Se Peder Fredricsons känslosamma Jerring-tal

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2017-01-16

Se Peder Fredricsons känslosamma Jerring-tal

På måndagskvällen vann ridsportens egen OS-silvermedaljör Peder Fredricson Jerringpriset, framröstad av häst-Sverige och hela svenska folket! Om du missade hans känslosamma tal under Idrottsgalan, se det i SVT-klippet här ovan.
– Det känns helt otroligt, jag känner mig enormt hedrad. Det visar hur stort ridsportintresset är och hur handlingskraftiga hästfolk är. Ni är vana vid att jobba hårt för att få det ni vill, och här står jag, säger han bland annat.
  
Tackar sin fantastiska häst
Peder tackar alla som har röstat, sin fantastiska häst H&M All In, hästägaren, sitt team och förstås hustrun Lisen och de tre sönerna. Han beskriver ögonblicket då han ska rida in på banan i Rio: ”Genom stövlarna kan jag höra All Ins hjärta slå.”
– Det närmaste jag kan komma för att beskriva det ögonblicket är magiskt. Och det är min sport. Ridsporten!

Tidigare under kvällen på Hippson.se:
Peder Fredricson vinner Jerringpriset!
Hippsons bildspel från röda mattan


Mer i Hippson-TV

Konsten att vinna omhoppningen med en trasig tygel

Att rida en snabb och felfri omhoppning över 1,40-hinder är svårt nog med all utrustning på plats. Men hemmaryttaren Jean-Luc Mourier fick en snäppet större utmaning i fredags, när tygeln brast mitt i rundan på den tvåstjärniga tävlingen i franska Valence.
  
Räddningen är riktigt snygg – och leder till seger. Se den imponerande ritten här ovan.


Sett 6881 ggr
Kommentarer

Helbror till VM-aktuella Dante Weltino säljs på auktion

Förra sommaren tog Therese Nilshagen och stjärnhästen Dante Weltino OLD hela dressyrvärlden med storm, efter flera imponerande ritter och en silvermedalj med det svenska laget under EM i Göteborg. Härnäst väntar VM i Tryon för ekipaget.
  
För den som har fått upp ögonen för hingsten finns det all anledning att kika på årets föl på Oldenburg Elite Foal Auction. Där finns nämligen Dantes helbror, Da Vinci, med. Se honom visa upp sig i klippet ovan. På auktionen säljs även Danny Boy (e. Dante Weltino – Royal Diamond).

>> Här hittar du samtliga auktionsföl


Sett 1527 ggr
Kommentarer

Se dressyrardennern Torsten träna seriebyten

Som vi tidigare berättat är det långsiktiga målet för Linda Nilsson och hennes kändishäst, dressyrardennern Torsten, att starta Medelsvår A-dressyr.


Sett 14287 ggr
Kommentarer

Två år sedan Peders och "Allans" OS-silver – återupplev magin

I dag, den 19 augusti, är det exakt två år sedan Peder Fredricson och H&M All In red hem OS-silvret i Rio de Janeiro. I det här klippet återupplever vi omhoppningen som gav dem medaljen. Gåshudsvarning de luxe!


Sett 3702 ggr
Kommentarer

Charlotte Dujardin VM-klar på nioåriga drömstoet Freestyle

I dag offentliggjorde Storbritannien sin dressyrtrupp till ryttar-VM i Tryon om en knapp månad. Och trots att Valegro numera är pensionär finns den regerande mästaren Charlotte Dujardin med i laget – på det blott nioåriga stoet Mount St. John Freestyle. I klippet ovan kan vi njuta av ekipagets fina Grand Prix i Hartpury i början på juli i år.


Sett 6806 ggr
Kommentarer

Ska vi berätta att staketet är elektriskt? ”No, hell no!”

”Titta, de har hästar!” utbrister den här kvinnan lyckligt. Några sekunder senare ger hon ifrån sig ett avgrundsvrål, och kommer dessutom att behöva byta byxor… Vi kan inte låta bli att skratta gott åt klippet, för visst är hon rätt skön ändå? Missa inte att slå på ljudet!


Sett 28730 ggr
Kommentarer

När ponnyn Laban hittar på bus – då hoppar han ut: ”Han är väldigt snäll egentligen”

Ridskoleponnyn Laban är en snäll men lite busig individ. På ett ridläger i somras fick han för sig att hoppa ut från banan – över en häck och tillbaka igen. Missa inte det roliga klippet ovan.


Sett 4437 ggr
Kommentarer

Topphästen Unee BB i pension: “Tack, du kommer alltid att vara min stjärna”

Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl har haft mängder med framgångar på de största dressyrarenorna världen över. Nu sätts dock punkt för hingstens tävlingskarriär – och ryttaren hyllar honom med en fin film.


Sett 3292 ggr
Kommentarer

Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlanponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att sätta på ljudet. 


Sett 10822 ggr
Kommentarer

Snacka om tistelproblem i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.


Sett 16573 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Måndag!

Therese

Tvådagars kurs och Hööks Cup

Saras vardag

Gästblogg: Höbristen får katastrofala följder

Gästbloggen

Till Husbloggarna