Smart sadelhängare med bara ett grimskaft

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2016-10-12
Snabb sadelupphägare

Team Mod Tipsar: Snabb och smidig sadelupphängare när man inte vill ha sadeln på stallgolvet, och allt som behövs är ett grimskaft!

Publicerat av Team Mod den 11 oktober 2016

Smart sadelhängare med bara ett grimskaft

När man är i väg på träning eller liknande blir man ofta tvungen att lägga sadeln på marken, vilket inte är att föredra. Har du då ett grimskaft med dig kan du själv fixa en egen provisorisk sadelhängare. Linda Ersson från Team Mod visar hur det går till, samt berättar för Hippson hur hon fick idén. 

Linda berättar att idén väcktes när hon började åka i väg och träna med sin häst, och det inte fanns några sadelhängare.
– Alla lade sina dyra och fina sadlar direkt på stallgången. Så då försökte jag hitta någon bra sadelhängare man kunde köpa och ta med sig. Jag hittade bland annat sådana där fasta man hänger, men då stallen kan se så himla olika ut och det inte alltid finns en bra vägg att sätta dem på, var det inget bra alternativ.
– Sedan fanns det ett par som baserade sig på att sadeln hängde på ett rep i olika varianter. Men alla var så dyra att jag tänkte att det där måste ju gå med ett vanligt grimskaft. Rep som rep liksom, och det gjorde det!

Berätta lite om dig själv och Team Mod!
– Mod är min väldigt speciella och envetna nordsvenska brukshäst, som skolas i klassisk historisk ridkonst och körning. Dessutom tränas han även upp till kavallerihäst i Bohus Elfsborghs karoliner och beridet bågskytte. Det är inte bara jag, utan även min medryttare och min sambo, som bildar Team Mod. Jag satte väl främst ihop teamet som en sporre för mig själv. Mod är som sagt en väldigt envis, känslig men bestämd häst och vissa dagar går ingenting. Det var väl främst för de dagarna som jag formulerade Team Mod, så att jag kan fokusera på att vi faktiskt är ett team. Både han, jag och alla andra som hjälper oss – i morgon är en ny dag.
– Med Team Mod vill jag dela med mig av vår vardag och träning, både de bra och de dåliga dagarna. Dels som en dagbok för mig själv för att få motivation, dels för att kunna ge andra inspiration och visa en sida av hästträningen man kanske inte alltid får se.

Team Mod


(Logga in för att skriva en kommentar)

Mer i Hippson-TV

Nostalgi från SVT: Se Jappeloup och Pierre Durand i Göteborg

Jappeloup de Luze är en av världshistoriens mest kända hopphästar. Jappeloupe reds av fransmannen Pierre Durand och tillsammans vann de individuellt guld i OS i Seoul. Det som gjorde Jappeloup så speciell var att han bara var 158 centimeter i mankhöjd och till hälften travare. I det här klippet från SVT får vi se den modige lille hästen i världscupfinalen 1988 i Göteborg, där ekipaget kom på andra plats.


Sett 4024 ggr

Fem saker du bör veta innan du dejtar en hästtjej

Hon kommer att vara sen och när hon väl dyker upp finns det en risk att hon har halm i håret. Hon pratar helst bara om sin häst och har ett lite annorlunda bordsskick... Med glimten i ögat listar Pontus Hugosson fem saker som du bör känna till innan du dejtar en ryttare.


Sett 15123 ggr

Fizzy Pop har hittat en väg ut – och in igen

Fizzy Pop är en svensk ridponny, 1,5 år gammal efter Leuns Velds Lord. Hon bor hos familjen Kyhlberg i Småland där det bedrivs uppfödning av SWB-hästar i mindre skala. Fizzy Pops små utflykter ut ur hagen har förbryllat familjen.
– Det känns tryggt med ett trästaket kring hästarna. Men Fizzy Pop tycks se det lilla grindhålet som en möjlig passage för att komma till sitt lyckofält bakom stenmuren, berättar matte Sandra.
– Hon har aldrig gått längre bort och det tog ett tag för oss att inse hur hon bar sig åt eftersom hon alltid var tillbaka i hagen igen. 


Sett 12288 ggr

Ibland måste man bara få dansa litegrann

I skogarna utanför Vimmerby håller ett härligt hästgäng till. Med humor får de vardagen att förlöpa lättare helt enkelt. Här är det Greta, fyra år, på shettisen Rosetta, Liv, sju år, på b-ponnyn Backebys Chess som tillsammans med Robin Johansson på Forcila bjuder på en liten dansuppvisning.


Sett 12374 ggr

När katten vill följa med på ridturen

På en gård i Uddevalla bor familjen Ambjörnsson med sina ponnyer. Här är det inte bara människorna som verkar ha ett intresse för hästar – utan även stallkatterna. Madeleine Ambjörnsson delar med sig av ett härligt klipp på dottern Linnea, hennes ponny Bosse och katten Wilda.


Sett 14239 ggr

När måndag morgon kommer alldeles för fort

Visst vill man bara dra täcket över huvudet och låtsas att det är helg en liten stund till. Måndag morgon är det kämpigt, kanske kan man göra som hästen här för att förlänga stunden i sängen. Alltså att äta i sömnen, fast det verkar ju inte helt oproblematiskt.


Sett 10881 ggr

När ridstövlarna är äldre än groomen

Patrik Kittel inser att hans favoritridstövlar hunnit bli riktigt gamla. Så gamla att han faktiskt har hästskötare i stallet som är yngre – något som får honom att skratta gott. Har du själv någon favoritsak i stallet som varit med riktigt länge?


Sett 10867 ggr

Nostalgi med Gladstone och E.T

Vad gör en legendar? Ja, det kan vara många saker, som att vinna den allra första världscupfinalen och sedan upprepa det ytterligare två gånger. Ryttaren som gjort just det heter Hugo Simon. Här bjuder SVT på klipp från Scandinavium där Hugo rider fantastiska Gladstone och E.T samt kommentar från Peder Fredricson.


Sett 15791 ggr

Skånska hästprofiler berättar i kortfilm

Flera stora hästprofiler och entreprenörer har sin verksamhet i sydöstra Skåne. I en nyproducerad kortfilm, som tagits fram av projektet Destination Häst, får vi träffa flera av dem och höra mer om varför de valt att bo i just Skåne. Se filmen här. 


Sett 16285 ggr

När man ska filma med dottern på axlarna: "Nu bajsar jag"

När Ida-Maria Källqvist Alm tävlar är maken med och stöttar, håller koll på dottern Saga och filmar ritten. Ett uppdrag som inte alltid är helt lätt, i det här klippet kommer, då, treåriga dottern Saga på att hon nog, sittandes på pappas axlar, behöver göra nummer två. Men pappa måste filma klart Ida-Marias ritt på egna uppfödningen IMK Boccherini.


Sett 28785 ggr