Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!
Mer i Hippson-TV

Runt 200 vildhästar simmar mellan öar – dags för fölauktion

Runt 200 vilda Chincoteagueponnyer simmar nästan en kilometer från en ö till en annan vid Virginias kust i USA. Simturen är en tradition som kallas för "Pony penning days" och i år var det 92:a gången som turen gjordes. Efter förflyttningen auktioneras fölen bort och pengarna därifrån går till att bevara den återstående ponnyhjorden i området eftersom rasen, som alltså lever i de vilda, är hotad. Se klippet från TV4.


Sett 1359 ggr
Kommentarer

Dressyrträning? Nej, hästen Justus ska ha sovmorgon!

När Anna Melinder skulle hämta Justus i hagen för att åka på dressyrträning möttes hon av en häst som hellre ville ha sovmorgon.
– Jag tror att han förstod att det var dressyr på gång och inte hoppning, säger Anna. Här nedan berättar hon mer om sin trötta valack.


Sett 7735 ggr
Kommentarer

Kapplöpningshästar lever det pensionärsliv de förtjänar

På Dream Chase Farm i USA finns 29 mycket välmeriterade, äldre kapplöpningshästar. Grundaren och presidenten Michael Blowen berättar om sina fyrbenta vänner som njuter pensionärsliv på de gröna fälten. Att få ge tillbaka till dessa hästar, som själva har gett så mycket, betyder massor. 


Sett 3029 ggr
Kommentarer

Trygga Pumba fortfarande till salu – hjälper även till med storhandlingen

Minns ni bombsäkra hästen Pumba som är tränad för "allt"? Motorer, rockringar, barn på studsmatta, lamor... Nej, det är inget som skrämmer Pumba. Nu har en potentiell köpare frågat om Pumba är rädd för plastpåsar. Vad tror ni? Självklart inte! Och vill du plocka upp lite snabbmat under ridturen går det också bra. Se klippet från Brookby Heights International på Nya Zeeland.


Sett 9173 ggr
Kommentarer

Häng med Ingrid Klimke runt terrängbanan i Aachen

Under årets fälttävlan i Aachen tog den rutinerade ryttaren Ingrid Klimke hem segern både individuellt och med det tyska laget. Samtidigt som hon lotsade sin häst Horseware Hale Bob runt den tuffa terrängbanan filmade hon ritten med en hjälmkamera. Ett fartfyllt klipp som du bara inte får missa! Glöm inte att skruva upp ljudet.


Sett 2233 ggr
Kommentarer

När bilen står perfekt parkerad på betet

Det är inte alla hästar som blir avvaktande när de ser ett fordon. Spana in detta klipp som har blivit en viral succé i Storbritannien och på Nya Zeeland de senaste dagarna. 
  
Hästen verkar tycka att bilen står perfekt parkerad inne i hagen, för det kliar ju uppenbarligen. Och den hade inte bråttom därifrån.


Sett 15889 ggr
Kommentarer

Ovanligt åsneföl har sett dagens ljus – arten är akut utrotningshotad

Mamma Nadifa fick ett litet föl den 14 juli på Marwell Zoo i Storbritannien. Den lilla nykomlingen sprider stor glädje, inte bara för att den är otroligt söt utan också eftersom arten afrikansk vildåsna är utrotningshotad.
  
Åsnan är klassificerad som "akut hotad" vilket innebär att den löper en extremt stor risk att dö ut i vilt tillstånd inom en mycket nära framtid. Dagens tamåsna tros härstamma från arten och i dag finns endast runt 600 åsnor som lever vilt i Etiopien, Eritrea och Somalia.
  
Marwell Zoo har en central roll i bevarandet av arten, skriver
Horse & Hound. De vet ännu inte vilket kön fölet har då den lilla sötnosen får gå ostörd tillsammans med sin mamma ännu en tid. 
– Vi är så stolta över att se att denna underbara nykomling klarar sig så bra, säger Ian Goodwin som är chef på djurparken till tidningen.


Sett 4553 ggr
Kommentarer

Simon Delestre rider i full galopp – genom centrala Paris

Simon Delestre är en av Frankrikes mest framgångsrika hoppryttare, men han har även en ritt på cv:t som inte många kan skryta med. Han har nämligen, med hjälp av sin sponsor (och en greenscreen?), galopperat genom Paris gator. Kolla klippet – visst är det häftigt?


Sett 16356 ggr
Kommentarer

Pascal tar lövblåsen till hjälp i stallgången – precis som i USA

Linda Nilsson skickade ett klipp till redaktionen med tips från Tagesson Sporthorses, där beridaren Pascal Rocque visar hur man kan göra stallgången extra ren. Vi bad henne berätta mer.


Sett 5790 ggr
Kommentarer

Tappar tränset under ritten – men får på det igen

Sebastian Becher fick ett stopp med sin häst Cassvic vid tävlingar i Tyskland. Hela tränset åker av och bara bettet är kvar i munnen på hästen. Men Sebastian lyckas få på det igen och fortsätter att hoppa. Den imponerande manövern resulterade i 6,25 fel och ekipaget hamnade precis utanför placering, imponerande!


Sett 7473 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Lite film och annat!

Therese

All rost ska bort!

Stalldrömmar

Lyckopiller 💋

Hästskötarbloggen

Till Husbloggarna