Skippy har fått nog av vilan – studsar fram i hagen

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-07-31

Nu får det väl ändå vara nog på pensionärsridningen tycker Skippy. Hela våren och sommaren har han stått i hagen och sett på när de andra ponnysarna hoppar terränghinder och har fasligt kul. Så han har tagit saken i egna händer och tjuvtränar på sin stock i hagen. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot att snäppa upp tempot i igångsättningen på våra skogsturer... Han brukar normalt sett ha spring i benen så det räcker och bli över så nu blir det väl att hålla i sig.

Publicerat av Karin Tyskling Torsdag 30 juli 2020

Skippy har fått nog av vilan – studsar fram i hagen

Den 22-årige ponnyn Skippy har haft en lugn period under våren och sommaren. Det är han trött på nu, vilket han visar för matte Karin Tyskling. Se de fina klippen – med ljud!

Karin Tyskling har haft Skippy sedan han var 15 år. Innan hon köpte honom var hon medryttare på honom.
– Så vi har hängt ihop ett bra tag. Jag brukar se på oss som ett gammalt gift par. Skippy är för det mesta en rörande snäll, försynt och klok gentleman men han har även dubbla virvlar i pannan och en räv bakom varje öra, säger hon.
Karin berättar att Skippy tycker att det mesta är kul och att han älskar att jobba.
– rivstarter och att galoppera i sidled är hans specialiteter och han är fortfarande vid 22-års ålder onödigt snabb. Han vet hur saker och ting ska gå till och är väldigt noggrann med att allt blir gjort på rätt sätt. Blandar jag hans mat fel, serverar det fel eller ställer något på fel ställe påpekar han det genast, vänligt men bestämt. Han har stenkoll och ser till att jag sköter mig. Han är väldigt kräsen och ganska bortskämd, och precis hur charmig och söt som helst.Mer i Hippson-TV

Som häst och katt = bästa vänner

När hästen Curre härom morgonen kom ut i hagen fick han sällskap vid vattentunnan av stallkatten. Sötaste vännerna, eller hur? Curre verkar trivas i kattens närhet, och vill gärna känna på den mjuka pälsen.


Sett 15429 ggr

Turboåke och Alva konditionstränar

Vi har fått möta det charmiga ekipaget Turboåke och Alva tidigare och nu är det dags igen. Alva ska debutera i fälttävlan i slutet av september. Det är Baståsens RK som arrangerar en minifälttävlan med alla tre momenten med. Alva har ridit några pay & jump men det här blir första gången i dressyr och terräng. I klippet konditionstränar de. Vi håller såklart tummarna för det söta ekipaget i fälttävlansdebuten.


Sett 14014 ggr

Varför inte konditionsträna både häst och ryttare

Den här tjejen tar med sig hästen på rullskridskoturen. Både häst, ryttare och hund får konditionsträning i solnedgången. Visst ser det härligt, och lite jobbigt, ut.


Sett 15618 ggr

Se Jimmys resa till Special Olympics i SVT

Serien "Heja Sverigelaget" finns på UR SVT Play. Där får vi bland annat följa Jimmy Andersson, silvermedaljören i dressyr från Special Olympics 2019. I kväll sänds det sista avsnittet i serien i SVT 2. Inspireras av Jimmys resa i klippet ovan!


Sett 1006 ggr

När hästen delar med sig av sin roliga leksak

Hur söta är inte de här fyrbenta kompisarna? Hästen Billy Take That har fått en rolig leksak som hunden Otis gärna vill leka med. När hästen delar med sig blir Otis överlycklig och skuttar nerför stallgången. Vilken tur att fyrfota vänner kan hålla ihop! Se det söta klippet ovan! 


Sett 22542 ggr

Häng med in i polishästarnas nya lastbil

Polisrytteriet i Stockholm har fått en ny hästlastbil. Den är 12 meter lång och hela 26 ton tung. Polisryttaren Gry tar med er på en visning av lastbilens fina utrymmen för såväl hästar som ryttare.


Sett 21152 ggr

Måndag morgon och precis allt kan gå fel

Att äta i sängen kan tyckas vara en strålande idé. Man sparar tid och kan ligga under  täcket ett tag till. Men  så förargligt om man spiller, som den här lilla sötnosen som misslyckas med att äta liggandes.


Sett 13198 ggr

När marken är alldeles för långt ner

Det vanliga när man är liten är att man inte når upp. Men för ett långbent föl kan det vara tvärtom, man når helt enkelt inte ner.


Sett 18270 ggr

Sötchock – vaggvisestund med shettisföl

Moberg's Assessor, "Alfie" är ett föl som älskar att gosa. Minishetlandsponnyn somnar sött i Linnea Ornsteins knä när hon sjunger en vaggvisa. Dessutom ansluter de övriga shettisarna och lägger sig bredvid för att lyssna. Se det söta klippet ovan!


Sett 19651 ggr

Tips inför helgen – fläta som proffsen

Dags för tävling i helgen? Vill du ha knoppar men tycker att det är svårt att få dem snygga? Här är proffstips från Alva som är hästskötare på Grevlunda. 


Sett 10812 ggr