Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B: "Vi hade verkligen roligt inne på banan"

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2016-08-06

Då var debuten i MSV B dressyr gjord!!! 󾭩 Och han är en sån stjärna! Han bjuder upp till dans som inte liknar något annat! 󾭩󾭩󾭩 Lite småmissar här o var, men dessa kändes som rena rutinsaker... Varken jag eller Torsten har rutin på detta. Han kändes lite matt i kroppen idag men han krigar på ändå! 󾬖󾭩 Han vill verkligen så mycket, och vill vara till lags... Älskade vän!!! Och vi slutade på 62.67 %!!!!!! 󾌧󾭩󾆾󾬖 Helt galet, mun finaste ardenner kvalar i MSV B på FÖRSTA försöket!!!!!!!! 󾭩󾭩󾭩󾭩󾭩 Så nu blir det lite vila några dagar och sen träna på MSV B program och stärka oss både fysiskt och mentalt!! Nu har vi tagit ytterligare ett steg så nu fortsätter vi!!! Häng med oss!!?? 󾬖󾮖󾮗󾆾󾭩

Publicerat av Dressyrardennern Torsten den 5 augusti 2016

Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B: "Vi hade verkligen roligt inne på banan"

Ni minns väl ardennern Torsten, som tillsammans med sin ryttare Linda Nilsson klättrar i dressyrklasserna? Fredag var det dags för en ny milstolpe, de debuterade Medelsvår B i Jönköping med godkända 62,67 procent. Vi ringde upp Linda, se intervjun nedan.

Text: Anki Yngve
  
Hej Linda, hur kändes ritten?
– För dagen kändes Torsten något matt i kroppen, men som den kämpe han är krigar han på. Han tycker att detta med tävling och show är det bästa som finns, han liksom växer i sitt sätt att visa sig.
– Torsten taggade till lite inne på banan vilket gjorde att övergångarna inte satt så bra som de kan göra. Men det var så kul att rida Medelsvår B, det kändes som att dessa program passar oss eftersom det händer någonting i princip hela tiden. Och att Torsten kan få visa sina fina galoppombyten.
– Debuten är nu gjord, vi vet hur programmet känns och framför allt har vi mer register att visa. Vi hade verkligen roligt inne på banan och det tror jag syns på filmen från ritten. Det var en regional/nationell tävling, så det var hög status på de andra tävlande.
  
Vad var responsen från domaren?
– Det var mycket positivt från domaren. Vi fick bland annat som kommentar att ”Det är en taktmässig häst med god energi! Och mycket lydig!”. Så det var väldigt kul att läsa. I denna ritt föll han isär lite i galopprogrammet. Men det var på grund av att han var lite matt, jag orkade inte riktigt hålla ihop honom hela vägen.
– Med ännu mer styrka och lösgörande arbete kommer det att bli lättare. Torsten fick kommentaren ”avspänd och energisk skritt” och vi fick inte mindre än sex stycken sjuor i vår bedömning.
  
Fick ni några reaktioner från medtävlande och publik?
– Oh ja, det fick vi, så jätteroligt! Det var väldigt många som ville komma fram och hälsa på Torsten och som följer oss via hans Facebook-sida. De önskade oss lycka till och tycker att detta är helt fantastiskt.
– Även tävlingsveterinären kom fram och berömde oss, publiken jublade och klappade i händerna efter vår ritt. Det var en tjej som skrek: ”Ni var absolut BÄST i dag! Heja er!” Så vi fick väldigt mycket positiva reaktioner.
– Det känns verkligen så himla kul att få den här responsen. Jag hoppas att vår resa kan inspirera andra att starta sina hästar i dressyr, även om det kanske inte är den traditionella dressyrhästen.
 
Vad är målet framöver?
– Vi har i år blivit speciellt inbjudna till att delta i Sweden International Horse Show. En stor dröm! Så mitt största mål detta år är att matcha Torsten så att vi kan visa upp oss i vårt livs form. Vi kommer även att delta i Skara Hästivalen och göra en uppvisning där, så fantastiskt kul!
– Nästa tävling är inplanerad i Tranås den 28 augusti. Därefter kommer vi att fortsätta vår resa, genom att försiktigt matcha Torsten vidare upp i klasserna. Just nu håller vi på att leka lite med seriebyten i skogen. Så till hösten har vi en hel massa roliga och spännande saker framför oss.


Tidigare på Hippson.se:
Ardennern Torsten har gjort debuten i Msv C-dressyr
Ardennern Torsten tränar för start i medelsvår


Mer i Hippson-TV

Kärlek mellan fyrbenta vänner

I dessa tider behöver vi alla sprida lite extra kärlek. Dessa fyrbenta kompisar behöver inte hålla social distans, utan njuter istället av varandras sällskap. Se det söta klippet!


Sett 604 ggr

Veterinär kämpar för att rädda häst med EHV-1

Den franske veterinären Christophe Schlotty vill uppmana ryttare till eftertanke kring situationen gällande utbrottet av EHV-1. I ett filmklipp delar han med sig av hur de kämpar för att rädda ett sto som blev svårt sjuk efter hemkomsten från tävlingarna i spanska Valencia. Han uppmanar allmänheten att göra det man kan för att stoppa smittspridningen. I klippet ser vi hästen tillfriskna under en veckas tid, sammanfattat på ett par minuter. 
OBS vi vill varna känsliga tittare för obehagliga bilder.


Sett 28068 ggr

När vårkänslorna spritter i hela kroppen – dags att fatta galoppen

Vem längtar inte efter att få dra iväg i en fartfylld galopp över ängarna? Femårige Oakley behöver inte ens några tyglar när den lille ryttaren flyger fram tillsammans med sin söta ponny.


Sett 18524 ggr

Pensionären Di Lapponia T har födelsedagskalas: "Ett fyrfaldigt leve"

Paulinda Fribergs topphäst Di Lapponia T fyllde 20 år i veckan. Det firades med morötter, födelsedagssång och kramar från syskonbarnen Saga och Hollie. Se det söta klippet ovan. Det var i samband med världscuptävlingarna i Göteborg förra året som stoet tackades av inför Scandinavium-publiken, efter en lång och framgångsrik tävlingskarriär. Paulinda har själv ridit in och utbildat stoet till högsta nivå, nu är Di Lapponia T dräktig med ingen mindre än Totilas.


Sett 3112 ggr

Vad bra att du har lärt hästarna att hoppa! Eller?

Hästarna Molly och Gem väljer själva i vilken hage de ska gå. Om de nu ens känner för att gå i en hage... Duktiga på att hoppa är de i alla fall, vilket de även visar när de tävlar fälttävlan tillsammans med ryttaren Persia Bhatia från Skottland.


Sett 16717 ggr

Se Douglas snabba omhoppning – vinner 1,50-klassen

Douglas Lindelöw vann lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Vejer de la Frontera i Spanien, med Casquo Blue. Se deras omhoppning i klippet ovan (bläddra i inlägget)! Dessutom blev det dubbelt svenskt på pallen, då Angelie von Essen knep andraplatsen med Cochella. Över 90 ekipage startade i klassen och även Alexander Zetterman, Sissela Smith och Antonia Andersson var placerade.
– Sverige är i bra form helt enkelt! Alla tycker det är väldigt skönt att vara i gång igen, säger Douglas till SvRF.Sett 1052 ggr

Fredag, vårkänslor och spring i benen

Vad är härligare än ett urgulligt föl med spring i benen? Gör nu som fölungen och sätt full fart mot helgen. 


Sett 5217 ggr

Superman sitter och vilar sig i form

Visst är det härligt att sätta sig och vila en stund? Det tycker i alla fall Superman "Sune", född 2019, som har gillat att sitta på halmbalen i lösdriften sedan han var föl. 
Han är en riktigt stilig kille och ett charmtroll är han också. Otroligt social, trevlig och älskar att gosa. Mot sina syskon är han dock en retsticka och busar ofta med dem. I framtiden väntar ett liv som dressyrhäst, berättar matte Linda Hansson som även är uppfödare till "Sune". 


Sett 17402 ggr

Dansar med islandshästar, hundar och hela stallgänget: "Oj så roligt!"

Dansutmaningen Jerusalema Challenge har genomförts över hela världen. I förra veckan delade Hippson ett klipp med Tågarpsortens ryttarförening som gör dansen uppsuttet till häst. Stallgänget hos Jamila Bergs islandshästar har också tagit fram dansskorna, och delar glädjen med både hundar och hästar.
– Vi gjorde denna och oj så roligt samtidigt som teambuilding! Vi utmanar alla som har inackorderade, säger Jamila.


Sett 32359 ggr

Vi börjar veckan med ett leende

Vad gjorde vi innan sociala medier kunde få de mest banala små vardagssaker att bli lustifikationer. Som när en söt liten häst får kicka igång veckan med sitt "skratt".


Sett 1397 ggr