal steg. Den ska byta galopp över hindren på det böjda spåret in på linjerna, men vara kvar i samma galopp ut på de böjda och göra ett byte i passagen.

En kul och nyttig övning! Hoppas ni fick lite inspiration och går hem och övar. 
Hälsningar, SaraMer i Hippson-TV

Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 


Sett 407 ggr

Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.


Sett 15019 ggr

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.


Sett 1224 ggr

Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.


Sett 9775 ggr

Glädjefylld terrängritt för både ryttare och häst

Emilia Karlsson och hennes sjuåriga c-ponny älskar att flyga fram på terrängbanan. Kolla in det fartfyllda klippet, där ekipaget visar sin glädje genom hela ritten. 


Sett 13593 ggr

Idel gulsvarta manar när Taffsnäs rider ut

Ända sedan 1963 har det arrangerats ridläger på Taffsnäs. Det var Sonja och Börje Klangestam som startade verksamheten. Det som gör Taffsnäs unikt är att deras hästbestånd består av fjordingar. I dag är det Börje och Sonjas barn och barnbarn som driver verksamheten vidare. 


Sett 12841 ggr

Härlig galopp över gröna sommarängar

Johanna DueBoje satt upp på sin fina Mazy Klövenhöj och tog med sig eleverna Klara Svanberg på Bon Geste och Nellie Liljegren på ponnyn Wizard ut på en galopp över gröna sommarängar. Hon delar med sig av den härliga upplevelsen på Instagram.


Sett 3827 ggr

När vattenhindret blir ockuperat

Tyvärr, det blir ingen träning på vattenhindret i dag. Det har blivit ockuperat av en svanfamilj. Det blir till att träna på annat helt enkelt. Det är den brittiska hoppryttaren Joe Stockdale som delar med sig av sitt söta vardagsbekymmer.


Sett 6755 ggr

Får + ponny = bästa vänner för alltid

Det spelar väl ingen roll hur man ser ut och vad man är så länge man är snäll och rolig att vara med. Som den här söta ponnyn som är bästa kompis med ett får.


Sett 8648 ggr

Ridskoleponnyn Laban stjärna i Petra Marklunds video

När artisten Petra Marklund nyligen släppte ny musik tog hon hjälp av Tyresö ryttarförening. Deras lektionsponny Laban medverkar i videon och även verksamhetschefen Nina Ström fick agera stuntman i galoppsekvensen då Petra Marklund inte ridit tidigare. 
– Laban var en filmstjärna långt över förväntningarna. Om jag hade vetat vad han skulle prova på så hade jag nog sagt att det skulle bli svårt men han ställde upp på varenda tagning i knölig terräng och med miljarder knott, Han stod lika stolt uppställd varje gång. Dessutom var vi i ett tätbebyggt område sent på kvällen och när jag red dit passerade tung högljudd trafik och han vände inte ett öra när vi gick där på vägen. Jag var otroligt stolt över honom, säger Nina.
Att vara med vid filminspelningar hör inte till vanligheterna men de hade varit med i en även veckan före.
– Vi tycker att det är kul när vi kan haka på lite annorlunda saker och visa våra fina ridskolehästar, säger Nina stolt.


Sett 8391 ggr