Skippy har fått nog av vilan – studsar fram i hagen

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-07-31

Nu får det väl ändå vara nog på pensionärsridningen tycker Skippy. Hela våren och sommaren har han stått i hagen och sett på när de andra ponnysarna hoppar terränghinder och har fasligt kul. Så han har tagit saken i egna händer och tjuvtränar på sin stock i hagen. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot att snäppa upp tempot i igångsättningen på våra skogsturer... Han brukar normalt sett ha spring i benen så det räcker och bli över så nu blir det väl att hålla i sig.

Publicerat av Karin Tyskling Torsdag 30 juli 2020

Skippy har fått nog av vilan – studsar fram i hagen

Den 22-årige ponnyn Skippy har haft en lugn period under våren och sommaren. Det är han trött på nu, vilket han visar för matte Karin Tyskling. Se de fina klippen – med ljud!

Karin Tyskling har haft Skippy sedan han var 15 år. Innan hon köpte honom var hon medryttare på honom.
– Så vi har hängt ihop ett bra tag. Jag brukar se på oss som ett gammalt gift par. Skippy är för det mesta en rörande snäll, försynt och klok gentleman men han har även dubbla virvlar i pannan och en räv bakom varje öra, säger hon.
Karin berättar att Skippy tycker att det mesta är kul och att han älskar att jobba.
– rivstarter och att galoppera i sidled är hans specialiteter och han är fortfarande vid 22-års ålder onödigt snabb. Han vet hur saker och ting ska gå till och är väldigt noggrann med att allt blir gjort på rätt sätt. Blandar jag hans mat fel, serverar det fel eller ställer något på fel ställe påpekar han det genast, vänligt men bestämt. Han har stenkoll och ser till att jag sköter mig. Han är väldigt kräsen och ganska bortskämd, och precis hur charmig och söt som helst.Mer i Hippson-TV

Oss fyrbenta vänner emellan

En bästa vän är alltid bra att ha och individerna i klippet har verkligen funnit varandra. Trots att de verkar vara ett omaka par delar hunden och hästen en mysig stund tillsammans – fyrbenta vänner emellan! Missa inte det söta klippet ovan!


Sett 821 ggr

Namnkunnigt startfält tar sig an Hermanstorps nya terrängbana

Det har snickrats och hamrats hos Hermanstorps kör- och ridklubb i vinter. Martin Möllgård har designat hindren till klubbens nya trestjärniga terrängbana och till helgen ska ryttarna få känna på den. Då arrangeras Hermanstorp fälttävlans cup 2020 med två- och trestjärniga klasser samt ponny. 


Sett 9123 ggr

Måndagstrött? Du är inte ensam

Ibland behöver man en lite lugnare start på veckan. Varför inte göra som den här hästen – ta en powernap, helt enkelt. Kolla in det roliga klippet med ljud på!


Sett 7627 ggr

Hästen Cainwen fastnade mellan två träd – fick hjälp av räddningstjänsten

När Ebba Gren kollade till hästarna i beteshagen upptäckte hon att treåriga Cainwen satt fast mellan två träd. Som tur är kunde räddningstjänsten hjälpa till att få loss henne. Se räddningsaktionen i klippet ovan.
– Hon kom varken framåt eller bakåt. Vi förstår inte hur hon har lyckats ta sig in där, säger Ebba.


Sett 12491 ggr

Busar med mamma när tränaren tar paus

Lilla Otis Price är son till fälttävlansryttarna Tim och Jonelle Price. Den här dagen sitter han vid ridbanan när mamma tränar för självaste Charlotte Dujardin. Men så måste tränaren smita iväg en stund och då passar Otis på att ta över tränarrollen. 


Sett 3665 ggr

Samspelet mellan en häst och en liten flicka

Vi har tidigare fått se Bongo dansa fram med Greetje Hakvoort i sadeln, medan sexåriga dottern Jolie bjudit på sötchock med ponnyn Napoleon. I det här klippet är det däremot dottern som tagit över träningen av mammans häst – och visst bjuder de på ett fantastiskt samspel och en fin tillit till varandra? Klippet kommer från Human & Horse Academy by Greetje Hakvoort.


Sett 6704 ggr

Brandmän räddar häst ur brinnande stall

Vid en stallbrand i USA hade man lyckats rädda alla hästar utom ett sto som var kvar i lågorna. Men brandmännen lyckas, tillsammans med en av personerna på gården, rädda stoet som klarade branden utan skador medan stallet brann ned till grunden. Se den heroiska räddningsinsatsen i Expressens klipp ovan.


Sett 14203 ggr

En häst med en hatt? Eller en katt?

Vi bara måste dela det här söta klippet på vad som verkar vara en av världens snällaste hästar! Katten har hittat en lugn och avslappnad plats att vila på och hästen verkar tycka att det är helt ok. Missa inte det roliga och gulliga klippet ovan!


Sett 14273 ggr

Covid-riddarna på Gotland uppmärksammas internationellt

Flera medier runtom i världen har uppmärksammat Covid-riddarna, som håller till på Gotland med uppdraget att påminna folk om att hålla avstånd. I en intervju i nyhetsmorgon TV4 berättar sällskapets projektledare Lennart Borg om reaktionerna hos turisterna och uppmärksamheten som de fått internationellt. 


Sett 2643 ggr

Hopphästen Kody chillar i hagen – sittandes(!)

Den fina valacken Dekodeur K, "Kody", brukar visa framhovarna på hoppbanan tillsammans med den tyska hoppryttaren Fiona Ungers. Men i det här klippet får vi se en ny sida av Kody, nämligen hur han slappnar av i hagen.


Sett 11593 ggr