Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B: "Vi hade verkligen roligt inne på banan"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2016-08-06

Då var debuten i MSV B dressyr gjord!!! 󾭩 Och han är en sån stjärna! Han bjuder upp till dans som inte liknar något annat! 󾭩󾭩󾭩 Lite småmissar här o var, men dessa kändes som rena rutinsaker... Varken jag eller Torsten har rutin på detta. Han kändes lite matt i kroppen idag men han krigar på ändå! 󾬖󾭩 Han vill verkligen så mycket, och vill vara till lags... Älskade vän!!! Och vi slutade på 62.67 %!!!!!! 󾌧󾭩󾆾󾬖 Helt galet, mun finaste ardenner kvalar i MSV B på FÖRSTA försöket!!!!!!!! 󾭩󾭩󾭩󾭩󾭩 Så nu blir det lite vila några dagar och sen träna på MSV B program och stärka oss både fysiskt och mentalt!! Nu har vi tagit ytterligare ett steg så nu fortsätter vi!!! Häng med oss!!?? 󾬖󾮖󾮗󾆾󾭩

Publicerat av Dressyrardennern Torsten den 5 augusti 2016

Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B: "Vi hade verkligen roligt inne på banan"

Ni minns väl ardennern Torsten, som tillsammans med sin ryttare Linda Nilsson klättrar i dressyrklasserna? Fredag var det dags för en ny milstolpe, de debuterade Medelsvår B i Jönköping med godkända 62,67 procent. Vi ringde upp Linda, se intervjun nedan.

Text: Anki Yngve
  
Hej Linda, hur kändes ritten?
– För dagen kändes Torsten något matt i kroppen, men som den kämpe han är krigar han på. Han tycker att detta med tävling och show är det bästa som finns, han liksom växer i sitt sätt att visa sig.
– Torsten taggade till lite inne på banan vilket gjorde att övergångarna inte satt så bra som de kan göra. Men det var så kul att rida Medelsvår B, det kändes som att dessa program passar oss eftersom det händer någonting i princip hela tiden. Och att Torsten kan få visa sina fina galoppombyten.
– Debuten är nu gjord, vi vet hur programmet känns och framför allt har vi mer register att visa. Vi hade verkligen roligt inne på banan och det tror jag syns på filmen från ritten. Det var en regional/nationell tävling, så det var hög status på de andra tävlande.
  
Vad var responsen från domaren?
– Det var mycket positivt från domaren. Vi fick bland annat som kommentar att ”Det är en taktmässig häst med god energi! Och mycket lydig!”. Så det var väldigt kul att läsa. I denna ritt föll han isär lite i galopprogrammet. Men det var på grund av att han var lite matt, jag orkade inte riktigt hålla ihop honom hela vägen.
– Med ännu mer styrka och lösgörande arbete kommer det att bli lättare. Torsten fick kommentaren ”avspänd och energisk skritt” och vi fick inte mindre än sex stycken sjuor i vår bedömning.
  
Fick ni några reaktioner från medtävlande och publik?
– Oh ja, det fick vi, så jätteroligt! Det var väldigt många som ville komma fram och hälsa på Torsten och som följer oss via hans Facebook-sida. De önskade oss lycka till och tycker att detta är helt fantastiskt.
– Även tävlingsveterinären kom fram och berömde oss, publiken jublade och klappade i händerna efter vår ritt. Det var en tjej som skrek: ”Ni var absolut BÄST i dag! Heja er!” Så vi fick väldigt mycket positiva reaktioner.
– Det känns verkligen så himla kul att få den här responsen. Jag hoppas att vår resa kan inspirera andra att starta sina hästar i dressyr, även om det kanske inte är den traditionella dressyrhästen.
 
Vad är målet framöver?
– Vi har i år blivit speciellt inbjudna till att delta i Sweden International Horse Show. En stor dröm! Så mitt största mål detta år är att matcha Torsten så att vi kan visa upp oss i vårt livs form. Vi kommer även att delta i Skara Hästivalen och göra en uppvisning där, så fantastiskt kul!
– Nästa tävling är inplanerad i Tranås den 28 augusti. Därefter kommer vi att fortsätta vår resa, genom att försiktigt matcha Torsten vidare upp i klasserna. Just nu håller vi på att leka lite med seriebyten i skogen. Så till hösten har vi en hel massa roliga och spännande saker framför oss.


Tidigare på Hippson.se:
Ardennern Torsten har gjort debuten i Msv C-dressyr
Ardennern Torsten tränar för start i medelsvår


Mer i Hippson-TV

När bästa kompisarna synkar bocksprången perfekt

Att hästar leker i hagen har vi sett förut, men dessa två har ändå något unikt. I detta härliga klipp tajmar de båda hästarna verkligen bocksprången perfekt nästan som om de har övat in det hela?


Sett 6161 ggr

Tog hästen till "Drive Thru" – "en påse morötter, tack"

Karolin Lidéns ridtur i helgen med 13-åriga hästen Principe gick till en hamburgerkedja i Gävle. Något som först uppmärksammades av lokaltidningen. Det snappades upp av TV4-programmet Efter fem och visades i deras Sverigesvep. Vad Karolin beställde? En påse morötter såklart.


Sett 1764 ggr

All In och Peder tränar hemma på Grevlunda

Peder Fredricson har vid flera tillfällen berättat att H&M All In snart kommer att tävla igen. Och visst ser ekipaget ut att vara redo? Det är #HMwelovehorses som på Instagram delar med sig av ett klipp från ett träningspass hemma på Grevlunda.


Sett 4997 ggr

När fölet får med mamma på kurragömma

Det här fölet verkar ha en räv bakom varje öra. Busa med mamma och gömma sig bakom vindskyddet är för dagen favoritleken. Det busiga fölet ägs av Chelsea Borell som la upp klippet på Tik-Tok där det snabbt blev viralt.


Sett 17196 ggr

Udda bästisar men så söta ihop

Ibland uppstår vänskap mellan djur som i vanliga fall inte alls hänger tillsammans. Som här där en häst blivit bästa kompis med en av gårdens hönor. 


Sett 3508 ggr

Liten ponny med stor dos attityd

Den här lilla parveln fullkomligt äger hagen, vilket den gärna visar för sin fyrbenta kompis. Skruva upp volymen och se det härliga klippet!


Sett 28316 ggr

När matklockan ringt tar man vad som erbjuds - som dekorationerna

Denna ponnyn tycker nog att uppvisningen tar för lång tid samtidigt som hans matklocka har ringt. Nöden har ingen lag och man får helt enkelt ta vad som erbjuds. I detta fallet banans blomsterdekoration.. 


Sett 7058 ggr

Möt Zippy - korsning mellan en zebra och åsna

Hybriddjur är ett kontroversiellt ämne och de avlas oftast fram för ekonomisk vinning. Men när en oönskad zebra föds på en djurpark i Tyskland slutar det med att hon tillslut flyttar in på en gård i England där hon får ett gäng med nya åsnekompisar. Efter två år föds överraskande zonkeyn Zippy. 


Sett 2532 ggr

Svårflörtad stallkamrat

Ibland får man kämpa för kärleken, vilket denna valack verkligen behöver göra. Stallkamraten är lite nonchalant intresserad men frågan är om han vinner hennes hjärta till slut? Charmigt klipp är det i alla fall! 


Sett 2268 ggr

När fölet har mer spring i benen än sin mor

De flesta föräldrar kan säkert relatera till småbarnsåren då barnen springer runt och utforskar, medans mamman försöker hålla uppsikt. Här har vi ett litet föl som gärna springer runt och leker, samtidigt som mamman har fullt upp med att hålla koll på den busiga lilla hästen. Se det söta klippet!


Sett 15436 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar
Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.